Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да защитаваме децата си в Интернет - въпроси, мнения и препоръки

Featured Replies

И големи хора стават жертва на престъпления в интернет !

Децата трябва да бъдат запознати с евентуалните заплахи в интернет пространството, тъй като използват глобалната мрежа ежедневно, това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по време на конференция, посветена на младите хора и рисковете в он-лайн средата. Форумът беше открит от Цветан Цветанов и посланикът на Великобритания у нас Стивън Уилямс.

Липсата на комуникация между родители и деца и недостатъчната информация за опасностите в интернет могат да станат причина за въвличането на децата в престъпления, коментира вътрешният министър, като припомни, че служителите на ГДБОП са работили по няколко операции, свързани с педофилия в социалната мрежа Фейсбук.

„На моменти големи хора, които от някакво увлечение и смятайки, че са намерили любовта на живота си, в един момент установяват, че всичко е било само и единствено, за да бъдат въвлечени в някакво престъпление или да бъдат използвани в някаква експлоатация, която в последствие виждат в интернет пространството".

Посланикът на Великобритания Стивън Уилямс посочи, че отговорност на правителствата е да защитават децата от опасностите в световната мрежа. И още: „Наша отговорност е като родители да пазим децата, като ги учим на основни умения за безопасност като наблюдаваме как използват интернет".

По време на форума ще бъдат показани съвременни технологии и мерки за защита от заплахи в интернет.

http://dariknews.bg

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 455
  • Прегледи 142,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Контрол на децата тихомълком чрез OpenDNS !

Публикувано изображение

OpenDNS е водещ в света доставчик на Интернет навигация и сигурност. Направете вашата мрежа по-безопасна, по-бърза, по-интелигентна и по-надеждна без разходите и сложността на традиционните служби за сигурност.

За настройки тук http://www.opendns.com/solutions/overview/

Но как да контролираме сайтовете-ми правим си акаунт и избираме какво да се блокира

Публикувано изображение

Предимството е че няма нужда от специална програма !

Модерни родители възпитават щастливи, а не удобни деца !

Първият форум Родителство премина с огромен успех, а „Модерен театър“ се пукаше по шевовете от майки, татковци, баби, пеленачета с колички и по-големи момичета и момчета.

Не забранявайте компютрите на децата си, но ограничете престоя им пред монитора. Интернет е не по-малко опасен от улицата. Научете паролите на децата си и знайте къде ходят в мрежата. Предложете му алтернативни занимания, които ще запълнят времето му приятно и естествено ще го откъснат от виртуалното пространство. Жюстин Томс

http://www.az-jenata.bg/article/9550/Zabavlenie-za-detzata-s-figurki-ot-soleno-testo/

http://az-jenata.bg/article/10797/Moderni-roditeli-vazpitavat-shtastlivi-a-ne-udobni-detza/

Значи... Таман си помислих , че пишеш нещо свестно , но не ...

...но ограничете престоя им пред монитора...

Разбери , това е според два фактора - Какво прави детето ? Ако висне по 16 часа на WOW направо му забрани компютъра . Ама , ако се опитва да научи нещо , да постигне нещо , остави го .Естествено , това не важи за случай в които монитора е СРТ . И втората , най-гадната част

Научете паролите на децата си

Разговор ... Един прост разговор , във който просто му говорите за това което дефакто МОЖЕ да е интернет , и му прочетете 2-3 историйки , ефекта ще е моментален. Ама кой ме слуша ?

Аз не съм на мнение,че трябва да шпионираме децата си. Да им знаеме паролите означава да имаме достъп до личната информация. Всеки има право на личен живот. Единственото което трябва да се прави е да се образоват и да се разговаря с децата не от позицията на родител,а като по мъдър и патил приятел.

