Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпроси за овърклок на Intel C2D Е8500

Featured Replies

1.208V !?!?!? Това и на мене ми се вижда супер малко... :wors: Гледам, че рамта ти е A-Data. Я кажи какъв модел е? Това в подписа 1020 MHZ очзначава ли, че си я клокнал до толкова? Кажи как се държи и колко ти е волтажа на паметта?

Ами да 1,208 ми е реално напрежението (от биос малко по-високо 1,225) и няма проблеми. Рамта ми е обикновенна А-дата 800 Mhz която съм пуснал да работи на 850 Mhz (1020 държи стабилни но много се загрява лятото и затова от миналото лято я държа на 850 - все пак нея не я охлажда нищо) на по АУТО напрежение я държа (вече 2 години ще стане и няма проблеми)

Редактирано от SUN_CITY (преглед на промените)

• Отговори 67
  • Прегледи 9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• мики маус
    мики маус

В скрийншота ти въпросната функция е CPU TM function.Intel твърдят,че температурата,от която трябва да се притесняваш е 100 градуса по Целзий...Виж сега,ако не си изключил въпросната функция от биос-а

• мики маус
    мики маус

Ами това ще са прогнози,най добрият отговор ще можеш да дадеш ти и то след клока,но прогнозирам напрежение за процесора 1,30/1,32v и около пет градуса нагоре.Интел дава за нормално до 1,3625v,практика

• мики маус
    мики маус

Нещо те е спънало-памет(твоята е слаба ракия за клок,ама закрепи клока на системата,пък ще ти кажа какво да правиш с паметта и видеото...),недостатъчно напрежение на процесора,недостатъчно напрежение

• Автор

Мерси за инфото... Ако вдигна процесора на 4.0 с волтаж към 1.31-1.32, рамта се качва на 845 MHz... Ще тествам и ако рамта не е стабилна мисля да и вдигна малко волтажа, примерно на 2.1, както каза г-н Маус, и да отпусна таймингите. Някой може ли да ми каже на колко долу горе да направя таймингите? Сега са на 4-4-4-12. Дифоулт волтажа на рамта е 2.0 и ще го направя 2.1 евентуално. Нали няма да се загрее много рамта? Някой ще ми каже ли програма, с която да видя температурата на рамта?

Таймингите ги сложи на 5-5-5-15 ако ще клокваш РАМ-та. А температурата - отваряш кутията и пипаш платката. Мисля че няма да имаш проблем да разбереш дали прегряват :cool:

• Автор

Мерси... :cool: Току що го вдигнах на 4 GHz с напрежение 1.3185. Рамта отиде на 845. Сега ще тествам с LinX. Ако покаже, че процесора е стабилен ще пусна прайма и ако там даде ерор значи е от рамта. Ако даде ерор прайма, само таймингите ли да вдигна в случая или да вдигам и напрежението? Ей сега пипнах платките - топлички са, но съвсем в границата на нормалното според мен. :(

Редактирано от Рошав (преглед на промените)

Колко ток си пуснал на РАМ-та в момента. Пусни ги на 2.1V с тайминги 5-5-5-15 и засега клоквай само процесора. Като решиш, че си го докарал го някаква крайна честота, тогава ще се занимаваш с РАМ-та.

• Автор

Сега рамта е на 845 МХз от оригинални 800. Напрежението е 2.0V, а таймингите 4-4-4-12. В момента процесора е на 4 ГХз с волтаж 1.325V (наложи се да го вдигна малко). Температурите на процесора са добре и мисля, че е стабилен. Завъртя 20 пъти с LinX и нямаше ерори. Ще направя и един prime95, но мисля че всичко ще е наред. Какво да правя с рамта в крайна сметка?

В крайна сметка стана това,което ти казах да направиш преди 56 поста...И друго ти казах,напрежения се вдигат при нестабилност,щом е стабилна паметта не пипай нищо и се кефи на резултата...

• Автор

Ама като съм бъзльо... :biggrin: Благодаря ти отново, мики! На паметта все още не съм вдигал нищо, но така като гледам е добре! :cool::wors:

EDIT: Тъкмо да се зарадвам и то какво стана. Ерор... f8af1d7632e20719.jpg. Тва сега от рамта ли е?

