Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

RQ: Програма за проверка на комерсиален софтуер

Featured Replies

Съществува ли такава програма, с която може да се проверява даден компютър с Windows дали съдържа платен софтуер?

Редактирано от nologo
Корекция на заглавието (преглед на промените)

Съществува ли такава програма, с която може да се проверява даден компютър с Windows дали съдържа платен софтуер?

Програмите обикновено се проверяват онлайн от всяка фирма, създала програмата и едва ли някой може да създаде проверяващ софтуер, обединяващ всички.

• Автор

Мой познат каза, че съществувало такова tool-че, но не помни как точно се казва

Има разбира се, да започнем с едно актуално заглавие - цък цък и цък :biggrin:

Има разбира се, да започнем с едно актуално заглавие - цък цък и цък :ph34r:

Излиза, че все пак програмата е за онлайн проверка и не се препоръчва за свободно ползване.

Излиза, че все пак програмата е за онлайн проверка и не се препоръчва за свободно ползване.

На флашка е типичното и приложение и използване, не си ли си я дръпнал още ? Аз я имам тип портъбъл, при проверка за легален софт полицаите използват точно този вариант, както и една друга подобна :ph34r:

На флашка е типичното и приложение и използване, не си ли си я дръпнал още ? Аз я имам тип портъбъл, при проверка за легален софт полицаите използват точно този вариант, както и една друга подобна :ph34r:

По принцип не ми се е налагало да ползвам такъм софтуер, защото знам какво ползвам. Ако ползвам легален - е ясно, ако не е - търся му цаката, обикновено я намирам в руските сайтове. При мен, в работата, всички Windows-и са си ОЕМ и са купувани, а в къщи ОС често се сменя, просто пробвам всякакви модификации, с цел попълване на общата култура и бъзик с чичко Бил.

• Автор

На флашка е типичното и приложение и използване, не си ли си я дръпнал още ? Аз я имам тип портъбъл, при проверка за легален софт полицаите използват точно този вариант, както и една друга подобна :cool:

Пуснах програмката, но не видях къде се съхрянява информация за това какъв софтуер има на компютъра. Има много логове, които показват разни драйвери и сървиси и общо взето не успях да се ориентирам ...

Пуснах програмката, но не видях къде се съхрянява информация за това какъв софтуер има на компютъра. Има много логове, които показват разни драйвери и сървиси и общо взето не успях да се ориентирам ...

Ами ти какво очакваш?... Няма програма, която да ти каже "този софтуер си го платил, а този - не". Инсталирания софтуер се вижда в Add or Remove Programs или ако предпочиташ програма, EVEREST ти дава същата информация, освен това имаш и раздел Licenses, където ще видиш серийните номера на инсталираните програми. Какво правим, ако програмите са портативни, както при мен са 99% от програмите, които ползвам?

Ами ти какво очакваш?... Няма програма, която да ти каже "този софтуер си го платил, а този - не". Инсталирания софтуер се вижда в Add or Remove Programs или ако предпочиташ програма, EVEREST ти дава същата информация, освен това имаш и раздел Licenses, където ще видиш серийните номера на инсталираните програми. Какво правим, ако програмите са портативни, както при мен са 99% от програмите, които ползвам?

... или трайъл, промоции, от givewayoftheday, тогава - ко праим ?

Има доста тулчета за подобни цели...дори един uninstall лог от Hijackthis би свършил работа да се ориентираш какво е инсталирано...нещо което можеш да видиш и сам от ADD or Remove Programs в Control Panel-a.

Ако целта ти е да засечеш кракове, може да се използват тези тулчета -

2zsxjcj.jpg или ogxdo5.jpg

Макар, че търсачката на Windows също ще свърши работа, ако въведеш правилните ключови думи.

• Автор

Целта е да бъдат сканирани голям брой компютри и да се види кой софтуер е лицензиран и кой е безплатен. Чрез Add/Remove Programs може да се види дали примерно ги има програмите, но как човек може да различи дали дадената програма е инсталирана по легален начин. Аз мисля, че това може да го каже само човека, който е инсталирал софтуера,но да приемем, че с този човек нямаме никаква връка...

Когато дойдат дадени хора за проверка на софтуера как го правят? Най-вероятно искат оригиналните дискове на всяка отделна програма, но ако имаме 1000 компютъра това би отнело цяла вечност...

Когато дойдат дадени хора за проверка на софтуера как го правят? Най-вероятно искат оригиналните дискове на всяка отделна програма, но ако имаме 1000 компютъра това би отнело цяла вечност...

Сякаш от Марс падаш а питаш за 1000 компютъра, не се връзват тези неща от моя гледна точка - цък :clap:

Целта е да бъдат сканирани голям брой компютри и да се види кой софтуер е лицензиран и кой е безплатен. Чрез Add/Remove Programs може да се види дали примерно ги има програмите, но как човек може да различи дали дадената програма е инсталирана по легален начин. Аз мисля, че това може да го каже само човека, който е инсталирал софтуера,но да приемем, че с този човек нямаме никаква връка...

Нещо не си наясно май точно какво искаш.

... Най-вероятно искат оригиналните дискове на всяка отделна програма, но ако имаме 1000 компютъра това би отнело цяла вечност...

Какви оригинални дискове... Доказва се с документ, от който да се вижда, че програмата е купена, например касова бележка.

Е ако използваш тулчетата които ти дадох и примерно се намери папка с пачове за Photoshop и същата присъства в Add or Remove Programs значи е кракната.

Друг ефективен, но и малко бавен метод е да стартираш всяка програма и да отиваш в Help => About и ако видиш, че лиценза е на име (например Теам Zamunda или други) значи отново е със съмнителен произход...Това разбира се не е гаранция, защото някои кракове позволяват да си напишеш своето име, но все пак...

Пример:

"FastStone Image Viewer and FastStone Photo Resizer are provided as freeware for personal and educational use. ... . However, for commercial use, license is required. "

Тоест - един и същ програмен продукт може да бъде безплатен или лицензиран, в зависимост от това, за какво се използва. не виждам как компютърна програма би могла да го провери.

Друг пример - има софтуер, който се легализира само с ключ. Ако аз намеря такъв ключ и го използвам, но не го съхранявам на компютъра, как ще ме хване проверяващата програма, без по някакъв начин да прави справка в сайта на разразботчика?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.