Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

DefenseWALL HIPS 2.xx -настройки,мнения и препоръки

Featured Replies

Вместо да се карате защо не искате по един тестов лиценз -така хем ще я разучите по добре хем ще я направите по добра? :biggrin:

• Отговори 496
  • Прегледи 31,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Мда...."защитниците" скочиха..... Няма нищо общо Returnil! Вече няколко месеца са робитили заедно! Returnil не е причината....ни най-малко! Жалко, че не съобразих да направя снимки.....бях се шашнал..

• Нима? От това което днес успях да науча DefenseWALL е по скоро нещо от типът на Sandboxie. Защо мисля така? 1. Първо показвам дали е възможно да се ползва доживотният лиценз с българската

• Благодаря но според мене експерта е друг

Публикувани изображения

Вместо да се карате защо не искате по един тестов лиценз -така хем ще я разучите по добре хем ще я направите по добра? :biggrin:

Мога да я пробвам цял живот :down: Изкушавам се да пробвам и новата версия,старата я махнах поради несъвместимост с KAV 2009 но виждам,че различното мнение особенно когато не е такова което да се хареса на феновете не се толерира и всички влизат в бойни действия...

Как да коментираш дадена програма след като това е резонно? Как да пробваш нещо и да пишеш мнение после след като ще те нарекат с някой неприятен епитет?

Също така съм напълно съгласен,че първо трябва да се прочете упътването и,да се разучи в по спокойна обстановка и после да се засилва теста постепенно.

Изложи се един тест и освен приказки и нападки не видях нищо друго :P

Сега питам ако сложа тази DefensеWall на виртуална машина на чиста инсталация Windows XP SP3 трябва ли:

- Първо да я инсталирам? Или да сваля ъпдейтите и после да го правя това?

- Трябва ли всичко да инсталирам и тогава да инсталирам DefensеWall

- Интернета да го включвам или не?

- Ако ползвам версия 2.56 коя защитна стена да пробвам без HIPS естествено. Или да оставя тази на ОС

- Ако намеря нещо нередно да пиша ли тук?

Благодаря

Мога да я пробвам цял живот :P Изкушавам се да пробвам и новата версия,старата я махнах поради несъвместимост с KAV 2009 но виждам,че различното мнение особенно когато не е такова което да се хареса на феновете не се толерира и всички влизат в бойни действия...

Как да коментираш дадена програма след като това е резонно? Как да пробваш нещо и да пишеш мнение после след като ще те нарекат с някой неприятен епитет?

Също така съм напълно съгласен,че първо трябва да се прочете упътването и,да се разучи в по спокойна обстановка и после да се засилва теста постепенно.

Изложи се един тест и освен приказки и нападки не видях нищо друго :P

Сега питам ако сложа тази DefensеWall на виртуална машина на чиста инсталация Windows XP SP3 трябва ли:

- Първо да я инсталирам? Или да сваля ъпдейтите и после да го правя това?

- Трябва ли всичко да инсталирам и тогава да инсталирам DefensеWall

- Интернета да го включвам или не?

- Ако ползвам версия 2.56 коя защитна стена да пробвам без HIPS естествено. Или да оставя тази на ОС

- Ако намеря нещо нередно да пиша ли тук?

Благодаря

Инсталирваш я когато искаш -ъпдейтите не спадат към недоверената зона и ако ползваш DW 3 -може и без стена И вече на нова система и незаразена я почваш като сваляш вируси и ги стартираш защото ако са били преди там -няма да те опази :biggrin: Разгледай и инструкциите в самата програма са :down:

Но трябва някакъв антивирус защото ако свалиш известна ти програма да кажем CCleaner и и дадеш че е доверена а някой е бъзикал става страшно -антивируса може и да бъде без резидентна защита и да ако искаш споделяй тук влечатления аз ще пиша в форума им ако намериш някой бъг а то има аз открих два вече :biggrin:

И вече на нова система и незаразена я почваш като сваляш вируси и ги стартираш защото ако са били преди там -няма да те опази :biggrin: Разгледай и инструкциите в самата програма са :down:

Ако вирусите са на харда и са в криптиран архив при разхивиране на същия ще ги третира като доверени и няма да ги проверява?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Но трябва някакъв антивирус защото ако свалиш известна ти програма да кажем CCleaner и и дадеш че е доверена а някой е бъзикал става страшно -антивируса може и да бъде без резидентна защита и да ако искаш споделяй тук влечатления аз ще пиша в форума им ако намериш някой бъг а то има аз открих два вече :ph34r:

Известни програми освен от официални сайтове свалят ли се от другаде? :wub:

Редактирано от mr_smith (преглед на промените)

Ако вирусите са на харда и са в криптиран архив при разхивиране на същия ще ги третира като доверени и няма да ги проверява?

