Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер

Featured Replies

Добре, ще се опитам стъпка по стъпка, 1) Правиш ресет на рутера по правилата описани в документацията му /имай предвид, че това ще изтрие всичко записано в него досега/! 2) Настройваш си мрежовата платка на компютъра /за кабелната връзка, не за безжичната/ за автоматична настройка! 3) Свързваш компютъра и рутера С КАБЕЛ! 4) Да не забравиш да включиш и двете устройства. 5) Изчакваш компютъра да получи конфигурацията си от рутера! Виждаш какъв е адреса на default gateway! По думите ти разбирам, че е 192.168.1.1 но все пак се убеди че е така! 6) Пускаш си браузъра, който използваш - Internet Explorer, Firefox, Opera ...! 7) Въвеждаш адреса от точка 5 и трябва да ти поиска име и парола. След това трябва да настроиш рутера отново, вероятно ще ти трябва допълнителна информация за типа и параметрите на връзката ти към Интернет.

Добре, ще се опитам стъпка по стъпка, 1) Правиш ресет на рутера по правилата описани в документацията му /имай предвид, че това ще изтрие всичко записано в него досега/! 2) Настройваш си мрежовата платка на компютъра /за кабелната връзка, не за безжичната/ за автоматична настройка! 3) Свързваш компютъра и рутера С КАБЕЛ! 4) Да не забравиш да включиш и двете устройства. 5) Изчакваш компютъра да получи конфигурацията си от рутера! Виждаш какъв е адреса на default gateway! По думите ти разбирам, че е 192.168.1.1 но все пак се убеди че е така! 6) Пускаш си браузъра, който използваш - Internet Explorer, Firefox, Opera ...! 7) Въвеждаш адреса от точка 5 и трябва да ти поиска име и парола. След това трябва да настроиш рутера отново, вероятно ще ти трябва допълнителна информация за типа и параметрите на връзката ти към Интернет.

Това вече е правено. В предният пост и сега подчертах фразата с черно за да подчертая че това конкретно не ми е ясно къде го гледам.

Ето един начин - отвори си Control panel, след това Network connection. Ще видиш една или повече икони с надпис Local Area Connection и номер след това. Даваш десен клик върху нея/тях и избираш Status. След това отиваш на Support и там ще намериш това, което търсиш. Обяснението за WindowsXP. За Vista и 7 е малко по-различно.

А универсалния начин е да си да си пуснеш Command prompt от Start бутон, Accessories и като се отвори черното екранче да напишеш в него тази команда ipconfig - след това намираш адреса на default gateway в информацията, която ще се появи.

по-горе съм написала че рутера ми е MSI

Ето един начин - отвори си Control panel, след това Network connection. Ще видиш една или повече икони с надпис Local Area Connection и номер след това. Даваш десен клик върху нея/тях и избираш Status. След това отиваш на Support и там ще намериш това, което търсиш. Обяснението за WindowsXP. За Vista и 7 е малко по-различно.

А универсалния начин е да си да си пуснеш Command prompt от Start бутон, Accessories и като се отвори черното екранче да напишеш в него тази команда ipconfig - след това намираш адреса на default gateway в информацията, която ще се появи.

направих всичко отново:

ресет ; когато сложих IP на автоматично компа ми поиска рестарт . След рестарта видях това 192.168.1.1 и когато го цъкнах в експлорера не ми извади никакъв прозорец на рутера. Когато напиша отново айпитата , компа ми иска отново рестарт и след рестарт с айпитата ми вади прозореца на който пише admin. по инструкция паролата трябва да е също admin но като я напиша ми извади това

Web Server Error Report:

--------------------------------------------------------------------------------

Server Error: 401 N/A

Operating System Error Nr:3997698: HTM

--------------------------------------------------------------------------------

Access denied

/userRpm/index.htm

please mail problems to support

незнам какво е модел

ще се опитам да ти го обясня с един пример, значи в случая марката е durex а моделите: Pleasuremax, Pleasuremax Tingling, Ultra Thin, Love, Extra Safe и т.н. http://www.durex.com/bg-BG/Products/Condoms/pages/CondomHomepage.aspx

ще се опитам да ти го обясня с един пример, значи в случая марката е durex а моделите: Pleasuremax, Pleasuremax Tingling, Ultra Thin, Love, Extra Safe и т.н. http://www.durex.com/bg-BG/Products/Condoms/pages/CondomHomepage.aspx

Моят е само MSI.

Между другото успях да го ресетна.

За всички които имат рутер MSI ресета е :

1. Изключваш рутера от захранването и му разкачаш всички кабели.

2. Натискаш RESET и го задържаш непрекъснато.

3. Както държиш ресета включваш захранването на рутера и след като светнат лампичките му продължаваш да задържаш още малко и е готов! Настройваш и му закачаш кабелите:speak:

За евентуални опоненти ще кажа, че това го прочетох в сайта им. Има известна разлика в ресета на дургите рутери.

Сега ми предстои да го настройвам и ако имам проблеми ще питам :baby: .

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

Е да де, аз затова още в началото те питах как го ресетна и след това няколко пъти ти писах да потърсиш в документацията.

Не се обиждай, но едва ли фирмата MSI произвежда само един модел рутер. Отдолу на машинката има една лепенка, на нея трябва да пише model: "нещо си", т.е. това за което те питахме.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.