Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Препоръка за охлаждане

Featured Replies

Не ми се прави нова тема и за това ще пиша тук-ще ми препоръчате ли някое добро охлаждане за процесора от подписа ми?В момента натоварен на 30% температурата на едното ядро е 35,а на другото е 36.Когато пусна висококачествено видео 1080 пиксела на голям екран за3-4 минути,температурите на двете ядра стигат до 75-76 градуса.За сега съм се спрял на това охлаждане,но ако то не е най-доброто в рамките на 30 кинта,ще може ли да ми препоръчате друго?

Да се включа в спама:(-разликата между бокса и първия е по-малка,отколкото между първия и втория.Единствената конкуренция на фризера беше akasa АК 965,който вече не се предлага-същите параметри и цена 28 лв.На максимални обороти фризера е шумен,но бая зор(клок) ще видиш за да го накараш да върти на макс,без да е зададено от биоса.

А охладител за АМ3 може ли да ми препоръчате.

Фризер 64,разбира се,щом не си посочил цена и какво точно ще охлаждаш...

P.S.Другите линкове не се сещам защо са дадени,ама аз и какво ли знам...

Фризер 64,разбира се,щом не си посочил цена и какво точно ще охлаждаш...

P.S.Другите линкове не се сещам защо са дадени,ама аз и какво ли знам...

Да има затова ги дадох :)

Имам фризер и съм доволен :whist: на всеки го препоръчвам, за цената си е идеален.

Проца от подписа,не ми е за клок а просто да махна бокса защото е много шумен и ме дразни и ако мога да го монтирам без да свалям дъното.

Проца от подписа,не ми е за клок а просто да махна бокса защото е много шумен и ме дразни и ако мога да го монтирам без да свалям дъното.

Дъното? защо да го сваляш? На Фризера като му намалиш оборотите е практически безшумен, обаче пък бая място заема.

п.п Я кажи бюджета че така стреляме на посоки.

Има хора като чуят 30лв за "вентилатор" и подскачат, ти явно не си от тях но е хубаво да определиш някакъв бюджет.Щом не е за клок защо просто не намалиш оборотите на боксовия охладител той не е чак толкова лош, може и да му направиш един мод и да смениш само вентилатора.Варианти има много. :)

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Дъното? защо да го сваляш? На Фризера като му намалиш оборотите е практически безшумен, обаче пък бая място заема.

Примерно като това http://www.plesio.bg/cpu-coolers-c-69977719/cpu-cooler-v8-p-235971.html

трябва да се свали дъното за да се монтира.

За фризера не се налага,споко...А за V8 не се налага да даваш и пари-това е една скъпо струваща шитня...Освен ако не се интересуваш от дизайн,а охлаждането да остава на заден план.Малко неориентиран се чувствам,идеята е да се споменават де що има кулъри "за да има",или търсим нещо за охлаждане на процесора?

Не искам да е толкоз шумен охладителя .До 4Ghz с фризера ще може ли,че ще сменям и видео.При натоварване 100% проца стига 60 градуса,а вентилатора на бокса 6300 оборота :)

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

И аз съм за фризера.Имах го около 2 години , доволен останах.Само когато премине около 2100 оборота вече си се чува стабилно.Но все пак може да му зададеш от биоса на определени градуси определени обороти или да се саморегулира в зависимост от температурата на процесора.До 4гхз ще трябва нещо по-стабилно като това http://www.dekada.com/catalog/megahalems-cpu-cooler-p-585.html с една такава перка http://www.dekada.com/catalog/120mm-nbblacksilentfan-xl1-rev30slics-1000rpm-p-179.html

С фризера за четири гиги-максимум 1200 оборота в минута.Но Мегахалема си е страхотен охладител,ако можеш да си позволиш цената,не се и замисляй.Поддържам 100%-платеното за охлаждане и захранване не е похарчено,а инвестирано.Единственото ми различно предложение е за вента-(извинете ме,но сайта на плесио е бъгнат и това е единственият начин да онагледя предложението си...)screenshot403.jpg

Редактирано от мики маус (преглед на промените)

Ще има ли проблем с монтажа на АМ3 сокет,защото гледам 775 и 1366.И ще е спънато ли видеото 5850 или 5870 на 4GHz.

В момента натоварен на 30% температурата на едното ядро е 35,а на другото е 36.Когато пусна висококачествено видео 1080 пиксела на голям екран за3-4 минути,температурите на двете ядра стигат до 75-76 градуса.

Не е нормално да вдига толкова висока температура с 4670 и някакво филмче. Свали си сегашния бокс, направи му една профилактика и трябва да работи без никакви проблеми с филмчетата. Огледай и вентилацията в кутията, евентуално една по-качествена перка до макс 15-18 лева отзад. Ако няма да клокваш а и за клок друго не ти трябва.

А за този 965 ако си решил да му вадиш дишичката - нещо като това Успех и на двамата wink.gif

О, не!"Фризера" стига напълно,"Косата"-бая отгоре,ама "Мегахалема"е в пъти повече...Бате Калчо,scythe mugen II vs мegahalems и то на почти една цена-е не,не е равностойно...С каквато и да е перка.Просто са различен клас.

• Автор

Не е нормално да вдига толкова висока температура с 4670 и някакво филмче. Свали си сегашния бокс, направи му една профилактика и трябва да работи без никакви проблеми с филмчетата. Огледай и вентилацията в кутията, евентуално една по-качествена перка до макс 15-18 лева отзад. Ако няма да клокваш а и за клок друго не ти трябва.

А за този 965 ако си решил да му вадиш дишичката - нещо като това Успех и на двамата wink.gif

То още не съм монтирал видеото,защото ме е страх :cool: да не стане нещо,с това захранване.А иначе съм сложил3 вентилатора на кутията и един на харда,защото без тях процесора в нормално състояние е 50-60 градуса,а като пусна висококачествено видео,компа започва да пищи непоносимо и след малко се изключва.След 1-2 седмици ще пробвам охлаждането което daredevil ми е препоръчал,че сега нямам парички :)

• 1 месец по-късно...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.