Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за волейбола

Featured Replies

Гнусна история... Жалките бразилски симуланти дано да се наакат в "лесната" група, която си спечелиха с цирка тази вечер...

То вече лесни съперници няма.

Мачкай, за да те уважават всички.

Редактирано от Fifa (преглед на промените)

• Отговори 796
  • Прегледи 77,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

То вече лесни съперници няма.

Мачкай, за да те уважават всички.

И какво като сме били.Нали знаеш,че от финала се помнят победителите,не победените,така че ако спечелят първенството едва ли някой ще говори как са стигнали до финала и кого са били.

Грозно е,но освен да се надяваме да се издънят след тоя цирк и да подкрепяме наште друго не ни остава.

Напред лъвове! :down:

Редактирано от jamc (преглед на промените)

Горд съм, че нашите не участваха в този цирк. Вярно, излязоха с резервите, но момчетата играха истински и с желание за победата, докато бразилските звезди изглеждаха като група случайни туристи. Мисля, че има някаква граница, която не трябва да се прекрачва. Не може и двата отбора да седнат на игрището и да искат да загубят. Няма как. Нека оставим това на бразилските мижитурки. Ние да си играем играта и да мачкаме. Испания и Куба не са непреодолими съперници, били сме ги и пак ще ги бием.

Испанците ни поизпотиха, но в крайна сметка - изключително важна победа. Чакаме мача с Куба...

Испанците ни поизпотиха, но в крайна сметка - изключително важна победа. Чакаме мача с Куба...

А кога играем с куба? :)

А кога играем с куба? :)

Утре Печен ... дано днес Испанците да изморят пределно Фидел Кастро ... ама искам 5 геймов мач ... и всяка част , освен тайбрека , да свършва 32 на ... и задължителна победа над Куба ... че при поведа ... ще стане една въртележка !!!

Тошко да се линчува, а останалите некадърни двуметрови мижитурки с мизерно мислене, вън от националния отбор по волейбол, независимо от крайния резултат.

Редактирано от keba (преглед на промените)

Жалко, че ги изпуснахме :) Втория гейм ако не беше тази грешка на Алексиев го взимахме и Куба след такъв обрат щяха да паднат психически. После и 2 геймбола в 4 гейм бяха пропилени и в таибрейка стана това което се случва в последните таибрейкове които играеме. Браво за раздаването от момчетата, но на Тошко тази грешка ще му тежи.

Редактирано от Raych (преглед на промените)

Жалко, страхотен мач се получи, но и този път малшансът ни попречи да направим нещо значимо...Най ме е яд за четвъртия гейм и двата пропуснати мач бола, но станалото - станало. Момчетата играха великолепно и показаха, че са един от грандовете в този спорт, просто нямаха късмет. Невероятен Владо Николв вчера, събра ми очите - почти нямаше сгрешена атака, а от сервис ги хипнотизираше...

Жалко, страхотен мач се получи, но и този път малшансът ни попречи да направим нещо значимо...Най ме е яд за четвъртия гейм и двата пропуснати мач бола, но станалото - станало. Момчетата играха великолепно и показаха, че са един от грандовете в този спорт, просто нямаха късмет. Невероятен Владо Николв вчера, събра ми очите - почти нямаше сгрешена атака, а от сервис ги хипнотизираше...

Мене най-ме е яд за втория гейм :speak:

Добри мачове праят българите ... Трябва малко по-вече инвестиции в този спорт специално .. Нямах време да гледам всичките мачове , но ми ги разказваха приятели подробно :D

Кога почват мачовете между клубовете ? Тази година съм си казал, че ще присъствам на всички мачове на АРДА-та ;д

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

Приятели от скоро време се чуда къде мога да тренирам волейбол наблизо до "Герена". Не съм го тренирал досега но ми служи като развлечение и го играя много често. Tenk you предварително!

Ами мисля, че в Левски можеш да пробваш. Не съм сигурен де. Иначе, попитай даскала по физическо. Само това мога да кажа.

Редактирано от pakoti (преглед на промените)

България избегна отборите на Русия, Сърбия и Франция за Евроволей 2011

България бе поставена във втора урна за финалите на Европейското първенство по волейбол за мъже през 2011 година заедно с Франция, Русия и Сърбия. В първа урна са двата домакина Австрия и Чехия, защитаващият титлата си Полша и Италия. В трета урна попаднаха 5 тима Словения, Финландия, Словакия, Германия и Португалия. В последната четвърта урна са само 3 отбора - аутсайдерите Белгия, Естония и Турция. Според регламента последният останал в трета урна ще отиде директно в четвъртата. Жребият ще се тегли утре (21 октомври) от 11:00 часа българско време в Прага.

