Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Подпомагане на АВ програмите с дефиниции,откриване на нови заплахи - част 9

Featured Replies

KOD ZIP: Virus

И това не е паролата! Защо качваш архив, чиято парола не знаеш?

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 83,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Следващите коментари, които нямат връзка с темата заминават в коша! @engineer не е тук мястото в тази тема да ревеш и оплакваш като "ощипана мома" относно подписа ти!

• mihnev_sz

• ivan_baroveca
    ivan_baroveca

AVIRA-File ID Filename Size (Byte) Result 2575220 AV sucks.pdf 9.18 KB UNDER ANALYSIS F-SECURE Thank you for your submission. Your file has been uploaded to our Sample Management Systems.

Публикувани изображения

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=5328ffc592a7a628988f25d3f2595bae Една Катюша от последно поколение!

hxxp://www.skatafka.com/download.php?file=5328ffc592a7a628988f25d3f2595bae Една Катюша от последно поколение!

04c799da374edeb5.png

по-подробно: 885275803247b97c.png

Ето

hxxp://dox.bg/files/dw?a=50a5412931 hxxp://dox.bg/files/dw?a=b8ff7414ff ;)

Ето

hxxp://dox.bg/files/dw?a=50a5412931 hxxp://dox.bg/files/dw?a=b8ff7414ff ;)

39b6d8893a0613b1.pngd56f3109b018a09e.png

Тоя rap.exe, го изпратих още вчера, но>>>2ff3210a3fafd348.png

39b6d8893a0613b1.pngd56f3109b018a09e.png

Тоя rap.exe, го изпратих още вчера, но>>>2ff3210a3fafd348.png

Така е с Ф-секуре, когато ползвах CS 9 и им пращах файлове на SAS, се получаваха доста разминавания.Или ще има детекция на компа ми а от SAS казват, че е чист, или обратното - в SAS пише detekted, а пък същия файл на компа ми - няма  detected.....Или пък във Вирустотал за даден файл има детекция, но на компа ми и при SAS  няма детекция. Странна работа беше и не мога да разбера как успяват толкова бързо- 1-2 минутки понякога да изкарват резултати в SAS за нови файлове , и дали продължават да ги изследват по нантатък. То май по-добре да се пращат файловете на Битдефендер...

Така е с Ф-секуре, когато ползвах CS 9 и им пращах файлове на SAS, се получаваха доста разминавания.Или ще има детекция на компа ми а от SAS казват, че е чист, или обратното - в SAS пише detekted, а пък същия файл на компа ми - няма  detected.....Или пък във Вирустотал за даден файл има детекция, но на компа ми и при SAS  няма детекция. Странна работа беше и не мога да разбера как успяват толкова бързо- 1-2 минутки понякога да изкарват резултати в SAS за нови файлове , и дали продължават да ги изследват по нантатък. То май по-добре да се пращат файловете на Битдефендер...

Да, продължават да се изследват и след това.Виждах да се променя статусът на някои файлове.:speak:

hxxp://dox.bg/files/dw?a=50a5412931 hxxp://dox.bg/files/dw?a=b8ff7414ff :rolleyes:

Прати ли ги на Нортън или аз да го направя? Но май няма нужда. SONAR ги прецака и двете гадинки.

kevt5g.jpg334sww8.jpg

Редактирано от ivan_baroveca (преглед на промените)

Прати ли ги на Нортън или аз да го направя? Но май няма нужда. SONAR ги прецака и двете гадинки.

kevt5g.jpg334sww8.jpg

Аз ги пращам чрез програмата :yanim:

BSPlayer пише, че е непознат формат. Дай го в друг- xvid,flv :)

Ми друг плеър нямаш ли ?На мен ми върви на уинамп на км и на уиндоския плеър :)

Ми друг плеър нямаш ли ?На мен ми върви на уинамп на км и на уиндоския плеър :)

Готово. Гледах го. Мерси за инфото. :)

Готово. Гледах го. Мерси за инфото. :)

Аз тъкмо ти го конвертирах ама важното е че си го гледал :) Ей тук има интересни неща hххp://www.malwaredomainlist.com/mdl.php Там повечето хора правят тестовете по клиповете :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Бихте ли ми проверили хост файла с вашите антивирусни програми: hosts

Нямам си и на идея кога и откого е променен. Виждам само Microsoft и Adobe, но все пак: Virus Total - 4/41

Нямам си и на идея кога и откого е променен. Виждам само Microsoft и Adobe, но все пак: Virus Total - 4/41

Изтегли DR WEB Curelit от тук и като свърши да сканира ще поиска да ти замени hosts файла ти приеми и готово http://www.freedrweb.com/

Модифициран е определено :yanim: И знам и от какво :yanim: Но не е от вирус... Погледни тук http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=156150&st=0&p=1711615&#entry1711615

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Изтегли DR WEB Curelit от тук и като свърши да сканира ще поиска да ти замени hosts файла ти приеми и готово http://www.freedrweb.com/

Модифициран е определено :wors: И знам и от какво :baby: Но не е от вирус...

