Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за дънна платка и процесор

Featured Replies

Начи може ли да ми кажете колко струва процесор на амд на който могат да се отклиючат още 2 ядра,и подходяща дънна платка за тази цел?

Миличкия той...

Phenom II X2 550 - 160лв.

Gigabyte MA770T-UD3 - 160лв

Gigabyte MA790XT - 200лв

Gigabyte MA790XTA - 220лв.

Дъната - най-отгоре е бюджетното дъно, което е хубаво, но най-доло е най-хубавото от 3-те дъна с най-много екстри.

моят съвет - Не се хващай, има 4-ядрени процесори за 20лв отгоре... Има шанс да отключиш ядрата, ма може и да не се отключат...

Ти решаваш...

ПП: Пише се ЗНАЧИ, не Начи... :eek:

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

• Автор

Миличкия той...

Phenom II X2 550 - 160лв.

Gigabyte MA770T-UD3 - 160лв

Gigabyte MA790XT - 200лв

Gigabyte MA790XTA - 220лв.

Дъната - най-отгоре е бюджетното дъно, което е хубаво, но най-доло е най-хубавото от 3-те дъна с най-много екстри.

моят съвет - Не се хващай, има 4-ядрени процесори за 20лв отгоре... Има шанс да отключиш ядрата, ма може и да не се отключат...

Ти решаваш...

ПП: Пише се ЗНАЧИ, не Начи... :wors:

А 4 ядрения колко струва и ако може линк?

Нали горепосочените дънни платки поддържат 4-ядрен?

А 4 ядрения колко струва и ако може линк?

Нали горепосочените дънни платки поддържат 4-ядрен?

ATHLON II X4 620 /BOX 159.92лв

ATHLON II X4 630 /BOX 172.65лв

PHENOM II X4 905 /BOX 195.29лв

цените са без ДДС.

Я направо кажи колко пари имаш, и какви са ти останалите части че тези процесори искат и качествено захранване и добро видео.

• Автор

ATHLON II X4 620 /BOX 159.92лв

ATHLON II X4 630 /BOX 172.65лв

PHENOM II X4 905 /BOX 195.29лв

цените са без ДДС.

Я направо кажи колко пари имаш, и какви са ти останалите части че тези процесори искат и качествено захранване и добро видео.

Ми имам 400 лева и искам да смена процесора дънната платка и захранването.

Видеото е 9500 512 мб.

Ми имам 400 лева и искам да смена процесора дънната платка и захранването.

Видеото е 9500 512 мб.

Захранване - 400W Fortron 400-60HCN, Active PFC, Silent, 120mm вентилатор 72лв.

дъно - Gigabyte MA770-US3, AMD 770, AM2+/AM3 (up to 140W),, DDR1066, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1, 3x1394, ATX - 130лв

процесор - Athlon II X4 620 Quad Core (2.6GHz, 2MB L2, 95W, AM3) BOX 186лв

Имаи предвид че и видео картата ти е много слаба.И няма да усетиш кой знае какво подобрение в игрите.

• Автор

Захранване - 400W Fortron 400-60HCN, Active PFC, Silent, 120mm вентилатор 72лв.

дъно - Gigabyte MA770-US3, AMD 770, AM2+/AM3 (up to 140W),, DDR1066, PCI-E, SB7.1, Lan1000, SATA RAID 0,1, 3x1394, ATX - 130лв

процесор - Athlon II X4 620 Quad Core (2.6GHz, 2MB L2, 95W, AM3) BOX 186лв

Имаи предвид че и видео картата ти е много слаба.И няма да усетиш кой знае какво подобрение в игрите.

Аз това го знам,е ще има някакво подобрение,защото сега съм с intel 2220 и той много слаб.

И за дъното-нали има разделителна способност за клокване,а не всичко да се клоква наведнъж като на моето и да стане някой гаф?

Аз това го знам,е ще има някакво подобрение,защото сега съм с intel 2220 и той много слаб.

И за дъното-нали има разделителна способност за клокване,а не всичко да се клоква наведнъж като на моето и да стане някой гаф?

Не знам какво имаш предвид под "разделителна способност за клокване", но да, дъното има хубави опции за овърклок.

Овърклока при АМД е малко по-различен от този на интел, за това ако не знаеш как става при АМД почети, преди да пробваш каквото и да било.

