Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за клок на Атлон64 х2 5000+

Featured Replies

Остави го на 13х230 и 850мхз памет.Тествай го обстойно и ако всичко е наред , това е оптималният вариант според мен!Нагоре споменах вече за охлаждането и захранването......

• Автор

Остави го на 13х230 и 850мхз памет.Тествай го обстойно и ако всичко е наред , това е оптималният вариант според мен!Нагоре споменах вече за охлаждането и захранването......

Ок, мерси за мнението!

• Автор

Здравейте,

от снощи съм 13 х 230 и 850 мхц памет. Всичко изглежда нормално. Мисля че процесора може и малко повече, но с оглед захранването и охлаждането му е добре да има малко резерв. Сега ме интересува какво мислите за за паметта, а именно: Към момента е безпроблемна на 425 (пусната на 400). При условие че не прави проблеми въпреки клока, необходимо ли е да се пипат таймингите и волтажите, т.е. има ли какво още да изтискаме от нея. И друг въпрос, според Еверест Хипертранспорта е 918, губя ли нещо че не е малко по висока (нормално е 1000). Благодаря Ви предварително!

ПОЗДРАВИ

Благодаря за инфото! Скаква Рам беше и на колко се пускаше на ауто помниш ли. Интересува ме с температурите проблеми имал ли си и изобщо какви температури правеше процесора.

ПОЗДРАВИ

Първоначално охлаждането беше ASUS Crux K8m2-7mb5s и лятото стигаше до към 40-45 градуса.

Миналото лято го смених с Freezer 64 Pro

и смъкнах температурите с около 10-15градуса.

Рама беше Super Talent DDR2 667 2x1gb не си спомням на ауто на колко се пускаше.Захранването 400W Fortron.Всичко това беше бучнато на дъно Asrock ALiveXFire-eSATA2.

Компютъра го подарих на племеничките.

От три месеца е сдруг процесор и пак е клокнат по същия начин,утре ще ходя на гости и ще направя малко снимки на настройките на биоса.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Здравейте,

от снощи съм 13 х 230 и 850 мхц памет. Всичко изглежда нормално. Мисля че процесора може и малко повече, но с оглед захранването и охлаждането му е добре да има малко резерв. Сега ме интересува какво мислите за за паметта, а именно: Към момента е безпроблемна на 425 (пусната на 400). При условие че не прави проблеми въпреки клока, необходимо ли е да се пипат таймингите и волтажите, т.е. има ли какво още да изтискаме от нея. И друг въпрос, според Еверест Хипертранспорта е 918, губя ли нещо че не е малко по висока (нормално е 1000). Благодаря Ви предварително!

ПОЗДРАВИ

Щом паметта е безпроблемна , защо да не си работи така?Не е необходимо да пипаш по таймингите и волтажите.За хипер транспорта не се притеснявай.

• Автор

Здравейте, от няколко дена съм с посочения клок, но има нещо което ме смущава. От време на време компютърът ми се изключва (все едно е спрял тока), без значение в натоварен или не режим. По пътя на логиката мисля че проблем прави захранването. Не е от температурите (сложих по-добро охлаждане, в момента с еверест показва до 54 градуса на процесора, а с всички останали програмки под 48 градуса, при макс.натоварване), не мисля че е от рама, защото го прави и при отсъствие на клок на паметта. В тази връзка ви моля да препоръчате захранване, да кажем до 50 лв, да подържа посочената клокната система + евентуално ново видео от сорта на радеон 4650 (или друга средняшка карта).

Благодаря и поздрави!

Редактирано от adasha (преглед на промените)

Здравейте, от няколко дена съм с посочения клок, но има нещо което ме смущава. От време на време компютърът ми се изключва (все едно е спрял тока), без значение в натоварен или не режим. По пътя на логиката мисля че проблем прави захранването. Не е от температурите (сложих по-добро охлаждане, в момента с еверест показва до 54 градуса на процесора, а с всички останали програмки под 48 градуса, при макс.натоварване), не мисля че е от рама, защото го прави и при отсъствие на клок на паметта. В тази връзка ви моля да препоръчате захранване, да кажем до 50 лв, да подържа посочената клокната система + евентуално ново видео от сорта на радеон 4650 (или друга средняшка карта).

Благодаря и поздрави!

Видео http://sky.bg/Details.aspx?ID=12286

Захранване http://sky.bg/Details.aspx?ID=3142

Мисля че това е достатъчно, взимаш 4550 вместо 4650 и с разликата от цената на видеото си взимаш хубаво захранване на цена 70.00лева ;)

Редактирано от ludfen (преглед на промените)

Или другият вариант е FORTRON ATX-350PNF, 350W http://sky.bg/Details.aspx?ID=2121 48лв + SAPPHIRE 1024M HD4650 DDR II PCI-E /BULK/ http://sky.bg/Details.aspx?ID=12422 108лв.Захранването е достатъчно , но не очаквай чудеса от видеокартата!

Намали малко изшивките на проца, 2.8 му е някъде стабилният максимум. Не е само в захранването проблема - и дъното и всички останали животинки не са за високи честоти и режими. Знаеш, че инвестицията не е особено разумна в подобна щайга но ти предлагам с намалянето на честотата на проца да спестиш новото захранване и да си вземеш нещо по-сериозно като видео, например това - ще имаш много по-сериозна промяна за игри и дори само за интернет отколкото клока на проца. И евентуално това видео ако не си запален геймър ще може да се използва и на следващата машинка ? Максимума е нещо като това за видео карта но пак с уговорката, че ще остане за следващия комп и че така ще имаш максимума на текущия си компютър. Карай го така докато може но повече от 120-130 лева на мен поне биха ми се досвидели да ги дам ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.