Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

XP или server .32 или 64

Featured Replies

Та .

Заглавието си е ясно мисля .

Нямам много впечатления от win server , последно бях инсталирал един 2003.Същият като XP .

Някой ако е запознат и с двата .

Става въпрос за оптимизиране и производителност . За игри .

И впечатленията от битовите системи .

От кои сте по доволни ?

2003 Server е по-стабилен и по-бърз от XP и няма проблеми с игри. Дори игрите вървят малко по-бързо, защото сървърът яде по-малко ресурси. Само трябва от Display properties->Settings->Advanced->Troubleshoot да се нагласи Hardware acceleration на Full и после в DirectX (Start-Run-dxdiag) под "display" да се включи DirectDraw и Direct3d. И от control panel-> sounds and audio devices ще трябва да си включиш звука сам.

Всички подробности са тук:

http://win2k3.msfn.org/

Единственият недостатък е, че ако използваш антивирусна програма Avira или Avast, инсталацията не тръгва, защото производителите искат пари за 2003Server.

PS. Сетих се за още един недостатък - макар, че се разваля много рядко, сървърът все пак се разваля, но дискът не предлага опция Repair. Ще трябва през Boot-disk на Ubuntu или Hiren ръчно да копираш системните файлове:

Aко е проблем с регистъра - копираш от папка Windows/repair резервните регистри към Windows/system32/config. Ако е проблем със системни файлове - от Windows/system32/dllcache копираш към windows/system32.

Редактирано от max (преглед на промените)

• Автор

Значи server . Гледам говориш за 2003 . А сега има 2007-2008 мисля . Някакво инфо за тях ?

3 макс рам , така че седмицата отпада .А и не съм впечатлен от нея , като производителност е като експи .Само дето дърпа много памет .

Също така , 64 битовият уин експи дърпа повече памет от 32 . Ако сложа сървър 64 предполагам ще е същото ?

Каква е разликата между 64експи и седмица . с какво седмицата е по ?

Също така , 64 битовият уин експи дърпа повече памет от 32 .

Да, а един мармот увива шоколада в станиол.

• Автор

Да, а един мармот увива шоколада в станиол.

Трябва да спреш тревата .

Аз имам снимки , а ти какво имаш ?

да речем че има акъл и знае за какво говори, но в определени ситуации и това не е много сигурно ( :) )

малко е безсмислено да слагаш нещо на което няма да му използваш и 10-ина % от капацитета - сложи си настолна система и си свиркай

и за предпочитане ОС да е по-новичка, не от миналия век

Страшно бъркаш за седмицата:) И въобще не си наясно какво искаш:)

Значи server . Гледам говориш за 2003 . А сега има 2007-2008 мисля . Някакво инфо за тях ?

Системните изисквания са два пъти по-високи, а няма нищо твърде полезно. Каквото тръгва на едното, тръгва и на другото. Всички уиндоуси след XP са bloatware и "shovelware", т.е. Микрософт решават да продават DVD 4.4 ГБ и после се чудят как да го запълнят.

Не знам защо хората се чувстват длъжни да хабят силиците на рамта, процесора и видеокартата си по тежки ОС. Все едно "имам 16 гб рам и 15 от тях ги яде User Interface-ът".

Така че за идните няколко години - Server 2003. Смятам да го сменя чак като излезе ReactOS. Това е open-source проект за безплатен псевдо-уиндоус с размер около 100 мб., който може да работи и без инсталация и с пълна поддръжка на програми и драйвъри за уиндоус.

• Автор

Аз съм си наясно . Не искам седмица . Тъпо е да пилея ресурси за глопости .Искам прозводителност не красота .

И в крайна сметка заглавието на темата не е seven vs XP .

настолна система ???? Аз съм на маса .

Ще сложа снимки за да спрете със спама и глупостите .

Всички са оптимизирани по еднакъв начин , няма да споря с никого дали е или не е .

1. Лаптоп МСИ .

2.Настолен 32

3.Настолен 64

post-212634-1263062232,87_thumb.jpg

post-212634-1263062239,1_thumb.jpg

Слагането на сървър на десктоп машина и ползването му за игрички е меко казано идиотско!

Идеологията на десктоп и сървър системи е съвсем различна. Просто двете си имат предназначение, а това на сървър в никакъв случай не е геймплей.

