Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Sharp AR-M155, принтер, скенер, копир

Featured Replies

Здравейте,

любопитно ми е да чуя мнения за тази машинка. Ако някой е имал опит, нека сподели.

Sharp ?

Човек, не се излагай а си взем нещо с поддръжка.

Таз машина с какво е съвместима?

Колко и струват барабана? Тонера?

Части намират ли се? Само оригинални? Или има и неоригинални?

Кой е сервиза?

Машината хич не е популярна на пазара ...

• Автор

Поддръжката е на няколкостотин метра от там, където живея. Техник на Шарп, който от 15 г. се занимава с това. Части - колкото искаш. Ако случайно няма в наличност - има Ebay за тая цел. Машината е съвместима с каквото ти хрумне. Е, за Windows 7 не знам.

Тонерът струва около 120 лв., но не е проблем, защото същият този техник ще ми го пълни на 50 лв., включително поставянето на нов чип, ако е необходимо.

Шарп, за разлика от повечето други машини, не спира да работи, когато чипът отчете примерно 3000 копия. Още повече, че тази конкретно машина е с тонер за 8000 листа при 6% черно.

Хъм, какво друго. Малко марки имат освен тонер и девелопер (изобретение на Шарп), който регулира плавното консумиране на тонера (не съм запознат добре с технологията), но което гарантира плътно черно до последното копие.

Машината тежи 16-17 кг. Това е доста различно от другите марки, които са по 5-6 кг., би следвало да говори доста за издръжливостта.

А, да не забравяме - и в момента Шарп правят високия клас машини на голяма част от марките, които "произвеждат" принтери, докато ниският клас се изработва от Самсунг.

Да, съгласен съм, че Шарп не са популярни на българския пазар, но това говори зле за пазара, а не за марката.

Все пак исках да чуя мнение на човек, който е виждал конкретната машина, защото аз съм виждал други модели, но не и този.

Редактирано от dalai.lamia (преглед на промените)

От опит ти казвам - бягай далече от шарп... Работил съм с прекалено много шарпове (принтери и ксерокси) за да препоръчам на някой да си купи...

Бегай от шарп, това е моят съвет...

• Автор

От опит ти казвам - бягай далече от шарп... Работил съм с прекалено много шарпове (принтери и ксерокси) за да препоръчам на някой да си купи...

Бегай от шарп, това е моят съвет...

ОК, благодаря за съвета.

Само ще ти кажа че въпросния техник те е "облъчил" сериозно.

От това което си написал ще ти кажа че има не повече от 20-30% истина, но както и да е.

Незнам дали от 15 години се занимава въпросния техник с копирни машини, но ти е поспестил информация, а друга е разкрасил.

Малко полезна инфо:

1. Шарп далече не са иноватори при копирите;

2. "Части - колкото искаш" - пълна глупост;

3. "А, да не забравяме - и в момента Шарп правят високия клас машини на голяма част от марките, които "произвеждат" принтери, докато ниският клас се изработва от Самсунг." - Къде пропуснахме най-големите имена XEROX и CANON - или те не струват пред SHARP според въпросния техник (само му напомни че Xerox са изобретили копира, и са компанията която инвестира ежегодно над 30% от приходите си за иновации, инженерни проучвания; Canon - най-мащабният световен призводител на копири, компанията изобретила най-много механики за принтери и копири, включае всички на HP)

4. Точната цена на тонера за тази машина е 104.22 лева с ДДС в момента, и надолу; наистина е за 8000 копия при 6%

5. Чипа е на цена около 17-18 лева успях да намеря

6. Девелопера за колко копия е? И колко струва? От къде може да се закупи? Или се предлага само от този техник?

7. User manual можеш да видиш тук

Не бързай и си проучи всичко. И не бъди зависим от 1 човек - в смисъл ако този "техник" го няма, или си смени работата, таз машина ще си я блъскаш в главата.

Идеята е не да се заяждаме тука и да се подвеждаме. Чисто професионално ти казвам че SHARP не е добър избор.

А ако ти си решил да го закупиш - вече е твое право.

Пожелавам дълга и безаварийна работа.

Успех !

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Къде пропуснахме най-големите имена XEROX и CANON - или те не струват пред SHARP ...

През 2000 г. Sharp и Xerox създават "Xerox and Sharp High North Inc", след като през същата година Sharp патентоват първата цифрова копирна машина. Оттогава нататък всеки един Xerox - висок клас - вътре е предимно Sharp. Същото се отнася и за няколко други марки копири, напр. Ricoh и Olivetti. За Canon не знам, но като ги гледам как централите и на Шарп и на Канон са в Осака... все си мисля, че има някакво сътрудничество между тях. Не споря, че не са добри.

Други недостатъчно известни на българския потребител факти, макар и встрани от темата на този форум са:

Sharp работят заедно с Pioneer от средата на 1970 (Optonica). Голяма част от това, което се продава с марка Pioneer е всъщност, сещате се... важи, разбира се и обратното. А преди 2 години, ако не ме лъже паметта, Шарп закупиха контролния пакет акции на Pioneer.

В областта на телевизорите: след раздялата си с LG (2008), Philips сключват договор със Sharp за доставка на LCD панели. Всеки нов Philips всъщност е... да не се повтарям. Същото се случва и със Sony, след като през 2008 окончателно се разделят със Samsung (всяко Sony отпреди 2009 e Самсунг), всяко ново Сони е... познайте. През 2009, съдбата на Сони е последвана от Тошиба. Също и от Fujitsu, чийто LCD отдел е купен през 2009 от Шарп. Това оставя точно 5 големи играча на пазара на LCD: LG, Samsung, Sharp, Matsushita и Chunghwa (подредени са по брой на продажби от миналата година).

Важно е човек да чете.

PS. Преди няколко дни си купих чисто нов запечатан тонер за машината от Ebay, за 17 евро (+10 доставка).

Редактирано от dalai.lamia (преглед на промените)

Пожелавам дълга и безаварийна работа.

Успех !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.