Източник: sportal.bg

• 5 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Радо Стойчев треньор на България

Най-успешният български треньор във волейбола Радостин Стойчев е новият селекционер на мъжкия национален отбор.

41-годишният баща на две деца, извел Тренто (Ит) до европейския и световния връх, ще замени на поста Силвано Пранди. Италианецът разбра, че го махат, от вестниците.Договорът на Стойчев ще бъде най-малко до олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Федерацията иска класиране за финалния турнир в Световната лига, влизане сред първите четири на Евро 2011, класиране за Световната купа в Япония и за олимпиадата.

- Трудно се преговаря с толкова успял човек, мисията изглеждаше невъзможна, но успяхме благодарение на родолюбието на Радо - заяви вицепрезидентът на БФВ Ивайло Константинов. Стойчев ще покани в екипа си помощникa на Силвaно Пранди - Камило Плачи.

Източник: 7 Дни Спорт

• 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Жените в тежка група за Европейската лига

В група с Чехия, Унгария и Израел попадна женския национален отбор по волейбол на България за Европейската лига през 2011 година. Това отреди жребият, теглен вчера в Люксембург. Нашата страна бе представена от вицепрезидента на БФВ Иван Тодоров. "Това е много тежка група", бяха коментарите на специалисти минути след като станаха ясни всички съперниците.За полуфиналите се класира само първия от групата. Програмата е както следва:

27-29 май Чехия-България

03-05 юни Унгария-България

10-12 юни България-Израел

17-19 юни Израел-България

24-26 юни България-Унгария

08-10 юли България-Чехия

15-16 юли финали като домакинът все още не е уточнен.

Източник: БГНЕС

Публикувано изображение

Страхотно! ЦСКА би Зенит!

Изключително голям успех постигна мъжкият отбор на ЦСКА (София)! В среща от третия кръг в Група A на Шампионската лига, момчетата на Александър Попов надиграха един от най-силните отбори в света - руския Зенит (Казан), с 3:2 (25:23, 16:25, 25:23, 22:25, 15:10).

Нашите започнаха силно с 3:0 и поддържаха преднина до 18:18, след което гостите дори излязоха с една точка напред. След 21:22, при серия от сервиси на Стоян Самунев, Червените стигнаха до два геймбола, вторият от които им донесе гейма.

Отново серия от начални удари на Самунев донесе солиден аванс за ЦСКА и във втората част - 10:5. На второто техническо прекъсване южноевропейците водеха с 16:14. След следващото разиграване на сервис за Зенит застана влезлият на смяна Максим Михайлов. Той постигна извънземна серия от 11 поредни точки за руския отбор, между които, както няколко аса, така и успешни атаки на самия Михайлов от втора линия, и почти сам спечели гейма за своя тим.

Гостите поведоха в третия гейм, но с две чудесни атаки на Ивайло Стефанов ЦСКА излезе напред със 7:6. Ново предимство на източноевропейците пък бе обърнато с мощни отигравания на Филип Майо в нападение. Българите повече не изпуснаха инициативата до края на гейма, който бе затворен в тяхна полза с нова бомба на кениеца.

В четвъртия гейм гостите гостите от най-източната част на континента показаха защо са фаворити, не само в този мач, но и в целия турнир. Те наложиха своето темпо на игра и след като поведоха с голяма разлика, Александър Попов даде почивка на няколко от титулярите. Влезлите от ъгъла резерви почти върнаха своя отбор в играта, спасявайки цели четири поредни геймбола за Зенит преди руснаците да стигнат до 25:22 и тайбрек.

В решителния пети гейм седмината в червено на терена, между които остана центърът Теодор Тодоров, заменил Самунев, показаха феноменална игра на всички елементи и със завидно хладнокръвие пречупиха звездния тим на Зенит, хвърляйки в екстаз препълнените трибуни в зала Самоков.

