Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с инсталирането на windows на лаптоп HP

Featured Replies

Имам проблем които незнам как да разреша... наскоро на лаптппа ми се появи вирус които неможах да премахна и реших да си преинсталирам windows -а. Влязох в Dos - a промених настроиките да boot cd-rom enable след това рестартирах и поставих диск с win XP до тук добре ,но излезе ми съобщението че трие windows - a и точно преди да ми излезе синия екран за преинталацията ми се появява съобщението за грешка File\i386\biosinfo.inf could not be loaded

The error code is 1024

И след това съобщение да натисна произволен бутон за да рестартира лаптопа.

Случаино някои да може да ми даде напътствия какво бих могла да направя за да го преинсталирам.

Или поне да ме насочите къде да отида на порфесионално място за помощ.

За начало опитай с друг релийз на ХР, мисля че това ще бъде най-безболезненият начин.

Единият вариант е да ти е надран диска с Windows -a, а другия да има проблем с Рам паметта. пробвай с друг диск, ако нестане пусни един Мемори тест.

• Автор

Когато поставя други инсталационни дискове ми излиза събощението

Non -system disk or error

replace and strike any key when ready

Проблемът ти е , че дискът на този модел лаптоп е SATA и нямаш драйвъри за него в момента на инсталацията.

Решение :

1.)влизаш в BIOS и ==> system configuration ==> device configuration ===> SATA Native Mode ==>поставяш на disable

2.)ако нямаш тази функция - в ACPI Support трябва да имаш настройка за харда HDD Mode- като какъв да работи : като SATA или IDE ===> трябва да го поставиш на IDE

3.) ако и това нямаш - намираш в BIOS AHCI и му даваш off

След като инсталираш Windows , инсталираш драйвърите , рестартираш компютъра, а след това отново влизаш в BIOS и връщаш настройките в предишната позиция.

p.s.Накрая, ако ти се налага често да си преинсталираш WIndows-a , препоръчвам ти да си направиш собствена инсталация на WIndows с подходящ инструмент (nLite или др.) , в който да си вмъкнеш драйвърите за SATA.процесорът ти е Пентиум, тъй че - отивш а страницата на Интел и от там си свалящ необходимите драйвъри.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Проблемът ти е , че дискът на този модел лаптоп е SATA и нямаш драйвъри за него в момента на инсталацията.

Решение :

1.)влизаш в BIOS и ==> system configuration ==> device configuration ===> SATA Native Mode ==>поставяш на disable

2.)инсталираш Windows , след това инсталираш драйвърите , рестартираш компютъра, а след това отново влизаш в BIOS и връщаш настройките в предишната позиция.

+1. Или сваляш Windows с вградени Sata драйвери, Windows Vista или 7 -където си има Sata подръжка. :)

• Автор

Първо благодрая за съветите, но не става направих промените и нищо същото съобщение.Мислех да инаталирам win 7 , но за него ми казаха че скапвал батерията на лаптопа. ДА попитам друго да сваляли накаква по специялана версия на windows - а

Ако презапива диска които ми зарежда до съобщението с грешка 1024 да ли ще имам ефект.

Редактирано от tolinka (преглед на промените)

Първо благодрая за съветите, но не става направих промените и нищо същото съобщение.Мислех да инаталирам win 7 , но за него ми казаха че скапвал батерията на лаптопа. ДА попитам друго да сваляли накаква по специялана версия на windows - а XP.

1. прочети правилата на форума и по-специално точка 2.10

2, Има специални теми за ХР, Виста и 7

Хм, всичко което каза доктора е вярно, но тогава би трябвало да излезе съобщение от инсталатора, че не може да открие твърд диск, където да се инсталира. Аз поддържам като по-вероятно мнението да е повредено CD-то или да има проблем с RAM паметта. А може да има проблем и със самото CD-DVD устройство - зацапан или отслабнал лазер.

p.s.Накрая, ако ти се налага често да си преинсталираш WIndows-a , препоръчвам ти да си направиш собствена инсталация на WIndows с подходящ инструмент (nLite или др.) , в който да си вмъкнеш драйвърите за SATA.процесорът ти е Пентиум, тъй че - отивш а страницата на Интел и от там си свалящ необходимите драйвъри.

Аз бих предложил програма като Акринис. След като всичко си подреди да си направи снимка на системния дял и после при нужда за 10-на минути е готов. Добра идея е според мен да си направи същата снимка и веднага след преинсталацията на ОС със съответните драйвери, докато ОС е още прясна.

• Автор

Благодрая на всички които ми дадоха съвети помогнаа благодаря искренно!!!!!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.