Естествено че трябва да им знаем паролите ... Нали целта на тези разговори и обучение е да седнете заедно пред компютъра ! Да му покажеш нагледно къде е хубаво да се влиза и къде не . Моето дете когато иска профил някъде ме кара аз да му го правя ... Цялото ми семейство има профили във Facebook и всеки знае на другия мейла и паролите ... Това прави ли ни лоши ? Не, мисля че между нас има просто доверие . Аз като родител искам да знам всичко това ... Когато си пускате детето навън и там ли не ви пука какви ги върши ? Може да пие и пуши ,но ти не трябва да му се месиш, че му нарушиш личния живот или може да му дрънкаш празни приказки и да се залъгваш че някой те е чул и че ти си си изпълнил задълженията като родител ...Айде да не се заблуждаваме че така ще стане нещо ... Трябва да има ясни правила какво може и какво не може да прави детето и колко да стой пред компютъра и къде е с кого е и до колко ще е навън ... Приятел с детето си може ,но преди всичко трябва да си родител и да умееш да налагаш авторитета си като такъв защото в крайна сметка тази информация ,която знам за моето дете и контролът върху действията му един ден могат да му спасят живота ... Другото са празни приказки ! Знанието е сила ! Не ми си публикуват хилядите статии ,които показват до какво води безотговорноста на родителите ... Затова трябва да има контрол и детето трябва да се защитава на всяка цена и навсякъде -било в живота, било в интернет ! Детето е с чиста ,но и найвна душица и аз не мисля да оставя когото и да е да се възползва от това ...

А на мен не ми се публикуват хилядите статии, за деца, които не седят пред компютрите, а водят "активен" социален живот-секс, наркотици, цигари, алкохол, побоища... И всичко това заради "добрата" компания на улицата, върху която ти контрол нямаш. Не знам дали компютърът е опасен, но поне не може да ти нареди физически...

Мисля че ясно съм си написал и позицията относно улицата ... Та не виждавм какви статии ще ме вадиш и за какво :rolleyes:

А на мен не ми се публикуват хилядите статии, за деца, които не седят пред компютрите, а водят "активен" социален живот-секс, наркотици, цигари, алкохол, побоища...

И всичко това заради "добрата" компания на улицата, върху която ти контрол нямаш.

Не знам дали компютърът е опасен, но поне не може да ти нареди физически...

То е достатъчно да ти навреди психически ами когато някой чичко те покани навън чрез Facebook какво е това ?

И преди да пишеш чети моля те :)

Компютъра и живота вече са пряко свързани .

Аз върху компанията може и да нямам контрол ,но имам върху моето дете !

Омръзна ми да се повтарям като папагал -моля прочетете цялата тема и тогава задавайте едни и същи въпроси и пишете едни и същи неща по 100 пъти !

Благодаря :)

Tи сам преди 2-3 поста писа новина, която казва "Децата по-малко пред компютъра, повече навън" Аз пък представям състоянието "навън" Между другото, колко човека, застреляни или наръгани пред и от монитора познаваш? А контрола над децата е само докато са малки. Ако мислиш, че едно 14-15годишно ще се послуша... И ако си мислиш, че дори да му забраниш да прави нещо, то няма да се крие и да го прави или ако го накажеш-няма да бяга и да обикаля с "приятелчетата" си се лъжеш. Всичко е субективно, зависи от възпитанието, което си дал и т.н и т.н, но някои неща просто няма как да пренебрегнем. Aма да представяте "навън" като утопия, а седенето пред компютъра като незнам си каква вреда. Защото навън не е като пред 30години.

Навън ли трябва да ни е оправданието че не сме си възпитали децата или че не ни се занимава да ги възпитаваме ? А кого наръгват навън ? Всички наред или този който е направил нещо ? Сега ми е много ясно какво е навън -всяка седмица съм по дискотеки или барове ... С приятели и ми е по весело от колкото да стоя пред компютъра !Защо мен не ме наръга или застреля някой ? Много наивно и детско мислене имаш ... Всички знаят защо някой е наръган или застрелян... Да не говорим че някой би застрелял невинно дете ей така за спорта ! Ми случва се ама е доста рядко -аз лично за такъв случай в моя град не знам !

...

Не, напротив, реалистично е.

Детинско е да си мислиш, че на тебе няма да се случи и че може да се минава все между капките.

