Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows Xp инсталациая върху флаш-памет

Featured Replies

Така значи имам Transcent 8GB и искам да резбера как да си инсталирам Windows Xp на нея.С Windows Vista съм.Пробвах най различни начини намерени в интернет стъппка по-стъпка,но не става и не става,също така намерих подбни теми мисля че в този форум ,но има само линков към чуждестранни сайтове(най-вече на снглийски).Та мисълта ми е ако някой може да обясни нещо изпитано,ако може и лесничко.

П.П:Съжалявам ако темата не е за този раздел.

Така значи имам Transcent 8GB и искам да резбера как да си инсталирам Windows Xp на нея.С Windows Vista съм.Пробвах най различни начини намерени в интернет стъппка по-стъпка,но не става и не става,също така намерих подбни теми мисля че в този форум ,но има само линков към чуждестранни сайтове(най-вече на снглийски).Та мисълта ми е ако някой може да обясни нещо изпитано,ако може и лесничко.

http://blog.lenycom.com/index.php/2009/06/%D0%B8%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-windows-xp-%D0%BE%D1%82-usb-flash-drive/

• Автор

Точно от този сайт бях пробвал и когато форматирах ми каза ,че дяла е твърде голям!Други идеи?

На това описание по горе, заглавието е грешно !

Описанието е за "Как да инсталираме Windows Xp от флашка", а не на флашка

Може, но без английски няма да минеш, както и се приготви да прочетеш десетки страници с информация. Значително по-просто е да си направиш LiveXP, въпреки че и за това ще трябва доста да прочетеш, ако искаш да си сложиш програми, менюта и т.н.

Никой няма да почне да ти обяснява "нещо изпитано,ако може и лесничко"... Просто няма такъв филм... И много се съмнявам, че ще успееш да постигнеш нещо.

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Абе ти чуваш ли се:Windows Xp инсталациа върху флаш-памет

Наясно ли си какво точно искаш да направиш?

Това, че в линка пише "... върху USB памет", не означава, че ще можеш да ползваш този Windows в Live mode.

По този начин се подготвя флашката, за да можеш да инсталираш Windows от нея. Ако не вярваш, виж какво е заглавието на тази тема - цък (тя е на автора на програмата - WinSetupFromUSB).

Ако ти дава грешка за големина на дяла, това може да е свързано с ограничението на FAT16 - до 2GB (или до 4GB) за големина на дяла. Твоята флашка е с големина 8GB. Ако искаш тези 8GB да са в един дял, трябва да форматираш с друга файлова система - FAT32 или NTFS.

Ако искаш да стартираш Windows в Live режим от USB флашка, т.нар. Portable Windows или Windows Live USB, то това се прави по съвсем друг начин (с Bart's PE Builder) - цък, цък... .

Редактирано от trosho (преглед на промените)

Май и на автора не му е съвсем ясно какво точно иска, защото едно е LiveXP на основата на Bart's PE Builder, WinBuilder или нещо подобно, друго е да се инсталира XP от флашка и трето е да се инсталира пълноценен XP на флашката, което също е възможно, но е значително по-трудно.

Май и на автора не му е съвсем ясно какво точно иска, защото едно е LiveXP на основата на Bart's PE Builder, WinBuilder или нещо подобно, друго е да се инсталира XP от флашка и трето е да се инсталира пълноценен XP на флашката, което също е възможно, но е значително по-трудно.

не е възможно - заради идентификаторите на USB (които са различни за различните дъна и портове), както и заради това че драйверите за усб се зареждат в windows чак... то даже и да успее да се инсталира, няма да работи примерно в друг usb порт на същия комп... Bart-pe работи с емулация на цд и уина се зарежда в рамдиск... така че това реално няма нищо общо с usb...

не е възможно - заради идентификаторите на USB (които са различни за различните дъна и портове), както и заради това че драйверите за усб се зареждат в windows чак... то даже и да успее да се инсталира, няма да работи примерно в друг usb порт на същия комп... Bart-pe работи с емулация на цд и уина се зарежда в рамдиск... така че това реално няма нищо общо с usb...

Възможно е, но е голяма играчка.

