Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Във Филипините приковават хора на кръстове

Featured Replies

1478189J.jpg

Десетки се самобичуваха или бяха разпънати на кръст във Филипините по повод Разпети петък.

В най-тъжният ден за християните над 30 хил. местни хора и туристи си спомниха за мъките на Христос - на някои места съвсем буквално, предаде Франс прес.

Около 80% от населението на страната са католици.

В някои части от Филипините, особено в северните градове Сан Фернандо и Сан Хуан, Разпети петък се отбелязва доста зрелищно и се повтарят минута по минута преживяванията на Исус.

Десетки мъже и жени днес се самобичуваха или бяха приковани за няколко минути на кръстове - с истински пирони, а не просто завързани с въжета.

"Това е най-болезнената церемония, в която съм участвал, но го правя в името на Бог и изкупвам по този начин прегрешенията си", признава Ромел Давид, който участва в самобичуванията в Сан Фернандо.

На тези церемонии мъжете имат само препаска на кръста, а жените носят дълги бели роби.

Поне 23 души днес бяха приковани към дървени кръстове в Сан Хуан и Сан Фернандо. После те бяха откарани в разположени палатки, където лекари им оказаха първа помощ.

На туристите този път беше позволено само да гледат, защото в предишни години превръщали традицията в шоу - снимали клипове или пък се смеели на случващото се.

Участниците в двете церемонии на саможертва обикновено ги извършват в знак на благодарност към Бога, защото е излекувал тях или член на семейството им.

Първоначално те са били изцяло католически ритуал, но в наши дни те са се превърнали в зрелищен спектакъл, който църквата във Филипините не подкрепя.

vesti.bg

изкупвам по този начин прегрешенията си

:(Наистина ли си мислят, че няколко забити пирона ще изкупят прегрешенията им? Кръв и зрелища...

Луди :biggrin: ...Как могат да вярват???Леле, в какво се превръща света!

От кога и жените участват.....

Леле на къде върви светът, в какви работи вярват хората. Вярно е искат някой друг да им помогне (в смисъл да ги свести малко), но ако не си помогнат те господ как да им помогне.

Това вече са радикални фанатици ! Хубаво е човек да вярва в Господ, ( макар че тази дума има много значения, както и самия Господ има много имена в различните краища на света ) но чак до такава степен......... това е крайност! Няма да се учудя ако не им окажат първа помощ, а ги оставят да изгният на кръстовете, нищо чудно и това да започнат да правят! Един приятел параходчия е бил на Филипините 5 пъти, при това на различни места и беше казал че там са толкова много вярващи, до такава степен че имало жени които били на по 33 г. се женели девствени - това било понеже стриктно спазвали законите от библията. Живеене на семейни начала - абсурд! Само когато минали под венчилото - тогава спяли за първи път, а преди това са се опознавали като само се виждат, излизат и разговарят но без да имало лягане! Добре че не живея там. :cool: Извратените римляни измислили някаква глупост за мъчителна смърт, и в днешно време глупаците я практикуват. Само че не знам някъде в библията да пише че всеки простосмъртен човек ако доброволно реши да бъде разпънат на кръс, или да се самобичува ще му се изплатят греховете. Знам че който иска да му бъде простено и греоховете заличени, е нужно само да се покае. Тази идиотска извратена крайност по скоро прилича на нещо сектантско! Един трезвомислещ човек в никакъв случай няма да се съгласи да му забиват гигантски пирони в ръцете, а да не говорим сам той да си реши да го направи!

Луди :cupid: ...Как могат да вярват???Леле, в какво се превръща света!

Хм ... абе според мен света в нищо не се превръща ами си е открай време така.Това, че не знаем е друг върпос.Питате ли ги тях какво мислят за нас, по-съвременните хора ???? :cool: Вероятно и те ще се учудят от нашето ежедневие .. Така мисля аз.Не ме учудва хич.Ако искате да научавате подобни абсурдни за нас неща гледайте всеки петък Нешъл Джииографик - "Табу" - 21:00 h. Това ми е любимото предаване :santa5:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.