Всяко едно дете може да пострада. Та дори в училищата се ръгат с ножове, камо ли за улицата да си говорим. А онази банда, дето пребивала до смърт деца, щото им приличали на гейове или просто били по-малки и за кеф?

Между другото, браво ли да ти кажа, че ходиш по дискотеки?

Бравооо...

Само дето дори хора на моите години(немалко) ги избягват, защото там се събират всякакви отрепки, напиват се, дрогират се, побоища и т.н

Помисли сериозно дали е гордост да ходиш на дискотеки...

И между другото, изключително лицемерно ще бъде да не позволяваш на детето си неща, които ти самият правиш без да се замисляш.

Не говоря, че трябва да се седи постоянно пред компютъра, напротив, трябва да се излиза.

Но "навън" НЕ Е утопия.

Ако съм те обидил-Съжалявам.

Но не обичам да бъда лицемер и да не казвам това, което мисля.

Предпочитам да съм социален тип здраво стъпил на земята, а не асоциален такъв и да живея в мрежата и понеже толкова съм се отчуждил от реалноста, че нито имам приятели нито живея нормален живот ! Детето ми има много истински приятели и то не благодарение на компютрите ... Това е начина да се справяш с живота като живееш в реалността а не в измислени светове където всеки се прави на такъв какъвто не е !

Предпочитам да съм социален тип здраво стъпил на земята, а не асоциален такъв и да живея в мрежата и понеже толкова съм се отчуждил от реалноста, че нито имам приятели нито живея нормален живот !

Детето ми има много истински приятели и то не благодарение на компютрите ...

Това е начина да се справяш с живота като живееш в реалността а не в измислени светове където всеки се прави на такъв какъвто не е !

Благодаря за нравоутителната лекция. Амин.

Лично аз силно се съмнявам твоите набори,всички да се разхождат по барове и дискотеки, но щом намираш за приятно прекарването с 15-17годишните си аверчета в дискотеките, то си е за тебе.

Пийте си на спокойствие, гледай си как се прави секс в тоалетните на дискотеките и се дрогират и така, дори можеш да се сбиеш с някой, ако искаш...

И между другото, не е важно колко приятели имаш, а колко реално приятели имаш.

Приятели много, но малко са тия, които наистина биха си дали и живота за тебе.

Ако това е социалността за тебе, то...Както и да е..

А реалността не я коментирай, ти познаваш само твоята реалност.

Повярвай ми, има и много по-лоши реалности...

И помисли реално какъв пример даваш, а после си търси вина у компютрите, по-скоро търсиш оправдание за невероятната безотговорност на много родители в днешно време.

Щом улицата за теб е "утопия", то добре...Но според мен невероятна грешка е да се твърди подобно нещо.

И знаеш ли защо? Сети се сам.

И ако си мислиш, че е хубаво само да си навън, добре.

Помисли пак над думичките ми за онази бандичка и тази дето говориха скоро по новините-пребивали до смърт, вземали парите, отивали да пият в дискотечката и после първият срещнат на улицата пак така. И жертвите са били 3-4 човека, със счупени кости и избити зъби и недай си нещо повече...Брутално са ритали и скачали върху жертвите си с кубинки.

А с нож може да те наръга всеки, който нещо си му изглеждал крив. Не е само с причина-Понякога такава видима няма.

Отговарям ти на поста. Не знам кой беше адресата на същият, едва ли съм аз, но долових в поста неща, които на мен лично не ми допадат.

Съжалявам, ако искаш ми цъкни минусче, ако искаш друго, но това не променя мисленето ми.

Не мога да бъда лицемер.

Искам също да се извиня на всички читатели и на модераторите на форума.

Нямам 15-17 годишни приятели и кой те излъга че 34 годишните не ходят по дискотеки ?

Като те е страх от от навън ми не излизай ...

Аз на това му викам затвор :rolleyes:

Всеки умира дори и тези който си стоят вкъщи-въпроса е как ще си изживееш живота...

Аз не мога да живея в страх че като изляза ще ме наръгат или застрелят ...