• Автор

Не знам какво имаш предвид под "разделителна способност за клокване", но да, дъното има хубави опции за овърклок.

Овърклока при АМД е малко по-различен от този на интел, за това ако не знаеш как става при АМД почети, преди да пробваш каквото и да било.

Е то тва е предостатъчна мощност по 2,8 гхз на ядро си е идеално.

За разделителната способност имам предвид да може да се клоква всичко по отделно(процесор,дъно)и така защото при моето няма такава опция,а всичко наведнъж се клоква и тва много ме дразни,защото може да стане беля.

Е то тва е предостатъчна мощност по 2,8 гхз на ядро си е идеално.

За разделителната способност имам предвид да може да се клоква всичко по отделно(процесор,дъно)и така защото при моето няма такава опция,а всичко наведнъж се клоква и тва много ме дразни,защото може да стане беля.

Не така, не е 2,8 на ядро.

Процесора има 4 ядра които общо работят на 2,8.Грешно е умнажаваш 2,8 х 4.

Но процесора е достатъчно мощен, даже повече от достатъчен.

Нали знаеш колите 4х4 един двигател с четири задвишващи колелета, и при процесора е нещо такова.

• Автор

Не така, не е 2,8 на ядро.

Процесора има 4 ядра които общо работят на 2,8.Грешно е умнажаваш 2,8 х 4.

Но процесора е достатъчно мощен, даже повече от достатъчен.

Нали знаеш колите 4х4 един двигател с четири задвишващи колелета, и при процесора е нещо такова.

Еми не съм напред с нещата,но 2,8 ми се вижда малко слабо при положение че има едноядрени които са 3 гхз.Може тия неща дет ги говора да са крайно безсмислени,но ако е така ме поправете.

Еми не съм напред с нещата,но 2,8 ми се вижда малко слабо при положение че има едноядрени които са 3 гхз.Може тия неща дет ги говора да са крайно безсмислени,но ако е така ме поправете.

едно ядро = един процес

четири ядра = четири процеса

Разбираш ли нещо че хич ме няма по обясненията.

Честотота не е всичко от значение са и много други неща.

• Автор

едно ядро = един процес

четири ядра = четири процеса

Разбираш ли нещо че хич ме няма по обясненията.

Честотота не е всичко от значение са и много други неща.

Схващам ти мисълта,но ще ми трябва още малко време за да се образовам достатъчно.

Схващам ти мисълта,но ще ми трябва още малко време за да се образовам достатъчно.

Не си длъжен да взимаш това което съм предложил, нещата са идеален избор за тези парите.Подобрението ще е усезаемо.

А с каква рам памет разполагаш?

Да ти дам един пример преди около 2г. имах едноядрен процесор на 2,8 клокнат на 3,1

минах на двуядрен на 2,4 и просто имах чувството че компютъра лети.Подобрението в игрите беше огромно.

След няколко месеца си взех и по-свясна видео карта и останах като гръмнат графиката в игите беше съвсем различна все едно играеш съвсем друга игра.

4-ядрен процесор има 4 ядра, като всяко от тях работи на честота 2,8GHz. Процесора е достатъчно мощен, но нищо не пречи да го докараш до 3,2 или 3,4GHz.

Има 4-ядрени на честоти от 3,4GHz, ама нали се сещаш, че един двуядрен процесор на 2,8GHz ще е много по-бърз от едноядрен на 3,4GHz например...

• Автор

4-ядрен процесор има 4 ядра, като всяко от тях работи на честота 2,8GHz. Процесора е достатъчно мощен, но нищо не пречи да го докараш до 3,2 или 3,4GHz.

Има 4-ядрени на честоти от 3,4GHz, ама нали се сещаш, че един двуядрен процесор на 2,8GHz ще е много по-бърз от едноядрен на 3,4GHz например...

ААА!Така кажете че в горния пост човека ми каза че всичките 4 ядра са на общо 2,8 гхз тоест всяко рабо на честота по-малка 1 гхз,но вече ми стана ясни и мерси за обяснението. :wors: :wors: :wors: :wors: :mad: :mad: :clap:

ААА!Така кажете че в горния пост човека ми каза че всичките 4 ядра са на общо 2,8 гхз тоест всяко рабо на честота по-малка 1 гхз,но вече ми стана ясни и мерси за обяснението. :wors: :wors: :wors: :wors: :mad: :mad: :clap:

Грешно е да делиш честотата или да я умнжаваш по броя на ядрата.

