Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Данък върху доходите от непреработена растителна и животинска продукция - въпрос

Featured Replies

Споменатият в заглавието данък беше гласуван и приет в НС в краят на 2009г(календарна)., мисля че на едно от последните заседания. Въпросът ми е от кога започва неговото действие? Уточнявам: Важи ли този данък за 2009 финансова година(след като е приет само 4 месеца преди края й, т.е дали е с предходно действие) и трябва ли за същата да подам декларация и да заплатя данъка или действието му започва от 2010 финансова година, за която съответно ще се подава декларация в края й, т.е. в началото на 2011г.(календарна)?

Предварително благодаря, за коректни отговори!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Надявам се да ме извините, но явно въпросът ми се явява предизвикателство към възможностите на повечето или всички от пишещите във форума, които имат предмет на своята работа законодателството на РБ или поне изпълняването му по отношение на данъчната политика...

Надявам се да ме извините, но явно въпросът ми се явява предизвикателство към възможностите на повечето или всички от пишещите във форума, които имат предмет на своята работа законодателството на РБ или поне изпълняването му по отношение на дънъчната политика...

Не, не е кой знае какво предизвикателство. Ако имахте счетоводител трябваше той да ви каже, че задължението за облагане с данък на вашата дейност влиза в сила от 01.01.2010 г. и за 2009 г. не дължите данък, което обаче не ви освобождава от задължението да подадете данъчна декларация за дейността си за 2009 г..

• Автор

Не, не е кой знае какво предизвикателство. Ако имахте счетоводител трябваше той да ви каже, че задължението за облагане с данък на вашата дейност влиза в сила от 01.01.2010 г. и за 2009 г. не дължите данък, което обаче не ви освобождава от задължението да подадете данъчна декларация за дейността си за 2009 г..

Благодаря за отговора!

Причината да нямам счетоводител, (не само като служител, но и дори за случайна консултация, не мога да си го позволя), е че съм "предмет" на този данък, а именно земеделски производител(нямам фирма), а освен това, като при повечето от нас, мащабите на моето производство са изключително дребни и доходите от дейността, едва стигат да вържа семейният бюджет, предвид че е единствената ми работа(криза е, провинция е - псувам наум), в градчето в което живея, работните места не се ритат под път и над път, а когато има, все пак, някое предложение обикновено става въпрос за минимална заплата, т.е. не си струва загубата на време, която пък ще попречи на отглеждането на пчелите ми, поне що се отнася до активният сезон март-октомври.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.