Предпочитам да мисля позитивно върху живота !

Отклонихме се много от темата и спирам ...

Лека вечер ти пожелавам jjjjjk !

....

Не, напротив, точно по темата сме.

Как да защитим децата, но не само в Интернет, защото това не е единствената опасност.

Защото ти написа мисленето си за улицата и т.н, аз веднага давам контра-Ами като е затвор, то защо го прилагаш на детето си бе?

И не, аз не казах, че имаш 15-17 годишни приятели, казах го иронично-саркастично.

Щом ти е приятно да си в дискотеките с лапета, които се дрогират, пушат, пият и правят секс по тоалетните на същата тая дискотека, добре. Изглежда ти е приятно в такава обстановка, на друга не си свикнал-разбирам.

Но ако тая гадория и само тя за тебе е живот, то тогава какъв живот живееш ти?

Ти изглежда за ходене на палатка, за биричка с приятели, за някой излет, нещо не си чувал, нали?

Живота задължително е пиене по дискотеките и баровете и т.н, нали? Дай да сме всички така "социални", ама не, мерси.

Значи улицата е опасна, ама на тебе не ти пука, но за компютрите се опява вече 23-та страница.

Сега последно-Как да го разбирам това?

Нещо много изкривени представи виждам.

И не, аз говоря принципно.

След като 23страници можеш да говориш какви зверчета ставали децата пред компютрите и какви още незнам си, защо не спомена за улицата и какво прави тя с децата? Ей така, между другото. За да е наистина обективно.

То пред компютъра е лошо да се седи, но да правиш секс на 14, да пиеш като животно, да се дрогираш и пушиш НАВЪН е по-добре от това да седиш пред компютъра вътре, нали?

Това ми беше цялата идея-Компютърът не е повече опасен от улицата. Което въобще не е малко.

Но, хайде, моля ти се, с цялото ми уважение, ама просто нямам думи...Наистина.

Като оная секта-Дето USB-то им приличало на тризъбец, дето дявола им мъчил душите с него, и забранили на всички свои членове да ползват USB устройства.

Много избирателно пишем, ама като ще защитаваме децата, дай да ги защитаваме и пред компютъра и на улицата, а?

Мен не ме засягат постовете по темата,но просто в името на истината не мога да пропусна подобни неща, които изкривяват действителността.

Ти ще си ходиш до посреднощ по барове и дискотечки, а после за поведението на детето компютъра бил виновен.

Айде, моля ти се.

Искам истината и нищо по-малко от това!

Между другото, показателно е, че немалко хора на мои години отбягват дискотеките, заради пиянските побоища вътре и т.н и като цяло се въздържат от чести посещения, а ти отиваш точно там.

Няма да говоря повече, но помисли какво мнение си градим аз и останалите читатели за твоята особа.

Не, напротив, точно по темата сме.

Как да защитим децата, но не само в Интернет, защото това не е единствената опасност.

Защото ти написа мисленето си за улицата и т.н, аз веднага давам контра-Ами като е затвор, то защо го прилагаш на детето си бе?

Няма да говоря повече, но помисли какво мнение си градим аз и останалите читатели за твоята особа.

Айде малко по културно ако обичаш а ? Ти коментираш моята особа, а говориш на по възрастен на бе ...

Личи си колко си културен и възпитан ...

Айде малко по културно ако обичаш а ? Ти коментираш моята особа, а говориш на по възрастен на бе ...

Личи си колко си културен и възпитан ...

В живота годините не дават предимство...Освен при получаването на пенсия...

И е казано "питай не старило, а патило".

Познавам хора на 20-30, които са по-мъдри от други, които познавам, а са на 50.

А аз не говоря невъзпитано, а прямо и откровено.

Ако искаш да ти постеля червено килимче, заради това, че имаме 15години разлика, това няма да стане.

Не може да изкривяваме действителността както си искаме и да съдим други и друго, без да видим себе си и собственият си начин на живот.

А аз казах каквото мисля. Всеки има свобода на словото, помниш ли?

А за мен всички хора са равни.

