Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

избор на геймърски лаптоп

Featured Replies

Здравейте , та отново един мой приятел иска да си купува нов комп , да смени стария . Но иска да е лаптоп геймърски къде ще му тръгнат новите игри без проблем на макс , за гледане на хд филми и тем подобни . 3500 лв е бюджета (за тия пари бих си взел една хонда цбр 600 кубика 2000 извинявам се за отклоняването от темата :biggrin: )

. Аз съм се спрял на следните модели :

http://aspire.acer.laptopi.notebook.bg/laptop-acer-aspire-as8942-g-728-g1-t-bn/specifications/

http://aspire.acer.laptopi.notebook.bg/laptop-acer-aspire-as8942-g-726-g64-bn/specifications/

Редактирано от sakuraki (преглед на промените)

А защо не изчакаш 1 месец .. може и по-рано, но долу горе такива са очакванията .. До тогава на пазара ще излезнат поне 20-30 модела с новата технология Nvidia Optimus (може да прочетеш малко за нея) .. За тези пари ще може да си вземе хем мега мощен лаптоп .. хем с доста издръжлива батерия .. С тази технология не е нужно да се лишаваш от мобилността на лаптопа за сметка на производителността .. Така че за сега бих се въздаржал от конкретни предложения за лаптоп .. Помисли и върху този вариант..

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

• Автор

Знам за нвидия оптимус нищо особено :clap: . Пък и наложително му е да го вземе близките 2 - 3 дни . А за лаптопа на вайпър да превъзходен е , почти няма разлика с първия асер , който съм предложил (разликата е във видеото май) ще му ги предложа 3та избора пък да видим :) . Мерси за всички отговори

Само да питам защо точно лаптоп? За тия пари ще вземе такъв настолен, че никакъв лаптоп не може да му се противопостави. Освен ако наистина не му се налага да пътува много често и да носи машината със себе си.

• Автор

Само да питам защо точно лаптоп? За тия пари ще вземе такъв настолен, че никакъв лаптоп не може да му се противопостави. Освен ако наистина не му се налага да пътува много често и да носи машината със себе си.

Точно , той постоянно обикаля . И ми каза , че някой път няма какво да прави , я му се играе нещо или гледа филм , обаче ако се играе да е на макс детайли , затова толкова пари отделя . Иначе според теб Людмиле , кой да избера от дадени лаптопи в темата да му предложа ? . Утре или другиден ще бъде извършена покупката

Разликата май е единствено в обема на RAM-a. За всяка съвременна игра дори 4GB RAM са повече от достатъчни, какво остава за 6 или 8GB, та който и да вземеш разлика в производителността няма да има, така че по-евтиния. :huh:

Разликата май е единствено в обема на RAM-a. За всяка съвременна игра дори 4GB RAM са повече от достатъчни, какво остава за 6 или 8GB, та който и да вземеш разлика в производителността няма да има, така че по-евтиния. :huh:

Ако обърнете внимание на оптималните изисквания за конфигурация на играта "Metro 2033" в този пост, друг акъл ще дойде при предложението, а все повече игри с такива изисквания ще има в най-близко бъдеще.

Ииии на тая игра единственото, което е в много са изискванията .. Нито много реализам .. Нито много луд геймплей.. Нито много разнообразие.. Ето на това много ме е яд .. Че искат толкова, колкото игрите с 2 пъти по-ниски изисквания .., вероятно и повече, могат да ми предложат дори на по-високо ниво.. Игрите с подобни изисквания ще са на ниво поне след година две според мен .. За следващите поне 2 години .. машинките с 4ГБ ДДР3 ще са напълно достатъчни .. Колкото до игрите в момента .. има десетки ревюта, направени с най-тежките в момента игри, които сравняват 2ГБ вс. 4ГБ.. разликата е полза на 4-теГБ е 1-2 фрейма .., а в повечето игри дори няма .. Така че според мен над 4ГБ Рам е изгъзица, ненужна на 99% от юзърите в момента... Повече консумация, повече кинти и т.н..

Ииии на тая игра единственото, което е в много са изискванията .. Нито много реализам .. Нито много луд геймплей.. Нито много разнообразие.. Ето на това много ме е яд .. Че искат толкова, колкото игрите с 2 пъти по-ниски изисквания .., вероятно и повече, могат да ми предложат дори на по-високо ниво.. Игрите с подобни изисквания ще са на ниво поне след година две според мен .. За следващите поне 2 години .. машинките с 4ГБ ДДР3 ще са напълно достатъчни .. Колкото до игрите в момента .. има десетки ревюта, направени с най-тежките в момента игри, които сравняват 2ГБ вс. 4ГБ.. разликата е полза на 4-теГБ е 1-2 фрейма .., а в повечето игри дори няма .. Така че според мен над 4ГБ Рам е изгъзица, ненужна на 99% от юзърите в момента... Повече консумация, повече кинти и т.н..

За момента си прав, донякъде, а гаранции даваш ли за бъдещето, защото аз виждам двойно по-обемни модули памет още през първата половина на следващата година и игрите(доста, може би не всичките[има такива които доста дълго вече ги мотаят] но...) излизащи тогава определено ще се "съобразяват" с повишените възможности на тогавашния хардуер, а човека искал всичко на макс да праска.

И като имаш 8GB RAM, ама процесора и видеокартата не смогват каква полза? Все пак в една гейм система била та настолна или мобилна най-важния компонент е видеокартата, следвана от процесора и чак след това идва обема на RAM паметта. А вече се видя(за който следи новините), че дори настолната HD5870 се предава под тежестта на Metro 2033 под DX11 на FullHD резолюция и включени всички ефекти, та какво остава за мобилната HD5850. Като подсигуриш системата с 6-ядрен Gulftown и Crossfire/SLI система с High-end видеокарти от последно поколение, тогава може да се притесняваш, че евентуално 6GB RAM може да са ти малко.

Има и леко по-евтинки, със само 6ГБ - цък и с 8 - цък разликата е и в дисковете - с по един 640 или два по 500. Другото е горе-долу еднакво. Предпочитам ги заради видеото - АТИ 5850. Защо са се циганяли да не сложат ултимейт си остава загадка за мен sad.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.