Най-резултатен за победителите бе Филип Майо, който отбеляза 23 точки (20 атаки при 54% успеваемост, 3 блокади). Другият тъмнокож чужденец на софийския тим - кубинецът Ясер Портуондо, добави 16 точки в нападение при 67% успеваемост. Чисто статистически, руснаците превъзхождаха българите по всички отборни показатели, с изключение на един - блокадата. Този елемент донесе на нашите 11 точки срещу само 6 за отбора на Зенит. Топреализатор на мача стана руският национал Максим Михайлов, който завърши с 24 точки, цели 5 от които директно от начален удар.

Другият мач от групата - между германския Дженерали Хахинг (Унтерхахинг) и френския АС Кан (Кан), се играе в момента. ЦСКА към този момент е на второ място с 4 точки. Зенит води със 7, Хахинг има 3, а Кан е само с 1.

ЦСКА (София, България): Николай Иванов - 3 точки (0 аса, 1 атака, 2 блокади), Филип Майо - 23 (0, 20, 3), Ивайло Стефанов - 9 (0, 8, 1) / 63% добро посрещане, Ясер Портуондо - 16 (0, 16, 0) / 42%, Евгени Иванов - 9 (0, 7, 2), Стоян Самунев - 4 (0, 4, 0), либеро Теодор Салпаров - 68%, Антон Василиев, Валтерс Рама, Теодор Тодоров - 3 (0, 0, 3), Георги Манчев, Светозар Иванов - 1 (1, 0, 0), старши-треньор Александър Попов

Зенит (Казан, Русия): Лой Бол - 2 точки (0 аса, 2 атаки, 0 блокади), Алексей Черемисин - 3 (0, 3, 0), Максим Пантелеймоненко - 20 (1, 18, 1) / 71% добро посрещане, Сергей Тетюхин - 1 (0, 1, 0) / 83%, Андрей Егорчев - 11 (0, 9, 2), Александр Абросимов - 4 (1, 3, 0), либеро Владислав Бабичов - 79%, Максим Михайлов - 24 (5, 18, 1), Уилям Приди - 11 (0, 11, 0) / 79%, Николай Апаликов - 10 (1, 7, 2), старши-треньор Владимир Алекно

Източник: BGvolleyball

Хубава среща се получи. Страхотен успех за българския клубен волейбол!

Редактирано от Raych (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Здравейте! И аз мн0г0 0бичам да гледам волей даже играя за един мъжки отбор но все оше като резерва така иискам да попитам дали можете да ми кажете някой игра да си поигравам от време на време :)Благодаря предварително ! :)

• 4 седмици по-късно...

Владимир Николов: Нямам конфликт с Радостин Стойчев

Публикувано изображение

Владимир Николов е капитан на националите от 2009-а. След като Радостин Стойчев подписа договор начело на отбора, обяви, че засега капитанската лента няма да сменя притежателя си. Потърсихме Николов, за да ни разкаже имал ли е някога конфликт с треньора по времето, когато играеше в “Тренто”, как с “Кунео” успяват вече три пъти да победят водения от Стойчев тим...

- Идва нов сезон и нов треньор в националния, какво очаквате?

- Да постигнем максимума и да се представим добре във всички състезания - Световна лига, европейското...

- Работили сте с Радостин Стойчев, разбирате ли се?

- Никога не съм имал конфликти с него!

- Какво наложи смяната на треньора?

- Не мисля, че аз трябва да отговоря на този въпрос, а хората във федерацията. Седмото място на световното е слаб резултат за нас. Вероятно всичко реши загубата от Куба с 2:3. Силвано Пранди си отиде заради един мач, дори заради една точка. Не ми е приятно и не искам да се връщам към този двубой. Ако се бяхме класирали за полуфиналите, треньорска смяна нямаше да има.

- Ако се класираме за игрите в Лондон, готов ли сте да останете?

- Това е много хипотетично. Първо трябва да вземем квота, после трябва да ме повикат в състава. Но що се отнася до моето желание - да, искам да играя на олимпиадата. И не мисля, че ще имам проблем с формата.

- Стойчев каза, че капитанската лента не е фикс идея за Матей Казийски. Вие оставате на поста, но ако се наложи промяна...

- Не искам да коментирам ситуация, която не се е случила. Спекулациите на тази тема не ме интересуват.

- В три поредни финала победихте “Тренто”, значи ли, че сте ги разгадали?