Не не ги проверява и ги счита за доверени е недостатък малък ама затова е изискването върху чиста система :ph34r:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Виж аз какво ще ти предложа:

Щом ще се пробва на Виртуална,защо не си оставиш стената на WindoLLs и да инсталираш последната 3 версия(нищо ,че е RC )Сложи си МБАМ.

Направи си настройките да следи и за USB и CD.

Маркирай си всичките екстри.

Прочети малко упътването и тогава я пробвай.

С МБАМ си сканирай после и виж дали е пропуснала.

Редактирано от Androcure06 (преглед на промените)

С архива от clonnning тестван DW,зараза няма :wub:

Как сдружи KAV WKS и DefenseWall? Много ми е интересно,как стартира системата и няма ли грешки.

Не не ги проверява и ги счита за доверени е недостатък малък ама затова е изискването върху чиста система :ph34r:

Недостатък с голямо Н

Излиза,че ако реша да я купя трябва да инсталирам отново системата си и да загубя всички данни на нея.

Ами ако нямам диск и съм си взел така компа с инсталирана ОС - да си купя нова ли?

Аз директно пратих на Иля съобщение и му казах че искам да се присъединя към тестовете и човека ми прати тестов лиценз за 3 месеца :ph34r: Ако искаш можеш да помогнеш за новата 3 -ка :wub:

Виж аз какво ще ти предложа:

Щом ще се пробва на Виртуална,защо не си оставиш стената на WindoLLs и да инсталираш последната 3 версия(нищо ,че е RC )Сложи си МБАМ.

Направи си настройките да следи и за USB и CD.

Маркирай си всичките екстри.

Прочети малко упътването и тогава я пробвай.

С МБАМ си сканирай после и виж дали е пропуснала.

Да мисля да пробвам 3- та версия ще ми е достатъчно пробният период. :)

Аз директно пратих на Иля съобщение и му казах че искам да се присъединя към тестовете и човека ми прати тестов лиценз за 3 месеца :ph34r: Ако искаш можеш да помогнеш за новата 3 -ка :wors:

Оставям тази чест на тебе. Дано докато се наканя да не изкочи теста на ... че се отказвам :wub:

Още повече,че на виртуална машина мога да я тествам докато ми е мерак.

Да мисля да пробвам 3- та версия ще ми е достатъчно пробният период. :ph34r:

Ами 30 дни е.

Прочети добре упътването виж как се работи с програмата и просто я изпробвай.Идеята на тази програма все пак е 80% Сандбох.

Знаеш,че Sandbox-a е на различен пронцип от Антивирусите.

Да мисля да пробвам 3- та версия ще ми е достатъчно пробният период. :)

Оставям тази чест на тебе. Дано докато се наканя да не изкочи теста на ... че се отказвам :)

И аз мисля че един месец е достатъчен да я изядеш с парцалите :wors: А относно колегите който само тестват на виртуалки а се правят че е на реална машина :wub: След теста с Virut от темата за GesWall изгубих 300gb информация . Аз не съм сляп фен и не вярвам на ревюта от Yuo Tube или на празни приказки :ph34r:

Как сдружи KAV WKS и DefenseWall? Много ми е интересно,как стартира системата и няма ли грешки.

Недостатък с голямо Н

Излиза,че ако реша да я купя трябва да инсталирам отново системата си и да загубя всички данни на нея.

Ами ако нямам диск и съм си взел така компа с инсталирана ОС - да си купя нова ли?

