Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос относно Dreamweaver.

Featured Replies

Здравейте, започнах да се занимавам с Dreamweaver, но още в началото срещнах проблем. Въпросът ми е след като вмъкна тази картинка http://img524.imageshack.us/img524/1645/logotemplatelogo11.jpg и даречем една или 2 таблици, как мога да преместя таблиците и изобщо мога ли в тези кръгли червени топки, такаче когато напиша даден текст, който да води даречем към галерия на сайта, след клик върху него, да бъде вътре в кръгчетата и също дали мога да премахна граничните линии на таблиците, такаче ако даречем текста на линка е бял да се вижда само тои в кръгчетата, без границите на таблиците. Надявам се да съм обяснил точно с какво искам да ми помогнете и очаквам добри хора да помогнат. :)

Нямам в момента инсталиран и ще карам по памет..

1. Да можеш да местиш таблиците където си поискаш но сините не зелените.

2. Можеш да напишеш текста върху топките и да им зададеш да са линк. Отделно си имаше и един специален маркер с който обозначаваш от къде до къде като кликнеш да препраща също към определена страница.

3. Вземи почети малко или го ползвай по дълго време... това не са проблеми :)

Може да се сметне за Офтопик, ама с Notepad и HTML код това се прави за половин час, което го искаш... Не се занимавай с Dreamweaver, научи HTML...

Може да се сметне за Офтопик, ама с Notepad и HTML код това се прави за половин час, което го искаш... Не се занимавай с Dreamweaver, научи HTML...

Напълно не съм съгласен. Ако човека е любител и просто иска да си сглоби няколко снимки в страница програмист ли да става ? Няма смисъл от никакъв език след като Dream-a му позволява драг енд дроп и за 5 мин ще си сглоби нещо. Виж ако ще се занимава професионално тогава вече ще подкрепя мнението ти :angry:

• Автор

Да видим дали съм разбрал Rand, мога просто да напиша текст върху топките, без да е в таблица или без да правя флаш бутон и ако го селектирам да има опция, която да го зададе като линк за раздел - галерия, правила, новини или нещо от сорта?

А относно psycho_666р аз HTML знам донякъде, но най - общите неща, а нямам особено много време да се занимам точно с него, а и Dreamweaver ме привлича повече, плюс това има достатъчно и бих казал много, много хубави опции и също можеш да работиш на него само със скриптове, ако естествено искаш това. : )

Да видим дали съм разбрал Rand, мога просто да напиша текст върху топките, без да е в таблица или без да правя флаш бутон и ако го селектирам да има опция, която да го зададе като линк за раздел - галерия, правила, новини или нещо от сорта?

А относно psycho_666р аз HTML знам донякъде, но най - общите неща, а нямам особено много време да се занимам точно с него, а и Dreamweaver ме привлича повече, плюс това има достатъчно и бих казал много, много хубави опции и също можеш да работиш на него само със скриптове, ако естествено искаш това. : )

Таблица задължително ще има. Сложи самата снимка като бекграунд после върху всяко бутонче ще сложиш малка табличка ( значи за 6 топки 6 таблички ) и в тях ще напишеш имената към препратките които искаш да водят и ще им зададеш да бъдат линк. ( Не че няма по добри и оригинални варианти ) но това е най лесния и бърз начин за който се сещам и те устройва

Таблица задължително ще има. Сложи самата снимка като бекграунд после върху всяко бутонче ще сложиш малка табличка ( значи за 6 топки 6 таблички ) и в тях ще напишеш имената към препратките които искаш да водят и ще им зададеш да бъдат линк. ( Не че няма по добри и оригинални варианти ) но това е най лесния и бърз начин за който се сещам и те устройва

Малко офтопик, ама моята идея беше същата, само че аз щях да я направя с Notepad, а не с Dreamweaver :)

• Автор

Да и аз точно това се опитвах да направя и заради това даже пуснахтема, не мога да придърпам табличките, към чержвените топки.

Да и аз точно това се опитвах да направя и заради това даже пуснахтема, не мога да придърпам табличките, към чержвените топки.

Не знам как е на Dreamweaver, ама не можеш ли да им зададеш размер на отделните клетки?

Примерно правиш една огромна таблица с размерите на снимката, като задаваш страничните клетки да са по-големи и да достигат до червените топки. Всяка червена топка да е оградена в отделна клетка, след топките още една огромна клетка...

Мога да ти го напиша, но на HTML, щото не съм ползвал никаквси други програми...

Слагаш една голяма зелена .. в нея слагаш малките сини които можеш да местиш .. зелената е основа и не можеш да я местиш до колкото се сещам .. само да я делиш докато сините са драг анд дроп навсякъе из голямата зелена

psycho може да се зададе разбира се всякакъв размер с Дрийма.. бтв и аз до сега можех да му направя страничката и да му я пратя но тогава нямаше да се научи да работи с таблиците а те са първото нещо което се учи в дрийма :)

Редактирано от Rand (преглед на промените)

• Автор

Добре, стана ми ясно, какво точно трябва да направя, но когато задам бекграунда и вмъкна в него таблица тя всъщност не се появявав него, а стои под него и може да се мърда само извън границите на този бекграунд, не може да влезе вътре в него, а да не говорим да я закарам в кръгчетата. И евентуално ако разреша този въпрос, къде трябва да намеря тази зелена таблица, в която мога да слагам други таблички? Благодаря за времето, което отделяте за мен. : )

Добре де то се видя че без да го инсталирам явно няма да стане .. ;) Имам още четворката на Дрийма но и при МХ който ползваш за бордърите няма разлика. Отбелязал съм ти от къде се избира първо зелен Layout ( дясната стрелка на снимката ) който ти определя размер видима резолюция и прочие.. в него вече слагаш сините Layout Cell ( лявата стрелка на снимката ) и си ги разпъваш слагаш и местиш където искаш из зеления...

В Крайна сметка трябва да направиш това от снимката което ти е показано ( с по малки квадрати вероятно тук съм ги оставил по големи за да ги видиш ) и вътре да сложиш текста вече който ще ти е линк

primer.JPG

• Автор

Благодаря ти много, оправих се, създадох един линк, а сега ако помогнеш и с визибъл на таблицата, да се вижда само текста, без бордърите. : )

Благодаря ти много, оправих се, създадох един линк, а сега ако помогнеш и с визибъл на таблицата, да се вижда само текста, без бордърите. : )

Чукаш на таблицата за да получи фокус, после кънтрол + тилда за да се отвори прозореца с кода и на ръка добавяш в дефиницията за таблицата бордер=о -> <table border="0"... За да свикваш да пишеш на ръка ;)

А ако се объркаш с нещо с това което ти предложи kmvasilev цъкаш на таблицата и от менюто на табличката където пише border даваш стойност 0

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.