А тва там на картинката със 100те мегабайта памет сигурно и перифериите му не тръгват! Да не говорим че разхода на памет вобще не е критерий за производителност. Напротив колкото повече рам заема толкова по-добре, тъй като половината приложен софтуер към уиндоус е кеширан!

btw Аз имам сървър 2008, който рам НЕ освобождава ако не му се наложи. Няколко сървъра са пуснати на него и като кешне тва онова производителността му скача в пъти.

Редактирано от Progres (преглед на промените)

намери си Micro-X.Multi.Boot.CD.eXPerience там има орязано microxp и micro2003 дето се инсталират за 5 минути и харчат около 30-40мб рам - оптимизирани за бърза работа, обаче са толкова орязани че в круги компютри може да се влезе само чрез мапване на устройството, доста tcp команди не работят - arp...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

Всъщност всичко си работи .Камера микрофон интернет . Нямам принтер и скенер затова незнам , но предполагам .

Фотоапарат , флашка също . Каква периферия те интересува още ?

И как може да се изцепиш че седмицата с потребление 350 е по добре от 70=80 ?Луд ли си ? Ама не , сериозно питам - луд ли си ? КАк ще работи бо бързо ! НАли затова правя тестове , Суперпи Бенчове , тестове на паметта .

Като започнете да говорите глупости без да сте проверили много , ама много ви "обичам" . Само идвате да спамите и да ме дразните .

Виж сега примерно @max като гледам е разбран човек . Единственият може би който се обоснова .

Затова сега ще си сложа сервер 2003 . Вече въпросът е има ли полза от 64 като дърпа доста повече памет , спрямо производителност .

@ the professor не съм много доволен от орязаните версии да ти кажа . Излиза ми по на сметка да си ги орежа след като инсталирам всички програми .Верно играя си 2 часа , но поне знам че е направено .Ако искаш прати ми линк на това 2003 , или по скайпа . Ще го пробвам .Тази заета памет зависи от Драйверите и Хардуера . Аз затова правя тестове на един и същ комп .

Multi.Boot.CD.eXPerience имам , но не е микро .XP-XP64-SERV-SERV64 и да ти кажа от неговото XP съм доволен .

Дори ако не мога да намеря това микро ще сложа този сервер 2003 .

@ Progres Току що махнах 2008 . Ти как я мериш тази производителност ? Дай да си разменим аршините а . Моят може да не е много точен ?

Идеологията не ме интересува да ти кажа .Интересувам се как да повиша моща и бързината на компа без клок .Бих си сложил и уин95 но ще ми липсват много неща + поддръжката .

Ох :angry: . Незнаех че мога да пиша толкова много . Болка в задника си е . :angry:

Забравих да спомена .

Аз имам комп от 1 год . Никога не съм и няма да уча информатика или IT терхнологии . Всичко което знам е с питане и проверяване .Най вече второто .

Какво е тцп ?

и . max .От къде да взема инфо за тази OS ?

Някой дали е запознат с линукс и поддръжката на драйвери и програми . Сайт за инфо ?>

@ the professor Питах за видеото какво е ренд и физика ?

Редактирано от rocnogu (преглед на промените)

и . max .От къде да взема инфо за тази OS ?

http://www.reactos.org/

Още е на Alpha, но все пак не е лесно да се преизмисли целия Windows Kernel.

ати и линукс за в момента са несъвмесими неща... нвидия обаче нямат проблем с производителността. колкото между разликата ев производителността между 32 и 64 в повечеот случаи ползата е на 32 (освен че 32 гълта по малко рам и две 32 битови инструкции се изпълняват точно за същото време колкото една 64 битова) колкото повече рам - толкова по бавно (на тая рам все пак и трябва време за напълване - не е все едо дали ще копираш в нея 20мб или 40) - много отдавна за това се бяха сетили от s3 и voodoo( voodoo бяха първи с поддръжка в dx6, a в dx7 s3 вкараха своя компресия, която беше в пъти по добра от на voodooo и успя да се наложи) - като започнаха да използват компресирани текстури - може и да имаш много рам обаче пестиш честотна лента, за това и всички видеокарти в момента ползват компресирани текстури (не че всички игри се оптимизират ама...) компресията на s3 позволява да свиеш размера на текстурата около 7 пъти и това е без видима загуба на качеството - обаче трансфера по шината и той се намаля 7 пъти, отделно че и и използваната памет се намаля толкова...

Ще сложа снимки за да спрете със спама и глупостите .

