Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да премахна Win32.Chydo ?

Featured Replies

значи така.Първо Здравейте!имам мн сериозен проблем.Последните 5 пъти като си преинсталирам компа нещо никакъв го няма т.е. програми който преди са работели безпроблемно не тругват или не могат въобще да се инсталират!Днес се случи нещо много странно-показа ми към 30-40 троянски коне и пак го преинсталирах и пак същата работа!Поне съм сигурен че имам вируси но най-лошото е че ако напиша някъде думата или името на някоя АнтоБирусна(пиша го така защото)ми се рестартира Мозилата каму ли да си я сваля и инсталирам.Какво да направя ПОМОЩ

Опитай се да изтеглиш Malwarebytes' Anti-Malware инсталирай я update-ни до последната база сканирай и покажи лога. СВАЛИ

Убеден ли си че правилно преинсталираш(Format C) ?

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

• Автор

Опитай се да изтеглиш Malwarebytes' Anti-Malware сканирай и покажи лога.

Убеден ли си че пправилно преинсталираш(Fornat C) ?

немога да напиша нищо свързано с Ирус или име на АнтиИрусна защото ми се рестартира Мозилата!99% съм сигурен,че съм го направил както трябва защото не ми е за първи път

Дажед и от линка ти не мога да го сваля а знам че това може би е моето спасение!Немислимо е да търкам Д и Е устройства щото всички снимки са ми там,пък да не говорим за музиката която я събирам от 3 години

ОП свалих го от линка ти незнам и аз как но немога да го инсталирам сукам на него и на старт лентата ми седи СЕТЪП но като го цъкна сякаш потъва в декстопа и не се инсталира

• Автор

Значи немога да пиша,свалям и инсталирам нищо което е Ирус,АнтиИрусна или ИМЕ на АнтиИрусана защото ми се рестартира Мозилата!Други работи(филми,музика и т.н.)мога да свалям

*. Временно спрете защитата на антивирусната си програма!.

*. Изтеглете Combofix.

*. Запазете го на на декстопа.

*. Стартирайте файла с двукратен клик на мишката.

*. По време на сканиране от страна на ComboFix не стартирайте никакви други приложения, не натискайте клавиши от клавиатурата и не местете мишката !

*. Публикувайте лог файла, който ще се създаде след рестарта на компютъра в следващия си пост.

*. Но според мене по-добре създай тема тук и там Публикувай файла в поста си.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

• Автор

1во:Аз нямам антивирусна и никога не съм имал

2ро:немога да побликувам темата там защото ми се рестартира Мозилата

3та:сега ще пробвам да сваля онзи файл

1во:Аз нямам антивирусна и никога не съм имал

Ако си под Линукс това мога да го разбера...Ама под Windows, където има милиони вредители...

Вируса дори не му позволява да напише думата Virus... веднага му затваря всеки експлорер който е отворил както и не му позволява да инсталира никъкви антивирусни приложения... Може да опиташ да закачиш хард диска си на машина с инсталирана антивирусна след което да запазиш нещата които ти трябват и да форматираш всички дялове.... това е съвет ако не помогне предложението на Burkoff с Комбофикса

• Автор

айде експерти тука сте вие!Иначе е вярно че Ируса не ми позволява тия работи и като мое оправдание за антивирусната ще кажа че тукашните "експерти" ми втулпиха че да имаш антивирусна е грешно защото тя активира вирусите за да може да ги премахне а ако нямаш антивирусна можеж да си имаш вируси в компа но не могат да ти навредят и следователно не ти пречат.Незнам дали се смеете много но тука всички така процедират-е почти всички де

междо другото само в тоя форум останових че мога да напиша думата ВИРУС но на английски немога

айде експерти тука сте вие!Иначе е вярно че Ируса не ми позволява тия работи и като мое оправдание за антивирусната ще кажа че тукашните "експерти" ми втулпиха че да имаш антивирусна е грешно защото тя активира вирусите за да може да ги премахне а ако нямаш антивирусна можеж да си имаш вируси в компа но не могат да ти навредят и следователно не ти пречат.Незнам дали се смеете много но тука всички така процедират-е почти всички де

междо другото само в тоя форум останових че мога да напиша думата ВИРУС но на английски немога

какво стана бе хора открихте ли нещо

log.txt

Отворете Notepad.exe и въведете:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=146848

KILLALL::