Стъпка или две нагоре напрежението на северния мост.Би трябвало да стабилизира.Преди да питаш за програма,мереща температурата на северният мост-пръст.Пипаш нещо метално и небоядисано,кутията отвътре например,за да разредиш статичното електричество и пипаш.

P.S.Първо.За да си сигурен,че не е паметта-тайминги 5-5-5-18 и 2,1V.Тест.Ако пак се дъни-горното.Като стабилизираш,ще стягаме тайминги.

FSB Strap to Northbridge - auto

DRAM Static Read Control- disabled

DRAM Read Training - disabled

Northbridge Voltage=1.3

Load-Line Calibration - enabled

CPU Spread Spectrum - disabled

PCIE Spread Spectrum - disabled

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

• Автор

Значи преди всичко, да пипна кутията отвътре и след това къде? Не разбрах нещо.

ЕДИТ: Направих настройките на рамта, както ми каза. Сега ще тествам и ще пиша след малко.

Статичното електричество,което може да ти е по ръцете,може лесно да убие компонент.Затова пипаш нещо метално и небоядисано(боята обикновено е изолатор),ако има статично,ще пукне. И пипаш северния мост.Синьо метално блокче под процесора,на него пише ASUS,на южния няма надпис.Извини ме,ако знаеш,но не исках да има нещо неясно.

• Автор

Сетих се за кое говориш. В момента правя тест - да го пипам ли сега?

ЕДИТ: Пипнах го. Доста е горещ, направо пари. Какво да направя?

ЕДИТ2: Абсолютно същата грешка... Да връщам ли паметта?

Сетих се за кое говориш. В момента правя тест - да го пипам ли сега?

ЕДИТ: Пипнах го. Доста е горещ, направо пари. Какво да направя?

ЕДИТ2: Абсолютно същата грешка... Да връщам ли паметта?

Пич няколко пъти ти казаха първо процесора да надуваш а паметта да е на фабрични честоти и напрежения. Целта е да се клоква компонент по компонент и така ако даде грешка ще се знае от какво е...

Така става и когато играеш игри,това е тест,единично усилие,не работи така през цялото време.Вентилацията на кутията би трябвало да се справи.Но можеш да монтираш един вкарващ вент на страничният капак на кутията,ако ти позволява охлаждането на процесора.Тайфуна също му духа а и на мосфета.Започваш да разбираш смисъла на клокърските дъна с хийтпайп,свързващ северният,южният мост и мосфетите...При тебе ще бъде малко по-топъл,това е всичко-дъното ти не е лошо,но не е клокърско.Но това ти го казах вече.

• Автор

Какво да правя сега? Аз мисля да върна рамта.

Ако сега е на 5-5-5-18,а я "върнеш" на 4-4-4-12,това няма да е връщане,а вдигане.За N-ти път-остави паметта на най-ниските настройки,за да не ти пречи на клока,после ще я вдигаме.Въведи настройките,които ти написах и пусни теста.Или върни фабричните настройки и да приключваме с тази овърклок комедия.Момче,без тестовете,този клок се прави за двайсет секунди.

Да уточня, да няма неясноти, както казал е колегата. Вдигане на рам означава сваляне на тайминги, т.е. стягане и вдигане на мегахерци. Свалянето й е увеличаване на таймингите (отпускане) и намаляне на мегахерци. От теб се иска да отхлабиш таймингите, т.е. да им вдигнеш цифрите, както ти е писал @мики маус, на 5-5-5-18 в пост 59, а напрежението й на 2.1 волта, може и на 2.2 ако пак се дъни...

• Автор

Eмии... Колкото и да не ми се искаше го върнах на 3.8 GHz, с настройките когато беше стабилен. Благодаря ти, специално на теб мики маус, за отделеното време. Когато съм по-свободен ще пробвам пак, но сега нямам възможност. Благодаря ти отново за отделеното време в обяснения и тем подобни. :) Прецених, че в момента нямам такава нужда от този клок на 4.0. Благодаря отново и лека вечер на всички!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.