Всъщност те започват с твоята тема и коментар. Защо не си изтриеш темата и да приключим с това ?

• Автор

@ max

10х . Но явно ще се чака поне бета. :cool:

@ the professor

Значи server2003 32 . ;)

@ kmvasilev

Благодаря за "мнението" :clap:

• Автор

Добрее. Ето последните резултати .

1. Micro XP v0.83 32bit

2. Server 2003 32bit

3. XP prefomance 32bit

Kофти само че не мога да кача бенча на видеото .

Но мога да ги кажа .

4. VGA Bench XP 32bit - 380 (FurMark v 1.6.5)

5. VGA Bench Server 2003 32bit - 380 (FurMark v 1.6.5)

Заключението е :

За игрова производителност XP SP 3 всички ъпдейти .

Предпочитам го пред сървър 2003 защото съм му свикнал а разлика реално няма .

Благодаря за вниманието помоща и мненията .

Ако някой знае по точно кое от ДХ11 работи на експи , да вика

post-212634-1263146320,11_thumb.jpg

post-212634-1263146332,16_thumb.jpg

Почти не четох-но за игри и прочее XP-SP3-това ще е пьлноценно поне до март 2015- :)

Точн0!

rocnogu - дх11 за хр няма, няма и да има за щастие - да не говорим че няма и къде да видиш качествен дх11 в реално приложение

а за картите вече не е за този раздел

• Автор

@ Aquaris

Какви карти ?

Говоря за бенч на видеото под XP или server 2003 .

Разликата със седмицата в бенча е малка . Мисля че беше 400 .

Или бенч под експи не е за тука само защото е за видеото ? :cool:

Чувал съм че има ДХ10 за експи , според мен едва ли работи пълноценно .

Питах за ДХ11 понеже не съм запознат .10х за инфото ,

Щом си разбирач ето http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=146541&st=0&gopid=1603431&

Дай акъл .

@ peter69pl

Ако не и повече . Правят ги все по големи . Докато има поддръжка от към драйвери и програми експи ще е номер 1 .

Освен ако не излезе наистина хубава ОС за геймъри .

Да вземат да направят един Windows Gamer .

От проби остава ли ти време да играеш? Колкото и да е добра ХР тя е морално и технологично остаряла:whist: Правена е по време,когато голяма част от днешния хардуер е бил само мечта:cool:

Колкото и да е добра ХР тя е морално и технологично остаряла:) Правена е по време,когато голяма част от днешния хардуер е бил само мечта:)

Морално - субективен въпрос. Но технологично? Каква е тази забележителна технология, която оправдава 2-3 пъти по-високо системно натоварване? Aero? Микрософт не могат да си позволят да оставят XP технично изостанал, защото това е 62% от пазара, а Vista и Win7 заедно са 25%.

От проби остава ли ти време да играеш? Колкото и да е добра ХР тя е морално и технологично остаряла:cool: Правена е по време,когато голяма част от днешния хардуер е бил само мечта:rolleyes:

Какво като е бил само мечта, след като сигурно съм с по-нов и мощен компютър от твоя (лятото за около 3 хил.) и нямам хардуер, който да има проблем с XP. Вчера си взех ето този тунер ( http://www.reset.bg/catalog/product_info.php?products_id=5864 ) за лаптопа и си върви без абсолютно никакъв проблем на настолния компютър, който е с XP. Всеки нов хардуер, който се появи следващите 5 или повече години, ще е съвместим с XP и няма как да е иначе. Лаптопа е с Win7, но само защото много ме мързи да му търся драйверите за XP. И стига с това "морално остаряла", защото ставате... айде да не се изказвам... Този "морално остарял" XP още дълги години ще ми седи на съвременния компютър и при първа възможност и на лаптопа.

@Aquaris, ок, много добре си го казал, но ето това ме смущава: "дх11 за хр няма, няма и да има за щастие". Защо "за щастие", само това ми е чудно?...

• Автор

@Aquaris, ок, много добре си го казал, но ето това ме смущава: "дх11 за хр няма, няма и да има за щастие". Защо "за щастие", само това ми е чудно?...

:angry: Да бе . верно . Аз просто незнам начин да се интегрира ДХ11 в експи .Теглих веднъж едно дх10 ама резултат нямаше , или поне не забелязах да има .

И затова питах , ако някой знае нещо по въпроса - да вика .

Както казах и преди . Земята не е центъра на вселената и се върти около слънцето .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.