В живота годините не дават предимство...Освен при получаването на пенсия...

И е казано "питай не старило, а патило". Познавам хора на 20-30, които са по-мъдри от други, които познавам, а са на 50.

А аз не говоря невъзпитано, а прямо и откровено.

Не може да изкривяваме действителността както си искаме и да съдим други и друго, без да видим себе си и собственият си начин на живот.

А аз казах, каквото мисля. Всеки има свобода на словото, помниш ли?

Казвам се Пламен и е за предпочитане пред БЕ

Така са ме кръстили

Аз не съдя никого и темата не е как да защитаваме децата си от живота а в интернет :)

Казвам се Пламен и е за предпочитане пред БЕ

Така са ме кръстили

Аз не съдя никого и темата не е как да защитаваме децата си от живота а в интернет :)

А аз се казвам Живко, а не "невъзпитаника". Приятно ми е...

За жалост аз имам съвсем друго възприемане за нещата.

Всяка моя намеса е свързана с парадирането на няколко понятия-ВЪТРЕ, пред компютъра, като нещо ужасно, а всеки който седи е едва ли не звяр и прокажен, и тези НАВЪН, по дискотеките и улиците, където пиянстват, дрогират, ръгат, стрелят, но въпреки това "навън" се изкарва като перфектната утопия.

Не мога да позволя действителността да бъде изкривявана.

Ако си говорим за улицата, тя е опасна, ако си говорим за интернет-да, той също може да бъде опасен.

И след като и двете носят реални опасности, не може едното от тях да се изкарва Рай, а другото Ад.

23страници показваш колко са лоши компютрите и как всички деца трябва унимоменталически да излязат на улицата.

Ама улицата не е рай, не е утопия.

А дискотеките смея да твърдя са събирателна точка и на доста отрепки, които пият, пушат, ДРОГИРАТ се, БИЯТ СЕ, УБИВАТ СЕ. Точно това НЕ Е социален живот.

А всяко нещо, което четеш от този пост си има смисъл.

Не мога да не не бъда саркастичен, при условие че виждам как всичко ужасно много се изкривява от реалността.

А "навън" не значи само дискотеките, а разходките, бирата с приятели, отиване на палатка, излет и т.н

И не, трудно разбирам хора на по 35 години, които по презумция трябва да са по-мъдри, но ходят по места, които дори по-младите мъдро избягват, поради пиянстващите и дрогиращи се отрепки, избягвайки побоищата по дискотеките.

Дори днес по новините споменаха за побой между пияни и дрогирани студенти след дискотека.

Непонятно ми е.Но това е вече лирическо отклонение.

И на мен ми е приятно ...Улицата -да опасна е ...Интернет и той вреди ... Та мисля че трябва да се вземе доброто и от двата свята за жалост обаче няма как да се избяга от лошото та аз лично правя всичко по силите си да си предпазя детето но дали ще успея -времето ще покаже :) Аз не съм против компютрите и интернет но за всичко трябва да си има мярка...Ако искаш с удоволствие ще отворим тема и за улицата ... А и повечето мой мнения всъщност са статии взети от другаде -просто ги използвам за пример, че интернет не е толкова безопастно място и да и живота не е, но за там няма програми, а има възпитание...Вярно е че моя син е на 10 и още не съм се сблъскал лично с тези проблеми като пушене ,алкохол, дрога и затова казвам че предпочитам детето да ми е навън ...Надявам се разбра ,а и в една от статиите пишеше че е хубаво децата да се контролират в нета до 12 години ...Вече с пубертета опит нямам :)