Collect::

c:\program files\neujzoapfgvwndsixjyopefwmbrgshxynofvk.pbq

c:\program files\skbriylbsukmevlcsfvmoegypfwmzpgiyasjzq.tja

c:\program files\jymznakxlkxwlzmanxkyxkjymznakxlkxwl.man

c:\windows\zskbtkyphkbexpgyp.exe

c:\windows\vsojfasnjqlsplgcxpkgn.exe

c:\windows\toibvoexrwpupjcwpfy.exe

c:\windows\system32\zskbtkyphkbexpgyp.exe

c:\windows\system32\vsojfasnjqlsplgcxpkgn.exe

c:\windows\system32\toibvoexrwpupjcwpfy.exe

c:\windows\system32\skbriylbsukmevlc.exe

c:\windows\system32\mkhdawpliqmuspliextqyu.exe

c:\windows\system32\icvngynfycuysldwod.exe

c:\windows\system32\gcxrmgxrmsmsojdysjdy.exe

c:\windows\skbriylbsukmevlc.exe

c:\windows\mkhdawpliqmuspliextqyu.exe

c:\windows\icvngynfycuysldwod.exe

c:\windows\gcxrmgxrmsmsojdysjdy.exe

c:\docume~1\xXx\LOCALS~1\Temp\zskbtkyphkbexpgyp.exe

c:\docume~1\xXx\LOCALS~1\Temp\vsojfasnjqlsplgcxpkgn.exe

Registry::

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"neujzoapfgvwnds"=-

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]

"skbriylbsukmevlc"=-

"jymznakxlkxwl"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run]

"kylxkwfrecom"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce]

"jymznakxlkxwl"=-

"zskbtkyphkbexpgyp"=-

[HKEY_LOCAL_MACHINE\software\microsoft\windows\Currentversion\policies\explorer\Run]

"kapdsgrfuuiiyn"=-

Запазете файла с име CFScript и го пуснете в Combofix.

cfscript10uc2.gif

Публикувайте новия лог файл.

• Автор

не знам дали се справих щото като ми се ресна компа се вклучи сегашната ми антивирусна която НЕ работи междо другото и само грешки дава и едно уиндоус генуин и маани маани

log1.txt

СТЪПКА 1

Изтеглете SafeBootKeyRepair.exe и го стартирайте.

Следвайте инструкциите.

СТЪПКА 2

Да, справили сте се. Има още за доизчистване + предлагам да деинсталирате тази антивирусна.

Driver::

BsFileSpy

BsFirewall

BsMailProxy

FileSpy5

Reconn

File::

c:\program files\kylxkwfrecomanzmyhtgeqocpboajvigsq.rdq

c:\program files\aehjmonpsgiwadfikjlocesw.beg

c:\documents and settings\xXx\Application Data\BullGuard

c:\documents and settings\All Users.WINDOWS\Application Data\BullGuard

c:\program files\BullGuard Software

"BullGuard"=-

cfscript10uc2.gif

СТЪПКА 3

Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware от тук

Кликнете два пъти върху mbam-setup.exe за да инсталирате програмата.

• * Уверете се, че има отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-Malware, след това кликнете на Finish.
    * Ако има намерени по-нови обновления, тя ще ги изтегли и инсталира.
    * Стартирайте програмата и изберете "Perform Full Scan", след това кликнете на Scan.
    * Сканирането ще отнеме малко време, затова моля бъдете търпеливи.
    * Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата.
    * Уверете се, че на всички редове има отметки, и кликнете Remove Selected.
    * Когато всичко бъде премахнато, логът ще бъде отворен в Notepad. Копирайте лога и го публикувайте в следващия си коментар в темата.

Бележка: Ако MalwareBytes' Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поиска да рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

• Автор
' date='12 януари 2010 - 02:14 ' timestamp='1263255268' post='1606204']

СТЪПКА 1

Изтеглете SafeBootKeyRepair.exe и го стартирайте.

Следвайте инструкциите.

СТЪПКА 2

Да, справили сте се. Има още за доизчистване + предлагам да деинсталирате тази антивирусна.

Driver::

BsFileSpy

BsFirewall

BsMailProxy

FileSpy5

Reconn

File::

c:\program files\kylxkwfrecomanzmyhtgeqocpboajvigsq.rdq

c:\program files\aehjmonpsgiwadfikjlocesw.beg

c:\documents and settings\xXx\Application Data\BullGuard

c:\documents and settings\All Users.WINDOWS\Application Data\BullGuard

c:\program files\BullGuard Software

"BullGuard"=-

cfscript10uc2.gif

СТЪПКА 3

Изтеглете Malwarebytes' Anti-Malware от тук

Кликнете два пъти върху mbam-setup.exe за да инсталирате програмата.