- Те не са трудни за разгадаване, а за надиграване. “Тренто” прилага опростен волейбол, но състезателите му владеят съвършено всички елементи. Именно заради това съм щастлив, че ги бихме и в трите финала. Особено удовлетворение ми донесе последната победа, беше категорична.

- Преди сезона очаквахте ли да спечелите всички купи в Италия?

- Всъщност най-важните състезания предстоят. Взехме и суперкупата, и купата на страната. Целта сега е да спечелим първенството и Шампионската лига.

- Как успявате на тази възраст да сте във форма и в националния, и в клубния отбор?

- Е, хайде сега, какво й е на възрастта (смее се). Всичко е въпрос на професионализъм. Всъщност не успявам винаги да съм във форма. След като приключих сезона с националния, до декември имахме доста трудности в “Кунео”. Част от играта е дори когато не си във форма, да не позволиш на съперниците да разберат и да ги побеждаваш.

- Виждате ли някой от синовете ви да продължи по вашите стъпки?

- Вероятно ще станат спортисти, ученето не им върви особено. Влече ги повече да играят с балони, топки... В момента тренират плуване и волейбол. Миналата година ходеха и на ски.

- Някои спортисти влизат в политиката, привлича ли ви подобна идея?

- След края на спорта нямаме много възможности за развитие. А и в България не особено добре е оценена треньорската професия. От политика обаче не разбирам и ако трябва сега да взема решение, отговорът ми е “не”. Не знам обаче накъде ще ме завърти животът.

- Някои национали приключват кариерата си в българското първенство, да очакваме ли и вас?

- Защо не. В ЦСКА налагат модел, който е работещ. Опитните се връщат и помагат на младите да израстват, а също и за развитието на клубния волейбол в България. Получават възнаграждения близки до тези в чужбина. Със сигурност, ако се върна, няма да е в следващите две години. Все пак в България няма клуб, който може да ми плати това, което изкарвам навън. Но в един по-късен етап допускам подобна възможност.

- Футболистите напоследък попадат в любовни триъгълници. Волейболистите сякаш остават встрани от тези проблеми...

- Не сме толкова популярни, футболистите ги следят на всяка крачка. Един наш треньор, Христо Илиев, казваше - ако тръгнем да се гоним, ще се хванем...

Източник: Труд

Сашо Попов: В Анкара отиваме, за да спечелим!

Публикувано изображение

“В Анкара отиваме, за да спечелим, независимо дали със златен гейм или по друг начин”, оптимист е треньорът на ЦСКА Александър Попов. “На крачка сме да елиминираме много силен и богат клуб и да се класираме на полуфинал, така че вярваме в своите възможности”, коментира специалистът.

- ЦСКА отново не загуби в “Арена Самоков”, която се превърна в истинска крепост на тима. Така ли е, г-н Попов?

- Получи се добър мач между два много равностойни отбора. Другата седмица ни чака тежък реванш, но нищо не е невъзможно.

Публикувано изображение

- Феновете на тима се готвят да ви подкрепят и в турската столица. Могат ли те да бъдат седмият ви играч?

- Спортът е интересен както за самите състезатели, така и за зрителите. А нашите фенове са наистина уникални. За нас ще бъде огромно удоволствие да ни подкрепят и в Анкара.

- Треньорът на Зиратбанк бе доста остър след края на мача с ЦСКА и говореше дори за поръчкови съдии. Плод на силни емоции ли са тези думи?

- Предполагам, че е бил афектиран. Ние по подобен начин се чувстваме в някои зали в България. Обиждат ни, провокират ни, съдиите в някои моменти допускат грешки. В Разлог или в Дупница, или там, където се събира повече публика, и ние се чувстваме така, както Зиратбанк в Самоков. Колкото дали съдиите са били поръчкови, това е доста смешно. Не може да се говори за подобно нещо с оглед на ситуацията.

- Разговаряхте ли с Пламен след края на мача?

- Да, говорихме си.

- И нямаше проблеми между вас?

- Разбира се, ние сме добри приятели и рано или късно ще бъдем заедно в един отбор. Възможно е обща кауза да ни събере един ден. Били сме приятели двайсет години, ще продължим да бъдем такива и през следващите двайсет.

Източник: Вестник 7 дни спорт

Официално: Радо Стойчев пое България!

Публикувано изображение

Това е Радостин Стойчев

ВИЗИТКА

Име: Радостин Стойчев

Роден на: 25 септември 1969 г.