само пример... - Windows XP Professional Installation Onto SD or SDHC card

Редактирано от djagi (преглед на промените)

Win xp на флашка може лично го имам на в момента е на usb ssd

инсталирвал съм го и на флашка но работи значително по бавно а инсталацията е около 5 часа

това е напълно функционален хр но естествено само за машината за която е инсталиран

по време на инсталирването трябва да се откачи оригиналния хард и като направи рестарта трябва да се закачи

след рестарта задължително ми казваш да бутне от usb флашката

само да подчертая че исото беше пипано за да може да разпознае флашката като hdd

преди година торента се въртеше по замунда хр сп3

Дори мисля че е възможно и да не е само на машината на която е инсталиран, ако се използва тази информация.

Дори мисля че е възможно и да не е само на машината на която е инсталиран, ако се използва тази информация.

явно не съм се изразил добре

значи приключва инсталацията

устроиство С ти е флашката

активен партишан на hdd се появява с D и така останалите на горе

в моя компютар флашката излиза като диск С

а не както флашка

след като приключи инсталацията в моя случаи трябва да сложа сд с драиверите за асус 1000ha видео чипсет .....

после антивируси и ...

Няма как след това да бъде разпознат на сони ваио коректно по причината че няма инсталирани драивери за сони

единствената разлика от пълнофукционален е че не може да заспива на флашката

Добре си се изразил и аз те разбрах, но в линка който давам, ilko е описал един много интересен за мен проект (който още не съм изпробвал) и както аз го разбирам, инсталацията се прави така, че когато преместиш Windows от 1000ha (в твоя случай) на сони ваио, ще инсталираш драйверите за сони ваио и флашката ще можеш да я ползваш и на двата лаптопа, а ако я сложиш и на настолния компютър, след инсталация на нужните драйвери ще можеш да я ползваш и на трите. Поне аз така съм разбрал въпросната тема, но признавам, че не съм я чел задълбочено.

• Автор

Мисля че само djagi ме разбра!

Аз пък мисля, че искаш едно, а следваш съвсем други упътвания.

Обясниха ти, че инсталирането на Windows върху флашка няма да стане. Не и по начина, който търсиш - "лесничко".

Мога само да ти пожелая успех в начинанието.

===

Тогава го обяснете както решите но на български.

На български няма да ти го превеждам, но можеш да погледнеш това упътване (не знам дали действа), за да видиш, че нещата не са никак лесни и включват редактиране на инсталационните файлове.

Можеш и да послушаш съвета на izabel1 и да потърсиш специално подготвен диск, за да избегнеш тези стъпки.

Друг е въпросът дали е добра идея Windows да се инсталира върху флашка и да се използва от там.

Редактирано от trosho (преглед на промените)

• Автор

off

Обяснение на български: Сяда се да се четат дебели книги, учат се чужди езици - основно английски...

off

• Автор

Благодаря за НЕобяснението--->Чао

Виж ако това ти върши работа

http://search.data.bg/ready/da14850c49ba1db419457c6ce3fbf5f3/Instalirane%20na%20WinXP%20ot%20Flash.pdf

Сега качвам и 2-3 файла с туловете и една готова инсталация (пак там)

на български трябва да се разтърсиш из замунда и да го намериш и да четеш коментарите

аз нямам достъп в момента до замунда от чужбина но в демоноид намерих един идеален за случая с подробни и струкции за малоумници

аз англииски не знам ама хич и пак разбирам за какво иде реч

ключови думи xp sp3 usb и гледаш кои торент е над 500 мб влизаш намираш тоя коментар

I looked through the comments and it would seem that the install method for USB memory stick is to

1. burn this iso to disk

2. unplug your internal hard drive

3. boot from CD you burnt with the USB flashdrive in the PC

4. when the CD installer comes up you install windows to the USB stick like it was a hard disk.

5. you now have XP on that USB stick and if in the PC's bios you set your bootdrive priority to USB Flash, CDROM -> 1st HDD then you would have multiple boot posibilities.

Only bad thing I see about this is it will probably only work on the original model PC you install on and not on any PC - By contrast you can install Ubuntu Linux on your PC and then customize it and once you have it tweaked they have a simple install OS to USB util and the linux boot USB works the same for most all PC's.

Това е твоя уиндоус

• Автор

Бласгодаря ви много,вие сте хората които се отзоваха :wors: :wors: :wors::yanim: :yanim: :cool:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.