Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Емблематичната българска чалга

Featured Replies

Ако не са медиите сигурно никой нямаше и да знае за така наречените 'звезди'.Лошото е,че подрастващите гледат силикон и простотия по телевизията и я копират.Да се бият по кръчмите мен тва не ме вълнува.Истината е,че българина жадува за стойностна музика и това си пролича на концерта на 14.05 там имаше 60 000 души но никой не искаше да се бие въпреки,че повечето бяхме пияни.Всички бяхме приятели там,едно цяло с една цел да изживеем на живо една от най- великите банди.Имаше хора от 5 до 70 годишни и всички куфяхме заедно.Затова дай боже в нашата малка родина по често да се случват такива неща за да обединяват хората.Зарадвах се от тази новина http://mp3.dnes.bg/news/2010/05/21/Izlachvat_kontserta_na_golyamata_chetvorka_v_kinosaloni_v_tsyal_svyat.6065 света ще ни види в друга светлина и,че не тук всичко е цигания.

И все пак малка част остават хората,които като ги питаш "Кое е стойностна музика",ще ти кажат нещо различно от Андреа,Кондьо или Курнелия.Като отида в дискотека на хаус или ретро парти,след 2,30-3,00 то се превръща в ориенталско парти.Така и не мога да си отговоря откъде се появи тая чалга и защо стана толкова масово явление.
  • Отговори 60
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

И все пак малка част остават хората,които като ги питаш "Кое е стойностна музика",ще ти кажат нещо различно от Андреа,Кондьо или Курнелия.Като отида в дискотека на хаус или ретро парти,след 2,30-3,00 то се превръща в ориенталско парти.Така и не мога да си отговоря откъде се появи тая чалга и защо стана толкова масово явление.

Защото на Европа и трябва евтина работна ръка - неграмотни и бездуховни във всички аспекти!!! Чалгата се насади отгоре! Пак казвам: Чалгата е начин на живот.

Редактирано от MJA (преглед на промените)

Интересно ми е, ако нямаше чалга кого/какво щяхте да обвинявате за неграмотността, глупостта и ограничеността на голяма част от българите.

Интересно ми е, ако нямаше чалга кого/какво щяхте да обвинявате за неграмотността, глупостта и ограничеността на голяма част от българите.

знам ли, ако нямаше чалга, "голяма част от българите" щеше да търси нещо друго, точно толкова деструктивно....

Фолклорът е културна система, която съпътства всяка нация почти от зараждането и. Създава се и се разпространява от самородни таланти. Разбира се, винаги е имало влияния между авторската и народната музика. Но чалгата е симбиоза на сръбско-турски песни с цигански привкус и никога няма да се възприеме като българска народна музика, камо ли да запази нашата идентичност. Напротив - унищожи ценностната система на поколения, защото чалгата не е само музика, а и начин на живот, и светоглед.

Чудесно казано!Чалгата насажда изкривена ценностна система особено при по-младите и нанася вреди върху цялото общество.

ю

Значи , влизаме исторически

Баси се едно да ми зададеш въпроса "Ако го немаше Тживков ,КГБ и мутрите , дали щеше да я има чалгата - ми НЕ , нямаше да има почва

ю

Значи , влизаме исторически

Баси се едно да ми зададеш въпроса "Ако го немаше Тживков ,КГБ и мутрите , дали щеше да я има чалгата - ми НЕ , нямаше да има почва

тц, трябва доста по-назад да се върнеш, някъде там, където оцеляването е заменило ограмотяването.

Във Фейсбук има група "Господи,върни ни рок легендите и си вземи целия PAYNER!"

:blink:

http://www.facebook.com/group.php?gid=126544457363172&v=wall

Във Фейсбук има група "Господи,върни ни рок легендите и си вземи целия PAYNER!"

:yanim:

http://www.facebook.com/group.php?gid=126544457363172&v=wall

Ха ха ... Евала! Тази чалга проми мозъците на доста хора, а по-лошото е, че младите хора (децата) я поддръжават.

---------------------------

Красота!

...

А ти на колко си?

Чалгата, ами някои не правят разлика между чалгата и попфолка. Не харесвам особено и двата стила, но пошлостта е именно в чалгата. Това, че се прави все повече чалга и все по-малко поп фолк е друга работа.

Относно какво е това стойностна музика-Отговорът никога няма да е един.

Това например е за мен хубава музика. Но не само това. Много стилове са...

MachineHead Черната Овца

:)

Чалгата е период от живота на много хора, повечето от които я слушат само защото са обградени от нея. След като и ако видят многообразието си или не си харесват друго, техен избор.

Не смятам да коря някого за избора му.

Не бива да се търси причината за падането на нивото на нацията ни в чалгата.

Чалгата и пошлостта са именно последствие от падането на нивото.

Не бъркайте причините и последствията!

И да, чалгата, не поп-фолкът. Поп-фолкът наистина е вид традиция и има някаква роля за запазване на българското може би.

Това не е типичната чалга, нали? Дори бих могъл да го нарека сравнително СТОЙНОСТНА песен ЛИНК

Нещата не са такива, каквито изглеждат. Никога не са.

Казвам това, което мисля.На който не му харесва-Негов проблем.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 години по-късно...

Айде нещичко и от мен :lol6:А пък слушането не е задължително :offtopic_s:

То за всеки влак си има пътници :cheers: слушатели :whist: и играчи :dancing15:

Dj Party MEGAMIX Retro Chalga Mania , Party MEGAMIX 2012 Chalga Mania

Party MEGAMIX 06.2012 Chalga Mania , Party MEGAMIX 07.2012 Chalga Mania

Party Video MEGAMIX Chalga Mania :beer11::cool:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.