Последно

имаш четири ядра всяко от който работи но 2,8 но това не означава че трябва да умножаваш 2,8 х 4 или да го делиш.

А за какво точно ти трябва 4-ядрен процесор? Кажи с какво си в момента и за какво ползваш компютъра?

• Автор

А за какво точно ти трябва 4-ядрен процесор? Кажи с какво си в момента и за какво ползваш компютъра?

Игри и такива неща.

Са малко извън темата:

За колко мога да продам моя комп в момента който е със следните параметри:

Процесор-intel core 2 duo e2220 2.40ghz 2.40ghz

Ram-2 gb kingston

video card-nvidia xfx 9500 gt 512 mb

HDD-500 gb

motheboard-foxconn g33

?

За игри не ти трябват 4 ядра - рядко са игрите които ги ползват. Трябва ти дву или триядрен съвременен процесор и прилична видеокарта. Препоръчвам ти да не си харчиш парите за смяна на цялата система, понеже вече имаш дъно на което можеш да сложиш един E6300/E6500 - 130лв. и евентуално да го овърклокнеш малко, една HD4770 - 180лв. и един Fortron FSP400-60APN за 75лв. и ще имаш доста по-производителна система отколкото ако смениш само дъното и процесора.

• Автор

За игри не ти трябват 4 ядра - рядко са игрите които ги ползват. Трябва ти дву или триядрен съвременен процесор и прилична видеокарта. Препоръчвам ти да не си харчиш парите за смяна на цялата система, понеже вече имаш дъно на което можеш да сложиш един E6300/E6500 - 130лв. и евентуално да го овърклокнеш малко, една HD4770 - 180лв. и един Fortron FSP400-60APN за 75лв. и ще имаш доста по-производителна система отколкото ако смениш само дъното и процесора.

Лошото е че дъното ми няма разделителна сподобност,и като клоквах процесора един път(тоест си мислех че клоквам процесора,а то сичко на дъното се клоква)и замалко да си опеча дъното,но за късмет е здраво и всички датчици работат.Най-добре нова машина с амд,но първо трябва да се оттърва от моята.

А да ви питам-чувал че амд процесорите се сработват много добре с дъното и всички други компоненти(нещо което при интелските процесори го няма).Вярно ли е това?

П.П-дъното е с pci 1.0,и се съмнавям че ако взема ново видео ще използва повече от 50% мощ,така че е безмислено.Надявам се да мога го дам поне за 350 лева,че преди 1 и половина дадох 1000 лева за него.

Редактирано от vesssko95 (преглед на промените)

WTF ???

Е поне едно с едно да беше го навързал правилно ....

честно това с разделителната способност на дъното ме хвърли яко в тъча .... :)

WTF ???

Напълно съгласен. Какво значи че AMD сработват с дъното, пък интел - не...

АМД имат едно нещо, наречено Hyper Transport, което определя скоростта на сработване. При клок основно това и FSB се променят и следят. Иначе интел нямат такава екстра и там се следят още доста други неща. Тва са пълни глупости, че АМД сработват, интел не сработват...

Случайно да не си дал 1000лв за компа с монитор? Щото преди година и половина за 1000лв се вземаше Е8400, а не 5 годишния процесор Е2220...

За тая машина 200-250лв са си таман екстра с кутия и захранване...

• Автор

Напълно съгласен. Какво значи че AMD сработват с дъното, пък интел - не...

АМД имат едно нещо, наречено Hyper Transport, което определя скоростта на сработване. При клок основно това и FSB се променят и следят. Иначе интел нямат такава екстра и там се следят още доста други неща. Тва са пълни глупости, че АМД сработват, интел не сработват...

Случайно да не си дал 1000лв за компа с монитор? Щото преди година и половина за 1000лв се вземаше Е8400, а не 5 годишния процесор Е2220...

За тая машина 200-250лв са си таман екстра с кутия и захранване...

Не 1000,а 800 лева от PROSOFT.

Иначе мога да го шитна на един за 350/400 ама много време ще мине.

За това което казах за амд-за амд съм ЧУВАЛ че се сработват с останалите компоненти по-добре от интел,и заради това са по-производителни(поправете ме ако греша).

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.