Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с рутер

Featured Replies

Моля помогнете ми взех си рутер.

Снабдихго към електрическата мрежа лампичката светна.

след около минути сменяне на кабели и исключване забелязах че не свети .Относво го включвам към мрежата но лампичката

не мига моля помогнете ми защо се получи така

Както каза Капитана, без повече инфо, няма как да ти помогнем. Прочети си упътването, там е дадена цялата информация за пускане на рутера. :yanim:

• Автор

DL-524

Ако знаете на колко V работи понеже не сам с оригиналният адаптер и мисля че сам с по слаби и ми изгори до сега 2.

Поне така мисля че е от това

И имам книжките ама не мога се оринтировам каде да погледна за V на адаптера

там където са физическите характеристики на на маршрутизатора пише и какво захранващо напрежение и ток иска. И след като гори втори не се ли замисли че проблема е там, а трябваше да дадеш толкова мъгливо описание?

• Автор

а адаптерите са на 9v в такъв случеи защо изгарят ?

На сайта на D-Link дават това "The DI-524 uses a 5V 2.5A adapter".

На сайта на D-Link дават това "The DI-524 uses a 5V 2.5A adapter".

В ръководството на потребителя пише 7.5V/1.5A, същото се вижда и на снимките на маршрутизатора

Ето линк към ръководството http://www.openports...k524_manual.pdf но и тук пише 5V 2.5A adapter.

ПП: На страница 62. 

Редактирано от androns (преглед на промените)

Ето линк към ръководството http://www.openports...k524_manual.pdf но и тук пише 5V 2.5A adapter.

ПП: На страница 62.

Грешката е моя, показал ми е ръководството на DI, а не DL

5v 2.5 А какви са тия токове !?

Че аз линксиса го захранвам с 12v 0.5A

това рутер ли е или печка

2.5 ампера на 5 v може да вземеш от токоизправитела на компа

До като скучаете бихте ли ми отговорили на въпроса как да вляза в рутера си? Линка 192,168,1,1......не се набира от нито един браузър?

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

До като скучаете бихте ли ми отговорили на въпроса как да вляза в рутера си? Линка 192,168,1,1......не се набира от нито един браузър?

192.168.1.praskova не става ли ?

Опитай с "череша" или "кайсия" , но най-добре ще е да се обадиш на човека , който ти го е конфигурирал .

:)

192.168.1.praskova не става ли ?

Опитай с "череша" или "кайсия" , но най-добре ще е да се обадиш на човека , който ти го е конфигурирал .

:)

Е аз не мога ли да я разваля тази конфигурация при положение че машинката си е моя?

Е? Кво стана нещо сте много мълчаливи ?

Може,що да не може? Ресет и си готова. :whist:

Ресет ама нищо нестава! По фабрични настройки admin admin не влиза.

Чудя се оня/конфигуририращия/ с негова парола ли ще влезе след като съм му дала ресет?

А ти какъв "ресет" му даде? Задържа ли бутона 10-15 секунди непрекъснато?

А ти какъв "ресет" му даде? Задържа ли бутона 10-15 секунди непрекъснато?

мдаааа по всички правила дори секундите бяха 40

IP-тата бяха на автоматик , но тогава въобще не изкачаше прозореца за админ и парола

Нов епизод от "крадеца на праскови".

Кой е доставчика , какъв тип е връзката , само от твоя комп ли не се влиза в него ?

Все едни такива дребни неща , но необходими .

Общото правило е такова - след ресет правиш компютъра си да получи конфигурацията за TCP/IP от DHCP сървъра на рутера, свързваш го с кабел /не по wireless/ и когато се конфигурира виждаш какъв адрес ти е дал за default gateway, след което този адрес го зареждаш в браузъра си и трябва да ти иска име и парола. Ако не се получи така проверяваш всичко отначало. Добре е да видиш в документацията на рутера как се ресетва и какви са по подразбиране името и паролата му за конфигурация. Направи ми впечатление, че в първия си пост си написала IP адреса със запетайки - дано не го въвеждаш така и в браузъра. А и мисля, че вече можеш да споделиш с нас модела на рутера :whist:

Общото правило е такова - след ресет правиш компютъра си да получи конфигурацията за TCP/IP от DHCP сървъра на рутера, свързваш го с кабел /не по wireless/ и когато се конфигурира виждаш какъв адрес ти е дал за default gateway, след което този адрес го зареждаш в браузъра си и трябва да ти иска име и парола. Ако не се получи така проверяваш всичко отначало. Добре е да видиш в документацията на рутера как се ресетва и какви са по подразбиране името и паролата му за конфигурация. Направи ми впечатление, че в първия си пост си написала IP адреса със запетайки - дано не го въвеждаш така и в браузъра. А и мисля, че вече можеш да споделиш с нас модела на рутера ;)

обяснението ви е неразбираемо ако може да ми го обясните по разбираемо

не съм въвеждала адреса със запетайки http://192.168.1.1/

рутера е MSI

и сега ми иска име и парола които са по упътване admin admin

Редактирано от Praskovka72 (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.