Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Към кое да се насоча?

Featured Replies

Здравейте!

До колкото знам основните езици за web design са html,css,js и phр.Вече знам css и html.Към кой език да се насоча?js или php?Може ли и да ми дадете малко инфо за двата езика и къде да намеря някакви уроци за начинаещи?

Редактирано от sub11 (преглед на промените)

Абе той пита PHP или JS, а пък ти му отговаряш PHP или JS о.О !?!

Здравейте!

До колкото знам основните езици за web design са html,css,js и phр.Вече знам css и html.Към кой език да се насоча?js или php?Може ли и да ми дадете малко инфо за двата езика и къде да намеря някакви уроци за начинаещи?

И двата учи. Само ще са ти от полза.

Търси в интернет, или чети книги.

• Автор

И двата учи. Само ще са ти от полза.

Търси в интернет, или чети книги.

За php намерих в нета,но за js не намирам.Нещо по като за начинаещи някой знае ли къде да намеря?

PHP, това е много по-важен по мое мнение език от JS...

PHP се използва за регистрация в сайт, за форма за контакти, за бази данни и т.н.

Java Script са малки помощни кодове (скриптове) в голям процент за добавяне на ефекти в сайта (в много случаи ненужни)...

PHP, това е много по-важен по мое мнение език от JS...

PHP се използва за регистрация в сайт, за форма за контакти, за бази данни и т.н.

Java Script са малки помощни кодове (скриптове) в голям процент за добавяне на ефекти в сайта (в много случаи ненужни)...

Аз лично не съм съгласен за мнението ти за JS. Според мен, един сайт трябва да е не по-малко ефектен, отколкото функционален. Ако трябваше да разделя функционалност и ефект/дизайн със проценти би било нещо такова: Ефекти/Готин дизан 35% - 65% Функционалност .

Според вас кое е по-добре: Функционален сайт със приятен дизайн и готини ефекти, или сайт със същата информация, направен само със tables, без дизайн и т.н. Не говоря само за JS, а и за другите езици за "разкрасяване" на сайтовете :wors:

btw мнението ми е адски разбъркано, но сега ставам от сън :wors: Надявам се да сте ме разбрали какво искам да кажа.

Поздрави, enico

Разбирам какво имаш предвид, и до някаде съм съгласен, но ако трябва да избирам между ефекти и функционалност - по-добре функционалност. Приложенията на PHP са многобройни и по мое мнение по-важни, докато малки java скриптчета за ефекти се намират лесно из нета. Ако ще украсявам сайта лесно ще намеря няколко скрипта, ама ако ми потрябва нещо на РНР може да се наложи сам да го пиша, и ако нямам понятие от PHP загивам...

Разбирам какво имаш предвид, и до някаде съм съгласен, но ако трябва да избирам между ефекти и функционалност - по-добре функционалност. Приложенията на PHP са многобройни и по мое мнение по-важни, докато малки java скриптчета за ефекти се намират лесно из нета. Ако ще украсявам сайта лесно ще намеря няколко скрипта, ама ако ми потрябва нещо на РНР може да се наложи сам да го пиша, и ако нямам понятие от PHP загивам...

Възможностите на javascript за създаване на ефектни страници са само малка част от мощта на езика. Нека не се забравя употребата му в клиентски форми, създаването на компоненти, като текстови редактори, таблици и т.н. Не съм специалист, но не бих си позволил да нарека javascript език за ефекти.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

Аз ли не се изразявам както трябва, вие ли не ме разбирате... не знам...

При зибор между РНР и Джава скрипт зибирам РНР, щото можеш да направиш цял сайт на РНР, ама на връта да си стъпиш не можеш да направиш сайт само с JS без ползването на други езици, щото JS са помощни кодове, които се добавят в сайта за добавяне на нещо, което не може (или в много случаи програмиста не иска) да направи на друг език. Автора сам да си решава...

Извинявам се, ако грешката е в мене...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

Аз ли не се изразявам както трябва, вие ли не ме разбирате... не знам...

При зибор между РНР и Джава скрипт зибирам РНР, щото можеш да направиш цял сайт на РНР, ама на връта да си стъпиш не можеш да направиш сайт само с JS без ползването на други езици, щото JS са помощни кодове, които се добавят в сайта за добавяне на нещо, което не може (или в много случаи програмиста не иска) да направи на друг език. Автора сам да си решава...

Извинявам се, ако грешката е в мене...

Хайде направи една проста страница само на PHP.

Наистина ли не разбираш какво имам предвид? Имам високо мнение за теб, но това ме учудва... Човека каза, че знае HTML...

• Автор

Първо мерси на brigante за линкчетата.Така като гледам се заформи дискусия за двата езика.Ако искате да преименувам темата?

Първо мерси на brigante за линкчетата.Така като гледам се заформи дискусия за двата езика.Ако искате да преименувам темата?

Не ме брой за дискусията.

За мен и двата езика са важни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.