Много верни неща има в това което казваш Живко. Що се отнася до дискотеките. Съгласен съм,виждал съм ги дрогирани тинейджъри/ки пияни и готови на какво ли не за чаша питие или нещо друго. Смрад и мизерия и не знам например кой какво харесва например в Анаконда,като много добре знам кой на кого е. Стоянчо като какъв се подвизава? Айде да не споменавам останалият "елит из тези достолепни" места. Навън означава разходки с приятели,дори сами след природата. Преди време имах куче и ходех всяка събота в Кайлъка и се разхождах из Римският град. Тишина и спокойствие,особенно беше приятно пролетно време когато всичко се събужда за нов живот,слънцето грее и мравучките неуморно се трудят. Сега там няма как да се припари безопастно. Понятно защо. Това ни донесе демокрацията,това ни донесе нашето безхаберие за съжаление. Интернет може и е опастно място,но пак това но...всичко пак опира до възпитание,манталитет и среда. Ако средата навън е от някакви отрепки тогава и средата в интернет ще е същата. Няма да се впускам в повече излияния. Моето мнение е и си остава такова: - Трябва да възпитаваме децата си да отстояват ценностите,да имат свое мнение и да не са като овце,а да мислят с гравата си. Не бива да се ограничават по такъв начин децата,защото такова следене води до обратният ефект. Показвайки уважение към тях и доверие те ще се стремят да го оправдаят. Съдя по себе си когато бях на 14-15 години. Моите приятели бяха всички над 20,всички работеха вече и повечето ми съученици спортуваха. Както и аз. На 14 ме следяха нашите,ходеха след мене но аз пак успявах да митарствам. Накрая спряха с това следене,поговорихме си и нещата се обърнаха на 180 градуса. Сестра ми с 3 години по голяма я държаха изкъсо,а аз можех да ходя където и когато си поискам. Имаха ми доверие и аз го оправдах. Та,затова единственото нещо е разговори,доверие и личен пример. Лека вечер :) пп. Гледайте да не ми кажете че съм малък,че ще трябва да ви черпя. :)

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Що не си отворите тема за живота, дрогата ,алкохола и побоищата ,защото нямат ама нищо общо с темата... Живко тези плюсчета и това пригласяне са от хора не които мислят наистина че си прав, а защото не ме харесват просто... Ето ти истината за живота и лицемерието на хората :) Но не ми се говори за тях просто -достатъчно се изкриви темата :)

Май не харесваш когато някой има различно мнение? Знаеш много добре,че точно така мисля. Тъй,че ... :) Като си отворил темата,да пишем и даваме мнения които само на тебе ти изнасят ли? Казвал съм го триста пъти. Трябва доверие,обучение,възпитание и обич за да предпазим децата си в интернет и навсякъде. Само с ограничаване и следене къде влиза и какво прави нищо няма да се постигне. Ако говорим за софтуерна защита. Мисля,че всеки интегриран пакет може да осигури достатъчна такава и не е нужно да изпадаме чак във параноя. Пламене,преди ти казах даваш прибързани заключения за хора които не познаваш. Правиш грешка :)

Пълен списък с програмите за родителски контрол тук http://www.softpedia.com/dyn-search.php?search_term=parental+control&x=0&y=0 Давам го пак защото в последните три страници няма нищо по темата та да се ориентират тези които се интересуват ... :)

Днес за пореден път се убедих, че контрола (софтуерният контрол, особено) на сайтовете е невъзможен. Както много други съм фен на футбола. Доскоро уважавана от мен медия като Радио Гонг публикува, например в официалният си сайт това: http://gong.bg/view_article.php?article_id=171839. Не погледнах видеото. Снимката ми стига (ужасно е).Там влизат деца на по 13-14 години! Наистина без физически контрол, единствено със софтуер е невъзможно. А тъжно е иначе и гадно това, което става. Влизаш във vbox 7, първите клипове са побоища, гадости ... И така не е само в България обаче... Тъпо!

Както казва един приятел: "На нас май само детството ни остана..." (роден в края на 70-те, дълго безработен е, и т.н., сещате се), а днешните деца? Особено тези родените в края на 80-те и началото на 90-те? Тогава, когато е трябвало да изпитват положителни емоции (научно и житейски е доказано, че колкото повече радост изпитва едно малко дете, толкова по-малко е вероятно да стане лош човек), те са изживявали виденовата зима, постоянното безпаричие на родителите си, агресията - пряка и непряка около себе си...

Тъжно е, и според мен по-добре няма да става...

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.