Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Овърклок - Непредвидени затруднения (AsRock)

Featured Replies

• Автор

Естествено, че пред Асус винаги ще предпочета Елитгруп.. Ако ще се купува дъно в ценовия клас на "добрите" дъна на Асус .. със сигурност марката на дъното ще е друга, а не Асус.. До скоро имах Елитгруп .. с478.. поне на 6-7години мисля, че беше ..Нямаше грешка докато светкавица не удари ланкабела и оттам ланката на дъното .. таа.... дъното поизгърмя..

Естествено, че пред Асус винаги ще предпочета Елитгруп.. Ако ще се купува дъно в ценовия клас на "добрите" дъна на Асус .. със сигурност марката на дъното ще е друга, а не Асус.. До скоро имах Елитгруп .. с478.. поне на 6-7години мисля, че беше ..Нямаше грешка докато светкавица не удари ланкабела и оттам ланката на дъното .. таа.... дъното поизгърмя..

///off topic

Разпои чипа на мрежовата карта. Има огромна вероятност да тръгне дъното.

Определено предпочитам ECS(стига да не искате от дъната им невъзможни неща това са едни от най-стабилните дъна тип "включваш и работи") и Jetway пред AsRock(които вече нямат нищо общо с Азис), а от 2-3 години насам съм фен на Gigabyte, макар че по времето на s.A се бях зарекъл, че повече няма да пипна такова дъно, но хайде да не обръщаме темата на AsRock vs Asus vs GB vs... Ако искате има раздел за дънни платки в който може да пуснем една спамърска тема за различните марки дъна и всеки да си каже впечатленията от дадена марка(без да се нарушава добрия тона разбира се), че и без това е позамрял от известно време.

По темата за овърклока май вече няма какво да се каже, докато автора не се похвали с успешен мод или смяна на дъното. :rolleyes:

Ако искате има раздел за дънни платки в който може да пуснем една спамърска тема за различните марки дъна и всеки да си каже впечатленията от дадена марка(без да се нарушава добрия тона разбира се), че и без това е позамрял от известно време.

Аз съм за! :rolleyes:

Здравейте на всички! Искам да използвам темата и да ви попитам дали с това дъно може да се направи някакъв clock, дали ще е сложно.

Конфигурацията ми е следната:

AMD Sempron, 2025 MHz (9 x 225) 3200+

ASRock AM2NF6G-VSTA

A-Data 2x512MB DDR2 667mhz

Seagate 160GB SATA II

FORTRON 300W

Редактирано от nicky7o (преглед на промените)

• Автор

Таа... дойде време и да споделя моя Experience с BSEL mod FSB200->266, на моята нискобюджетна машина. Преди около 2-3 часа направих мода с фолио (от шоколад своге :offtopic_s:), което закрепих с хартиено лепило, за да мога да го вкарам в сокета.. Ефекта беше очаквания... FSB шина работеща на 266Мхц и PICE 100( Преди мода с клок FSB266, PCIE120, нямаше никаква друга алтернатива). Процесора при това положение баца на 2.4Гхц. След като видях, че по-съвремените игри изискват около 2.66Гхц, реших да клокна още малко процесора и при множител 9х, FSB296, процесора се клокна на 2.66Гхц, при това положение PCIE стана на 106, което е доста по-приемливо от предишното положение.

Искаше ми се да направя мода с FSB 333Мхц, но беше невъзможно да направя BSEL mod-a за тази шина чрез фолио. Много е трудно да се направи толкова тънко, че чак да укъся 4-те пина за шината и 4-те пина за волтажа, който трябваше да е 1.4. Опитах се да вдигна процесора с базовия волтаж, чрез овърклок на FSB333, комп-а тръгна, но при PRIME95 тест-а едното ядро се отказа още в началото.., което предполагам, че е заради волтажа, след което отново го върнах на FSB296 с базовия волтаж. При него, с PRIME95 test (около 1 час) излезна "Self test 1024/8K passed!". Температурата на процесора в края на теста преди да го стопирам беше 47градуса, а на ядрата 51-53градуса. Сега прилагам и няколко скрий-на от системата, като поради 2-та гигабайта не слагам 64битова система, при която естествено производителността ще е малко по-добра..

post-237407-1268507625,8_thumb.pngpost-237407-1268507651,66_thumb.pngpost-237407-1268507663,57_thumb.png

Ами браво,добра работа си свършил.:doh:

P.S.Мод 266+333 с фолио се прави,лично аз съм го правил.Вярно,по-трудно е,но се прави.Само дето нямах проблем с напрежението,процесора си палеше на стоковото напрежение на 333 с друго дъно...Как процедирах-намазах с клечка за зъби фин слой сухо канцеларско лепило на равната част от подложката на процесора.С фина ножичка за маникюр изрязах две достатъчно тънки ленти фолио с по-голяма от необходимата дължина.Не станаха от първият път ,станаха чак от четвъртият път.Прегънах ги в "П"образна форма с късата част равна на разстоянието между окъсяваните пинове.Положих първо по-късата за вътрешните пинове,после по-дългата за външните.Дългите части на "П"-то направих успоредни едни на други.С върха на клечката за зъби раздалечих достатъчно лентите за да не се допират.Натиснах и изгладих с пръст мушнат в найлонов плик,за да не останат мехури,после с ножичката отрязах дългите краища точно над пиновете.Десетина минути ми бяха нужни,заедно с монтирането на охладителя и около стотина псувни:offtopic_s:,за да се зарадвам от полученият резултат.По принцип,често правя подобни,а и други щуротии,но никога не снимам.Сега се ядосах,че не съм снимал,затова следващата щуротия ще е увековечена...

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• Автор

ММмм хубаво правиш братле .. но на мен едва ми издържаха нервите за този мод... много рязане, сгъване .. 2-3-4пъти като ти падне фолиото от процесора ииии .. Може би ако направя повече мод-ве като теб се свиква.. ; ) Едно приятелче от строителна фирма ми каза, че от време на време ползвали елпроводима боя ... Април месец пак е вероятно да им се наложи.. Тогава ще направя пълната серия .. :) Между другото .. като гледаш сега как движат темп-те .. имаш ли някакво предположение в какъв интервал ще се движат след като вдигна на 1.4волта напрежението.. :cool:

Много зависи от бройката процесор,много зависи и от охлаждането,от пастата и вента му-също.Но ако трябва да прогнозирам наизуст,гледайки сегашните ти температури,седем-осем градуса нагоре.Имай предвид обаче,че еверест лъже за по-малко градуси в сравнение с други програми,а отделно всички програми послъгват.По-добре погледни в биоса,после с core temp и real temp.Но първо бих опитал да го пусна на 333 на сегашното напрежение-надеждата умира последна,знаеш:wors:.

• Автор

Speedfan показва същите градуси.. ; )... Колкото до 333 на сегашното напрежение .. по-горе съм писал какво стана .. Естествено, че пробвах :wors:

Може да има разлика,когато вдигаш шината и когато тръгне на нея с мод-а.Може и еверест да ти мери точно,но не го засичай с спийд фан,а с core temp ,примерно,или с real temp. По достоверни са,като за програми.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Ето и резултат на системата от 3Дмарк06, като искам да отбележа, че никога не ми е бил приоритет в избирането на Видео, защото лично съм виждал, как карти с по-малък резултат се представят по-добре в реален гейминг .. Колкото до моя резултат, мисля, че по-старата архитектура на процесора и по-бавната рам .. малко ме спъват, но машинката не вярвам да се спъне в някоя игра ... освен най-новите..., но за там трябва цяла нова система ;) ..

post-237407-1269277609,22_thumb.png

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.