Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Usb диод

Featured Replies

Хайде сега пък и бисери съм ръсел. :down: Няма да ги пазя за себе си, ами на вас ще ги давам. :clap: Толкова ли е сложно да се сетите защо е нужен ампермер, волтметър и омметър в поста ми по-горе? При положение, че не се знае какъв светодиод и каква стойност на съпротивлението да се ползва, с тримера и амперметъра се наглася колко ток протича в момента. Има и мощни диоди, за това и споменах ток по-малък от допустимия по стандарт в ЮСБ порта. След като си настрои тримера с омметъра ще измери точно стойноста на съпротивлението, което му е нужно. Волтметъра е да е сигурен, че тези измервания се правят на 5 волта, защото ако не са 5В няма да са верни тогава. Мисълта ми е много права и логична!

П.П. към Изабел1. Тези правила са били създадени благодарение на хора с твоята практика на безопасност. А врабците като стъпят на единия проводник, на другия не стъпват, а ти за птица ли се имаш? :eek:

Офф божеееее!!! R=U/I, R= 5/0.05=100 ohm!!!!! Много сложно ей. На един светодиод са му нужни 30mA за да запали без значение колко е "МОЩЕН". За да свети с пълна сила са му нужни около 50mA, което е 0,05А. Като мощност на резистора ти е достатъчен и най-маломощния от 0,25W. Струва от 3 до 5 стотинки. Свързваш последователно, намираш 5 волтовата шина и пробваш, ако не светне обръщаш обратно катода и анода на диода и пак пробваш, вече трябва да светне. Айде успех!

• 2 седмици по-късно...

стува ми се че споря с човек които не прави разлика между ток и напрежение.

После твърдя че усб порта е ограничен от към ток и максималния ток е 0.5

после не съм казал че не може да изгори от калпав кабел но тука влизаме във съвсем друг спор

от къде идва тоя кабел и от къде да сме сигурни че хардуера от които идва няма собствено захранване , няма утечка към този кабел и токовете и напреженията са вече единствено в ръцете на всевишния

Сега да си имаме уважението. Ток е движение на частици, а напрежение - разлика в потенциали :wors:

Това с ограничението на 0,5 сливи ли е? И ако все пак говорим за ампери я кажи как се прави?

А относно как ще имаме 20 ампера ток кажи при верига със захранване 5В и съпротивление 0,25 ома какъв ще е тока?

Сега да си имаме уважението. Ток е движение на частици, а напрежение - разлика в потенциали ;)

Това с ограничението на 0,5 сливи ли е? И ако все пак говорим за ампери я кажи как се прави?

А относно как ще имаме 20 ампера ток кажи при верига със захранване 5В и съпротивление 0,25 ома какъв ще е тока?

Къде я намери тази забравена тема ! Не не е сливи а брулени зарзали.

Моляте да не ме изпитваш на закона на ом , може и да съм го забравил ,все пак съм го учил преди повече от 25 години.

Имаше нещо Пи по R на квадрат или на Пиер брат му ... може и да бъркам .

Вие утре и с тия тоци дето ги цитирате може да почнете и заварки да си правите с някои USB електрожен няма да се учудя.

А де да знам как са го ограничили тоя ток ! да не съм врачка , сигурно по класическия начин със съпротивление по веригата ама не съм сигурен ще питам и "специално" ще Ви отговоря. Може пък като са "пускали тока" да са му казали да внимава и да не разчита на много интелигентни потребители и ако някъде мине на късо да не качва повече от 0.5 сливи (руси) за да не му се огъне коловоза .

Редактирано от izabel1 (преглед на промените)

Къде я намери тази забравена тема ! Не не е сливи а брулени зарзали.

Моляте да не ме изпитваш на закона на ом , може и да съм го забравил ,все пак съм го учил преди повече от 25 години.

Имаше нещо Пи по R на квадрат или на Пиер брат му ... може и да бъркам .

Вие утре и с тия тоци дето ги цитирате може да почнете и заварки да си правите с някои USB електрожен няма да се учудя.

А де да знам как са го ограничили тоя ток ! да не съм врачка , сигурно по класическия начин със съпротивление по веригата ама не съм сигурен ще питам и "специално" ще Ви отговоря. Може пък като са "пускали тока" да са му казали да внимава и да не разчита на много интелигентни потребители и ако някъде мине на късо да не качва повече от 0.5 сливи (руси) за да не му се огъне коловоза .

За теб може да е забравена, но това е първата и последната тема която следя в този форум ;)

Като не знаеш основния закон на електротехниката по добре не се обаждай. Но ще ти подскажа - в къщи как пазите кабелите да не се запалат?

И аз съм го учил преди 10 години ама...

И щом си го учил преди толкова веме предполага че не си някой пубер а държанието ти е като на такъв ;)

Аиде със здраве

USB power usage:

Bus-powered hubs: Draw Max 100 mA at power up and 500 mA normally.

Self-powered hubs: Draw Max 100 mA, must supply 500 mA to each port.

Low power, bus-powered functions: Draw Max 100 mA.

High power, bus-powered functions: Self-powered hubs: Draw Max 100 mA, must supply 500 mA to each port.

Self-powered functions: Draw Max 100 mA.

Suspended device: Max 0.5 mA

Извинявам се за намесата, но да. Един USB порт принципно може да отдаде максимум 0.5А ток. Toва е според USB спецификацията и е стандарт.

Напрежението което отдава един USB Hub е между 4.75 V и 5.25 V.

Говоря за USB 1/1.1/2 Версия 3 я няма почти никъде все още

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.