Касперски SOS e!Не е казано,че трябва да преинсталираш,ако си убеден,че нямаш нищо опасно на компа,а винаги можеш да направиш имидж върху флаш например :ph34r:

И аз мисля че един месец е достатъчен да я изядеш с парцалите :) А относно колегите който само тестват на виртуалки а се правят че е на реална машина :wors: След теста с Virut от темата за GesWall изгубих 300gb информация . Аз не съм сляп фен и не вярвам на ревюта от Yuo Tube или на празни приказки :wub:

Мен ли имаш предвид?На скрииншотите се вижда,че не ползвам виртуалка,но ако искаш специално за теб ще направя и видео Full HD :) Btw GeSWall издържа на всичко което и DW с повече отделено време разбира се.

Редактирано от mr_smith (преглед на промените)

Не не вярвам защото как ги правят тестовете на виртуалка като Program doesn't work under VMWare/VirtualPC emulators.

Program doesn't work with Kaspersky Antivirus 5.x under WindowsNT/2000. :wub:

Е реални ли са :ph34r:

С архива от clonnning тестван DW,зараза няма :)

За реална машина много малко програми имаш :wors:

Не не вярвам защото как ги правят тестовете на виртуалка като Program doesn't work under VMWare/VirtualPC emulators.

Program doesn't work with Kaspersky Antivirus 5.x under WindowsNT/2000. :mad:

Е реални ли са :cool:

Не знам кой как прави,аз имам достатъчно ресурс(разбирай hardware/software/time), и никога не се опитвам да правя тестове на виртуалки.

Не знам кой как прави,аз имам достатъчно ресурс(разбирай hardware/software/time), и никога не се опитвам да правя тестове на виртуалки.

Ема дори и на реална машина ако имаш само един уиндоус без други програми как ще те зарази Virut и ако правиш имидж и го върнеш и после сканираш с MBAM естествено че няма да си заразен :cool:

Ема дори и на реална машина ако имаш само един уиндоус без други програми как ще те зарази Virut и ако правиш имидж и го върнеш и после сканираш с MBAM естествено че няма да си заразен :cool:

На VMware Workstation си правиш снимка на системата и после просто се връщаш към нея.

Ще я пробвам предполагам след празниците. тази версия RC достатъчно ефективна ли е? Да не ме репликират после? Затова ще пробвам 2.56 и то 100 години,дори ще е на Български понеже някои твърдят,че не ставал лиценза :mad: Та още един мит да метнем в кошчето.

Знаеш,че Sandbox-a е на различен пронцип от Антивирусите.

Въпросът е,тогава след като така или иначе ползвам Sandboxie защо ми е DefenseWALL? При сандъка в КИС 2010 пак е същото само дето трябва да си играя с папките,че са скрити. Също така знам и че кутиийките се пукат макар теоретично.

Kaкво искаш да кажеш,че подправям тест ли?Ако съм те разбрал погрешно моля да ме извиниш.

За реална машина много малко програми имаш

Аз също при такава машина не бих си сложил излишни програми.

Въпросът е,тогава след като така или иначе ползвам Sandboxie защо ми е DefenseWALL? При сандъка в КИС 2010 пак е същото само дето трябва да си играя с папките,че са скрити. Също така знам и че кутиийките се пукат макар теоретично.

Аз също при такава машина не бих си сложил излишни програми.

Влизаш в някой сайт и си теглиш нещо програма или нещо друго но за да го ползваш трябва да зададеш да излезе вън от сандбокса а ако има нещо там ?

Абе истината е в познаването на този тип програми :cool:

Редактирано от Гост (преглед на промените)

И колко програми трябва да слага човек при положение,че компютъра е отделен само за тестове?

Това за мен не е реално тестване :cool:

Реално е когато Virut плъзне по ексетата в другия диск -аз видя х с очите си на машина която е реална не за тестове че GesWall се издъни за разлика от DW -не съм фен просто това е истината :mad:

Защо да не е,обоснови се,ето аз започвам пръв.Работя в компютърна фирма,нямам проблем да експериментирам на различни по характерситики машини с цел да мога да препоръчам на клиентите си подходящ защитен продукт,като им опиша съответно положителните и отрицателните страни на всеки софтуер.

Реално е когато Virut плъзне по ексетата в другия диск -аз видя х с очите си на машина която е реална не за тестове че GesWall се издъни за разлика от DW -не съм фен просто това е истината :cool:

В конкретия случай,на втория дял имаше немалко инсталационен софтуер,така,че в този случай предполагам само,че вината е в теб,защото не беше така полезен,да предоставиш логовете на GeSWall.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.