Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Office 2007 - изключително бавен?!

Featured Replies

Здравейте,

наскоро ъпгрейднах един от компютрите в офиса, машината е с Е3200 процесор, 1Гб рам + Windows XP SP3 с абсолютно всички ъпдейти за операционната система и Офис пакета (2007 със SP2).

Харда е на 90% празен - компютърът се използва стриктно за счетоводство и има няколко програми за търговия. Т.е. минимално е натоварен.

Но ето че работата с Word и Еxcel е много бавна и нямам никакво решение на проблема до сега.

Например когато избера Print Preview, завъртя листа, пусна да принтирам нещо или просто маркирам текст и му сменя цвета системата мисли по 30-40 сек, а понякога и повече. За да принтирам някой документ понякога мисли по 2 мин!

А това са абсолютно елементарни операции.

Дори счетоводителката ми се принуди да си работи на старата машина с Уин 98+офис 97, за да си върши работата по-бързо.

Рових се по форуми и единственото нещо, което намерих е че пречели Add-on-ите - Няма никакви включени.

Пробвах с изкл. антивирусна (Eset Nod32 4), деинсталирах целия пакет и оставих единствено Word+Excel и някои по-необходими инструмента, преинсталирах драйвърите на принтера(тъй като там имаше най-голямо забавяне), и нищо... съвсем минимално ускорение постигнах.

А компа се справя с неща като 1080p HD видео с 40мбит/с битрейт, без никакви забележки.

Помагайте моля ви, вече започвам да мисля за неща като да пробвам с Windows 7 :cool:

Хм, вероятно може да има проблем с разни приложения, работят като принтер. Например тези за Word -> PDF. Провери все пак по-детайлно и ако има такива ги махни за проба.

Все пак ето как може да провериш пак за добавки (add-ins) в Outlook и Word:

*За Outlook -> Tools –> Trust Center -> Add-ins -> Go -> Manage: COM Add-ins. Махни отметките за добавките (add-ins). Мисля, че Outlook трябва да се рестартира след всяко действие.

*За Word/ Outlook 2007 -> клик на логото -> Options -> виж дали има нещо в add-ins.

P.S. Идеята да пробваш Windows 7 не е лоша, но ще е добре да сложиш още малко RAM, за да нямаш грижи.

• Автор

Това с Add-ins го направих, като даже и деинсталнах Outlook и ъпдейтнах и Adobe Reader-a, а пробвах и без него.

А с Windows 7 ще си отворя нова работа, заради счетоводните програми, иначе сигурно ще върви прилично, вече почти година го ползвам.

Някакви други предложения?? Наистина се изчерпвам, днес събирам идеи, утре пак ще го мъча.

Някакви други предложения??...
Обикновено се въздържам да препоръчвам една програма вместо друга, защото бягството не винаги е решение, но изхождайки от практически опит и следвайки посоката на размисли на nologo ще предложа да опиташ следното:

1. За четене на .pdf файлове да опиташ Foxit Reader - безплатна и несравнимо по-лека от мастодонта на Adobe. С използването й решихме проблема със забавянето при отваряне на .pdf-и, а и затегнахме сигурността - поне според писания из форумите, продукта на Adobe е доста уязвим откъм зарази.

2. За самото създаване на .pdf файлове използвай doPDF - изключително лека и максимално опростена за работа програма, инсталираща се като принтер.

И друго, свързано с преки наблюдения върху счетоводния сървър във фирмата - обикновено за такива сървъри се препоръчват и се прилагат RAID масиви, които видимо забавят работата на системата, особено при наличието на тромав счетоводен софтуер. При нас има точно такъв проблем, при това със значително по-висок клас компютър от описания, но обработващ дневната информация за 40-60 секунди.

Нищо не ти струва да опиташ, щом тъй или иначе си се захванал да правиш проби.

• Автор

Мисля, че нещо започнахме да се разминаваме - проблем с PDF файловете няма. Имаше оплаквания по разни форуми, че Add-ins oт PDF Reader-a водят до голямо забавяне на системата, но се оказа, че при мен не е това проблемът.

Пробвах с деинсталация на Adobe Acrobat Reader-a, но с него и без него няма промяна.

Изтрих и XLSTART папките както е описано в няколко форума... пак никакъв прогрес.

Не може смяната на цвета на една думичка да ти отнема 15 сек! Това е ненормално.

Аз се изчерпах тотално, не знам какво повече да опитам.

А за Foxit Reader и doPDF - благодаря за инфото ще ги пробвам!

PS - Ъпдейтнах БИОС-а, графичните драйвъри, Интел INF update, MS Framework 3.5... няма разлика.

Редактирано от hackteam (преглед на промените)

Мисля, че нещо започнахме да се разминаваме - проблем с PDF файловете няма...

Идеята беше друга - търсеше се косвено влияние, но това вече няма значение.

От първия пост оставам с впечатление, че само този компютър създава проблеми с офиса, така ли е наистина? Ако да - възможна причина (проверена преди минути и практически) е някакъв конфликт между версията на офиса и счетоводната програма (вероятно писана на Access заради базата данни). Този тип програми обикновено предлагат импортване на документи (справки) в Word или Excel, като процесът става много бавно. Ползвате Office 2007, но ако (и най-вероятно) счетоводния софтуер е по-близък до верия 2003, то е възможна причина за проблема.

П.П. Има, разбира се и конвертори, но те със сигурност забавят отварянето, поне на служебния компютър, от който пиша в момента е така.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Мисля, че нещо започнахме да се разминаваме - проблем с PDF файловете няма. Имаше оплаквания по разни форуми, че Add-ins oт PDF Reader-a водят до голямо забавяне на системата, но се оказа, че при мен не е това проблемът.

Пробвах с деинсталация на Adobe Acrobat Reader-a, но с него и без него няма промяна.

Изтрих и XLSTART папките както е описано в няколко форума... пак никакъв прогрес.

Не може смяната на цвета на една думичка да ти отнема 15 сек! Това е ненормално.

Аз се изчерпах тотално, не знам какво повече да опитам.

А за Foxit Reader и doPDF - благодаря за инфото ще ги пробвам!

PS - Ъпдейтнах БИОС-а, графичните драйвъри, Интел INF update, MS Framework 3.5... няма разлика.

При тези обстоятелства проблема е единствено във водача,премахна ли регистрите при преинсталиране на водача?

Редактирано от Evil-Hack (преглед на промените)

• Автор

При тези обстоятелства проблема е единствено във водача,премахна ли регистрите при преинсталиране на водача?

Под "водач", разбирам "driver", за кое по-точно става дума.

По-интересното е, че има и доста забавяне при Офис 2003, по-малко е, но също работи доста по-бавно от на другите компютри.

А счетоводния софтуер го има и при други компютри, а при тях всичко върви безпроблемно...

За сега съм оставил проблема, защото съм извън града, но мисля да преинсталирам Windows-a като се прибера.

Продължавам да следя темата за вашите идеи.

Благодаря за съдействието!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.