Добра идея - CureIt За съжаление подобно модифициране на хост файла в повечето случаи е типична зараза. Дали това е вирус, троянец или нещо подобно - в момента може само да гадаем...

Добра идея - CureIt За съжаление подобно модифициране на хост файла в повечето случаи е типична зараза. Дали това е вирус, троянец или нещо подобно - в момента може само да гадаем...

Ми почвай го на мен един активатор ми го беше променил :baby:

ZeuS v3.0+Bredolab

http://www.skatafka.com/download.php?file=1c84806cd1356b1762df7eeb749ef707

ZeuS v3.0 Virustotal 7/41

Bredolab Virustotal 4/41

Ето това трябва да ти е излязло а hosts файла трябва да е # Copyright © 1993-1999 Microsoft Corp.

#

# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.

#

# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each

# entry should be kept on an individual line. The IP address should

# be placed in the first column followed by the corresponding host name.

# The IP address and the host name should be separated by at least one

# space.

#

# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual

# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.

#

# For example:

#

# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server

# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host

# This HOSTS file created by Dr.Web Scanner for Windows

# 127.0.0.1 localhost

# ::1 localhost

Ама не е зле да се прегледаш при HJT :baby:

ZeuS v3.0+Bredolab

ZeuS v3.0 Virustotal 7/41

Bredolab Virustotal 4/41

Единият се хваща с дефиниция Другият е изпратен :wors:

stefanvalja, твоят хост файл в момента се засича само от четири програми за сигурност: a-squared, Ikarus, Microsoft и NOD32. Дефиницията на Microsoft е следната: Trojan:Win32/Qhosts.L. Виж за какво става дума - забраняване на достъп до:

3dns-2.adobe.com

3dns-3.adobe.com

activate-sea.adobe.com

activate-sjc0.adobe.com

activate.adobe.com

activate.wip3.adobe.com

adobe-dns-2.adobe.com

adobe-dns-3.adobe.com

adobe-dns.adobe.com

adobeereg.com

ereg.adobe.com

ereg.wip3.adobe.com

genuine.microsoft.com

mpa.microsoft.com

mpa.one.microsoft.com

practivate.adobe.com

sls.microsoft.com

wat.microsoft.com

wip3.adobe.com

wwis-dubc1-vip60.adobe.com

Причината за това може е някаква незаконна активация на Windows, както спомена Озирис (или на програми на Adobe). По принцип някои ъпдейти на Microsoft - KB971033 и KB980726 също създават допълнителни проблеми за активираните с разни дърводелски тулчета от тракерите по-нови Windows версии...

За спиране работата на текущия хост файл и за създаване на нов може само да погледнеш ето това: How do I reset the hosts file back to the default?.

stefanvalja, твоят хост файл в момента се засича само от четири програми за сигурност: a-squared, Ikarus, Microsoft и NOD32. Дефиницията на Microsoft е следната: Trojan:Win32/Qhosts.L. Виж за какво става дума - забраняване на достъп до:

Причината за това може е някаква незаконна активация на Windows, както спомена Озирис (или на програми на Adobe). По принцип някои ъпдейти на Microsoft - KB971033 и KB980726 също създават допълнителни проблеми за активираните с разни дърводелски тулчета от тракерите по-нови Windows версии...

За спиране работата на текущия хост файл и за създаване на нов може само да погледнеш ето това: How do I reset the hosts file back to the default?.

Благодаря. Знам как да си възтановя хост файла. Не съм сканирал с доктора, а направо го заместих файла с този от чисто нова инсталация на същия уиндоус на виртуалката.

Предполагам причината за промяната наистина е някой активатор, но вече не си спомням с кой точно активирах преди около 4 месеца.

ZeuS v3.0+Bredolab

ZeuS v3.0 Virustotal 7/41

Bredolab Virustotal 4/41

Браво на Комодо - точно затова, че антивируса все по-често изпреварва и най-добрите го оставям включен в CIS, и въобще нямам намерение вече да го изключвам и да комбинирам D+ и стената с разни други антивируси (Аваст, Панда Клауд или Авира)- просто няма смисъл вече.....

Редактирано от stefanvalja (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.