Роден в: София

Езици: френски, испански, немски, руски и италиански език

Съпруга: Ели

Деца: Кристиян, Мартина

Баща: Светослав Стойчев (бивш треньор, извел младежкия тим до титла през 1991)

КАРИЕРА КАТО СЪСТЕЗАТЕЛ

1988-1990 ЦСКА

1990-1991 Миньор (Бухово)

1991-1992 Бенфика (ПОРТУГАЛИЯ) / ЦСКА

1992-1993 Миньор (Бухово)

1993-1994 Санлукар (ИСПАНИЯ)

1994-1995 Балканкар (Трън)

1995-1996 Нефтохимик (Бургас)

1996-1997 Донаукрафт (АВСТРИЯ)

1997-1998 Смедерево (ЧЕРНА ГОРА)

1999-2000 Тур (ФРАНЦИЯ)

2000-2001 Шамон (ФРАНЦИЯ)

КАРИЕРА КАТО ТРЕНЬОР

2003-2005 Славия

2005-2007 Динамо (Москва, РУСИЯ)

от 2007 Тренто (ИТАЛИЯ)

УСПЕХИ

Като състезател

Шампион на България (1991 с Миньор)

Купа на България (1992-93 с Миньор)

Шампион на Австрия (1996-97)

Купа на Австрия (1996-97)

Като треньор

Купа на България със Славия - 2003

Титла на Русия с Динамо (Москва) - 2006 (помощник треньор)

Купа на Русия с Динамо (Москва) - 2007 (помощник треньор)

Титла на Италия с Тренто - 2008

2 пъти Шампионска лига с Тренто - 2009, 2010

Световна клубна титла - 2009, 2010

Купа на Италия през 2010

БЛИЦ ИНТЕРВЮ

Зодия... везни

Семеен статус... женен с две деца

Образование... физкултура

Мечта... да спечеля олимпийска титла

Хоби... да пътувам

Положително качество... аз съм човек на думата си

Недостатък... прекален перфекционизъм

Обичам... семейството и приятелите си

Мразя... лъжата

Избрах волейбола, защото... баща ми беше треньор

Волейболът значи... страст

Най-силен мач... Тренто – Пиаченца 3:0, трети мач от спора за титлата през 2008-а

Спортна икона... Кирали, Зико, Майкъл Джордан

Най-добър волейболист... Карч Кирали

На кого бих посветил победа... жена ми и децата

Любим актьор/актриса... Антъни Хопкинс

Любима книга... “Илиада”

Любимо ястие... паеля и българска кухня

Любима група/изпълнител... Бийтълс, Куийн, Форинър

Радостин Стойчев бе официално представен като селекционер на националния отбор по волейбол на България на пресконференция в Гранд Хотел София. На пресконференцията присъстваха президентът на БФВолейбол инж.

"Това е все пак едно събитие, което дълго време бе чакано да се случи от страна на Вас медиите и приятелите на волейбола. Подписахме договор с Радостин Стойчев като старши-треньор на националния волейболен отбор на България. Договорът вече е факт и то отдавна. Преговорите завършиха успешно и аз благодаря на Радостин за това, че отдели време и дойде да се срещне с представителите на всички медии", заяви в началото Лазаров.

"Благодаря Ви за интереса. Честно казано първата ми идея бе да се подготвя с едно встъпително слово, но после реших, че ще бъде грешно и недостатъчно уважително към всички Вас. Интересът към волейбола в България е много голям и това ме радва. Радвам се, че съм тук и, че имам възможността и гордостта да тренирам националния отбор на България. За мен това една голяма чест и голяма отговорност. Осъзнавам го още от първия ден, че ще бъде тежко, но както казах и пред италианските медии не можех да откажа поканата на Българската федерация по волейбол. Щастлив съм, че съм тук и да се срещна с Вас, а после да започна работата си и с националния отбор на България", каза Радо Стойчев от своя страна.

Източник: Sportal

П.П За мен ще е интересно да видя как ще изглежда състава под негово ръководство и вярвам ,че този път ще направим нещо запомнящо се на голям форум:P

Редактирано от BoShKo (преглед на промените)

Някаква идея по коя телевизия ще дават утре мачът на цска?Миналата седмица Сашо Диков спаси положението,но тая нито в програмата на канал 3 нито в тази на ринг бг има информация за мача.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.