Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не мога да променя паролата на root aкаунтът във федора 12!

Featured Replies

Инсталирах федора 12 ,но нещо при първия старт не успях да направя на втория акаунт защо не успях да сменя от кирилица на латиница(то било просто).И сега не успявам да влезна във руут-ът опитах се да променя паролата със команда # passwd ама като ми пише да променя паролата там не ми дава да пиша каквото и да е...Ако е нужно още инфо кажете!

Инсталирах федора 12 ,но нещо при първия старт не успях да направя на втория акаунт защо не успях да сменя от кирилица на латиница(то било просто).И сега не успявам да влезна във руут-ът опитах се да променя паролата със команда # passwd ама като ми пише да променя паролата там не ми дава да пиша каквото и да е...Ако е нужно още инфо кажете!

Пробвай първо да я смениш по този начин: http://www.go2linux.org/fedora-centos-root-password-recovery

и след това да се логнеш като root и да пробваш пак да я смениш

• Автор

Това беше първото което опитах ,но не стана.

Кое не стана? хайде изразявай се по-детайлно, няма нужда да ти тегля думите с ченгел :baby:

Няма начин да "не става". И кое по точно "не става". Във всички дистрибуции я има тази команда.

Прочети и това - http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=121818&view=findpost&p=1394426. Или си потърси инфо във форума защо не се извежда нищо, докато пишеш паролата.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

Стигам до момента във който трябва да пиша парола и там не ми дава да пиша каквото и да е -цифри букви (кирилица латиница) със без капс лок!

Стигам до момента във който трябва да пиша парола и там не ми дава да пиша каквото и да е -цифри букви (кирилица латиница) със без капс лок!

ох, това че не виждаш нищо на екрана не означава че не пишеш. Пиши си спокойно, това е нормалния начин на действие

Когато пишеш паролата не се вижда нищо все едно не пишеш, но паролата си е там бъди сигурен.

• Автор

Дори да не се мърда курсора (дето мига)?Сега ще прочета линкът защото не можех до сега!

• Автор

Казва че се е променила ама на входа ми дава

Authentication failure

!

Казва че се е променила ама на входа ми дава

Authentication failure

!

Това след като въведеш променената парола или при опит да се логнеш?

• Автор

Не паролата е само от цифри, ще опитам пак!

Не става ,отново!

• Автор

Свалих федора 12 от огледало на сайта(не беше торент).

• Автор

Явно не...Може ли да ми се обясни, моля?

Редакция:

Нещо за защита на линнукса е ще проверя!

Явно не...Може ли да ми се обясни, моля?

selinux е софтуер, който е писан за да увеличи сигурността на системата, но може да има подобен ефект върху иначе стандартни действия като смяна на парола. Опитай се в singleuser режим да провериш дали го има инсталиран и да го махнеш ако да

• Автор

Доколкото разбрах да.

Може да прочетеш това - http://www.crypt.gen.nz/selinux/disable_selinux.html, за да видиш как да забраниш SELinux (временно или постоянно).

Най-лесно ми се струва редактирането на реда за стартиране в GRUB и добавяне на опция selinux=0.

...как се влиза във сингъл мод?

Не помниш ли картинките от линка в този пост (дописването на "1")? Прочети и обясненията тук.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

Не става ,как се влиза във сингъл мод?

• Автор

Ами командите от http://www.crypt.gen.nz/selinux/disable_selinux.html и кои по точно за да го махна?

Ами командите от http://www.crypt.gen...le_selinux.html и кои по точно за да го махна?

Fully Disabling SELinux

Fully disabling SELinux goes one step further than just switching into permissive mode. Disabling will completely disable all SELinux functions including file and process labelling. In Fedora Core and RedHat Enterprise, edit /etc/selinux/config and change the SELINUX line to SELINUX=disabled:

# This file controls the state of SELinux on the system.

# SELINUX= can take one of these three values:

# enforcing - SELinux security policy is enforced.

# permissive - SELinux prints warnings instead of enforcing.

# disabled - No SELinux policy is loaded.

SELINUX=disabled

# SELINUXTYPE= can take one of these two values:

# targeted - Only targeted network daemons are protected.

# strict - Full SELinux protection.

SELINUXTYPE=targeted

... and then reboot the system.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.