Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Скрипт за Homepage?

Featured Replies

Здравейте, знаете ли скрипт за Mozilla и IE , който да добавя сайта ми като начална страница на потребителите?

Търсих, но не открих...

Благодаря предварително

Редактирано от enico (преглед на промените)

Доколкото знам Homepage се наглася от браузъра, не от сайта...

• Автор

Ее.. кофти..

Ще правя сайт, специализиран за homepage - най-популярните сайтове, календар, време и т.н. Незнам, щом няма някакъв скрипт ще се оправя някак си..

Мерси :lol6:

Може и да има скрипт и аз да те разбирам грешно, но по принцип Homepage сенаглася от браузъра.

• Автор

Четох в една тема, и там имаше скрипт, но не работи в Mozilla, а казват, че работи в IE. Това е добре, защото ще има два бутона: един за IE и един за Mozilla. Дано да се получи така, сега продължавам да търся, дано се намери нещо :cool:

Редактирано от enico (преглед на промените)

• Автор

Да, точно това искам :cool:

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Пичове, всичко е ОК, но искам да ви питам нещо относно самия дизайн на страницата. Няма смисал да правя нови теми, нали? :)

Та, както вече споменах правя сайт, специализиран за homepage - връзки към най-посещаваните сайтове, новини, времкето всичко...

Но проблема ми е, че немога да избера вариянт за частта, в която ще са всички сайтове. Тя ще е таблица, това е ясно. Ето идеите ми, аз искам дай-важното да е бързо и лесно да се открива сайта, който потребитяля търси. Затова ето вариянтите които обмислям:

1. Обикновена таблица със текстови линкове

Вариянта е добър, но според мен потребителя трудно ще намира сайта, който търси

2. Пак таблица, но вместо текстови линкове, изображения - логотата на сайтовете

Идеята е добра, но ме спира това, че логотата на сайтовете са с различни размери и става мазало...

3. Таблица със изображения, правени от мен.

Тоест, да написвам името на сайта със определен шрифт, цвят и всичко останало, и така картинките за всички сайтове ще са еднакви, с еднакви размеери и ефекти.

4. Да разделя всички сайтове в категории със div-чета, които могат да се показват и скриват и така потребителя може да запази само категориите, чиито сайтове ползва (като форумите тук)

5. ДРУГО?

PLEASE HELP ME!

от няколко дни не мога да намеря решение на въпроса ;(

Най-простото е таблица с 2 колони...

в колона 1 идва снимка на сайтам дали ще е скрийншот, или снимка, направена от теб - ти решаваш.

колона 2 ще сераздели на 2 части:

отгоре ще е името на сайта, койт може да бъде и линк към него, а под името да има кратко описание на самия сайт.

Така потребителя ше може едновременно да види как изглежда сайта и да прецени дали е полезен за него по описаниео...

Като си готов - дай линк да видим крайния резултат ;)

ПП: Иначе за категориите можеш да направиш едно меню... Няма да се показват всички сайтове, а потребителя сам ще реши какво търси...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Да, много, много добра идея :ph34r:

Сега ще видя как ще измисля нещата. Само да те питам нали ще има най-посещаваните сайтове. На потребитекя няма ли да му се наможи да скролва много докато открии сайта, който търси?

Да, много, много добра идея :baby:

Сега ще видя как ще измисля нещата. Само да те питам нали ще има най-посещаваните сайтове. На потребитекя няма ли да му се наможи да скролва много докато открии сайта, който търси?

За това можеш да ги разделиш на категории и да сложиш допълнително меню... Така няма да са 100 сайта накуп а ще са например 5 категории по 20 сайта...

За най-посещаван сайт мисля ще ти трябва отделен PHP скрипт, който да записва в База данни кой линк колко пъти е отварян за да можеш после да си направиш сравнението... Ако те разбирам правилно...

• Автор

Да мерси много.

Ако комбинирам идеите ни, мисля да направя категориите под формата на show/hide div-чета. Така потребителя ще остави видими само категориите, чиито сайтове използва. Мисля, че така би било най-добре. Но проблема е, че не мога да намеря скрипт за "помнене", тоест, ако потребителя веднъж си скрие ддена "кутийка" тя да си остане скрита винаги, докато не реши да я "покаже отново"..

btw. psycho, братле, мерси, много ми помагаш ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.