• * Уверете се, че има отметки на Update Malwarebytes' Anti-Malware и Launch Malwarebytes' Anti-Malware, след това кликнете на Finish.
    * Ако има намерени по-нови обновления, тя ще ги изтегли и инсталира.
    * Стартирайте програмата и изберете "Perform Full Scan", след това кликнете на Scan.
    * Сканирането ще отнеме малко време, затова моля бъдете търпеливи.
    * Когато сканирането завърши, кликнете на OK, след това Show Results, за да видите резултата.
    * Уверете се, че на всички редове има отметки, и кликнете Remove Selected.
    * Когато всичко бъде премахнато, логът ще бъде отворен в Notepad. Копирайте лога и го публикувайте в следващия си коментар в темата.

Бележка: Ако MalwareBytes' Anti-Malware се затрудни в премахването на откритите вируси/заплахи, той ще поиска да рестартира компютъра Ви и по време на рестартирането да премахне проблемните вируси/заплахи. Ако бъдете попитани, потвърдете че желаете вашия компютър да бъде рестартиран.

Малии аз не разбирам толкова много сега ще опитам ама много работи трябва да направя!междо другото деинсталирах таза антивирусна но като рестартирам компа трябва да свалям друга мозила защото тази вече е невалидна предполагам че става така заради вирусите

немога да направя стъпка 1 защото незнам какви инструкции да следвам . Показва ми се един прозорец на НОТЕПАД със много много букви в него и пише неща който едва ли знам!ПОМОЩ

може ли да се пропусне стъпка 1 просто незнам какво да правя?Да побликувам ли та да ми разясните?

Това е лог файла. Нищо не трябва да правите повече със стъпка 1.

Продължете нататък със следващите стъпки. Мисля, че са обяснени добре дори и за по-начинаещите потребители.

Където не разбирате, питайте преди да действате. :P

• Автор

ето го новият ЛОГ файл от стъпка 2.Продължавам нататука-междо другото след този рестарт мозилата не се прецака - тфа ме кефи

log2.txt

След като направите стъпка номер 3, публикувайте лог файла от Malwarebytes' Anti-Malware.

А междувременно деинсталирайте Combofix.

Отидете до Start => Run => въведете тази команда => Combofix /Uninstall (има празно място между Combofix и /Uninstall) => Натиснете Enter.

Това ще стартира Combofix и ще го деинсталира.

Супер. Отворете Malwarebytes' Anti-Malware => Отидете до секцията Quarantine => Натиснете => Delete ALL

Две стъпки да сме сигурни, че всичко е OK:

СТЪПКА 1

1) Изтеглете: ESET Online Scanner

2) Стартирайте esetsmartinstaller_enu.exe

3) Сложете отметка на YES, I accept the Terms of Use и изберете Start

4) Скенерът ще започне да изтегля компонентите, които са му необходими.

5) Уверете се, че има отметки на следните редове, включително и тези от менюто Advanced Settings:

• Remove found threats
  • Scan archives
  • Scan for potentially unwanted applications
  • Scan for potentially unsafe applications
  • Enable Anti-Stealth technology

И накрая изберете Start

6) Скенерът ще започне да изтегля последните дефиниции.

7) След, като сканирането завърши изберете Finish.

8) Отидете в:

C:\Program Files\ESET\ESET Online Scanner

Отворете файла log.txt , копирайте съдържанието му и го поставете в следващия си пост.

СТЪПКА 2

Изтеглете OTL.exe и го запазете на десктопа.

Стартирайте файла otlDesktopIcon.png с двукратен клик на мишката.

Направете следните настройки:

f1a78i.jpg

Натиснете Run Scan.

Като приключи проверката публикувайте двата лог файла - OTL.Txt и Extras.Txt.

SafeBootKeyRepair да го трия ли

Да, вече не ви трябва. :P

• Автор

нещо се плаша с тоя ЕСЕТ:300 инфектирани файла а е на 25% от 3/4 стъпка.Нормално ли е

да затвор

да зарворя ли вече Malware....

Да, затворете вече Malwarebytes.

Възможно е пак да е станала реинфекция.

Тествахме последните версии и установихме, че той си изпраща информация през последователни портове.

Затова като видя лог файла от Eset ще реша какви действия ще е добре да се предприемат за превенция.

• Автор
' date='12 януари 2010 - 03:27 ' timestamp='1263259646' post='1606230']

Да, затворете вече Malwarebytes.

Възможно е пак да е станала реинфекция.

Тествахме последните версии и установихме, че той си изпраща информация през последователни портове.

Затова като видя лог файла от Eset ще реша какви действия ще е добре да се предприемат за превенция.

А на бас че работиш в NASA

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.
Бележка: Вашата публикация изисква одобрение от модератор, преди да стане видима за всички.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.