Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да инсталирам рутера

Featured Replies

Здравеите.Взех си рутер но немога да се оправя с инсталирането му.Рутера е тенда на картинките на опътването има кабел които влиза

от рутера към компютъра а аз нямам такъв.Кабела на нета го мущкам в рутера и когато го инсалирам ми казва че няма връска с рутера..

Какво да правя..????????/

Здравеите.Взех си рутер но немога да се оправя с инсталирането му.Рутера е тенда на картинките на опътването има кабел които влиза

от рутера към компютъра а аз нямам такъв.Кабела на нета го мущкам в рутера и когато го инсалирам ми казва че няма връска с рутера..

Обикновенно се процедира по следния начин:

Носиш рутера на интернет доставчика ти да го конфигурира.

Първо може да им звъннеш и да ги питаш, ще им обясниш че имаш рутер и т.н..

Купуваш си лан кабел, каквато дължина ти е необходима, от рутера към лан картата на компютъра.

След като горните условия са изпълнени свързваш си рутера към както трябва и трябва да имаш интернет.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

Купуваш си лан кабел, каквато дължина ти е необходима, от рутера към лан картата на компютъра.

След като горните условия са изпълнени свързваш си рутера към както трябва и трябва да имаш интернет.

а за какво е този лан кабел нали е бесжичен рутера..???

Какво се опитваш да направиш, за какво искаш да го ползваш тоя рутер ? С лаптоп или настолен компютър си?

• Автор

Какво се опитваш да направиш, за какво искаш да го ползваш тоя рутер ? С лаптоп или настолен компютър си?

с лаптоп съм.Ами за какво да невлача кабели след мене за това съм го взел..

с лаптоп съм.Ами за какво да невлача кабели след мене за това съм го взел..

При наличие на Wireless на лаптопа, и рутер с wi-fi (безжичен) не ти трябва лан кабел.

Само трябва да се конфигурира рутера от доставчика.

П.П. Трябваше да споменеш отначало, че е лаптоп.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Трябва да има с него едно кабелче около 1.5 м. с мрежови куплунзи от двата края - RJ45. Ако няма ще трябва да си купиш - китайците мойе да са го икономисали :cheers: . А за конфигурирането ще трябва да ти се напише цяло ръководство, но най напред прочети книжката, която си върви с него. Там ще разбереш как се влиза в настройките. WAN порта ще го нагласиш с настройките, които ти е дал доставчика на интернет, т.е както ти е нагласена в момента мрежовата карта. После нагласи мрежовата карта на автоматично IP и DNS. По подразбиране на рутерите е пуснато DHCP и е много вероятно, като включиш компютъра към един от 4-те LAN-порта, интернета ти да тръгне. Ако нямаш лаптоп спри Wi-Fi-то и си готов. Това е най- накратко. Ако не стане ще трябва или да почетеш или да викнеш приятел на помощ.

• 3 седмици по-късно...

ДА единия начин е с доставчика .... но има възможност да го направиш и сам. Единствено трябва да имаш данните за нета ти (IP адрес, шлюзовете, subnet mask и тн.) ;)

• 3 седмици по-късно...

Искам да попитам (не е в темата)

1. ако си купя БЕЗЖИЧЕН рутер и викна доставчика на нета да го напраи, той ше изкали щото при него е 72лв. а аз сам харесал един за 30лв.

2. Може ли да включа рутера към пц-то, а другото да използва безжичен?

Искам да попитам (не е в темата)

1. ако си купя БЕЗЖИЧЕН рутер и викна доставчика на нета да го напраи, той ше изкали щото при него е 72лв. а аз сам харесал един за 30лв.

2. Може ли да включа рутера към пц-то, а другото да използва безжичен?

2. Да, ако рутера има Wi-Fi (Wireless)

1. Пълна глупост. Не е нужно да носиш рутера на който и да е.

2. Тук се съгласявам.

3. И защо трябва да си купува лан кабел ако има такъв наличен?

4. За всички читави рутери си има описание което да послужи на клиента как точно трябва да бъде конфигурирано въпросното устройство. Следовалтено се обезсмисля тотално изпълнението на точка 1 която си посочил. Всеки потребител който има достатъчно добра компютърна грамотност би трябвало да настрои въпросното устройство без каквито и да е затруднения спазвайки ръководството предоставено му от фирмата производител на въпросното устройство.

Първо провери дали не те ограничава доставчика-ако ТТL=1ms няма да стане без да и се обадиш ,ако TTL>1ms правиш му само настройките и си готов.Рутера има зададено IP написано на кутията на рутера.Въвеждаш го в лентата за търсене в нета и така лезаш в рутера.На лаптопа му задаваш както са ти писали автоматично IP и DNS,а в рутера въвеждаш стойностите които са ти дадени от доставчика.Може да се наложи да клонираш Mac адреса, но това става с едно натискане на бутон като влезеш в рутера ще го видиш.Успех>

1. от каде да провера тва TTL

2. не са ми дали IP i DNS

3. ако викна доставчика, ше го напраили

или нема да ще щото не съм го купил от него

;)

Правиш ping към google.bg и ако излезе повече от 1, не са те ограничили. Малко доставчици в последно време правят това. Ще ти го настроят, няма да ти искат пари. Инак ако имаш малко опит може и сам да го настроиш. Свързваш кабела, отваряш браузера и извършваш необходимите настройки. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.