Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой безжичен рутер да избера?

Featured Replies

Здравейте!

Чудя се между Linksys WRT-110 и Linksys WRT-120n

Събери повече пари и си вземи wrt160nl. Другите няма да ти свършат голяма работа.

Ето малко инфо... но както каза MRDari и пише на повечето места съветът е за скок от 120 на 160, за по-добра скорост а и като части.(4мб флаш за dd-wrt)

Така и не го подкара този твой TP-Link а? В смисъл на по-висока скорост.

Жалко че не може да му се сложи dd-wrt.

Редактирано от azsx (преглед на промените)

• Автор

Мерси за бързите отговори но немога да си позволя 160nl затова ще съм благодарен ако ми предложите друг рутер до 90-100 лева.

Забравих да спомена че рутера ще се ползва на G стандарта N не е от значение.

А Tp-Link-а се оказа дефектен и ми върнаха парите.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте, трябва ми евтин Wireless router.Няма да има кои знае какво натоварване,телефон и лаптоп.

Днес минавайки през бакалията (Метро) гледам продават TP-LINK TL-WR740N Wireless router за 36лв.Колкото и да съм против да се купува от подобни магазини, цената е без конкуренция та доста се замислих. Не намирам по-евтин вариант (то има ама с доставката ще отиде към 50лв)

В неделя се очертава да ходя пак на пазар и се чудя дали да го взема, заслужава ли си ?

Здравейте, трябва ми евтин Wireless router.Няма да има кои знае какво натоварване,телефон и лаптоп.

Днес минавайки през бакалията (Метро) гледам продават TP-LINK TL-WR740N Wireless router за 36лв.Колкото и да съм против да се купува от подобни магазини, цената е без конкуренция та доста се замислих. Не намирам по-евтин вариант (то има ама с доставката ще отиде към 50лв)

В неделя се очертава да ходя пак на пазар и се чудя дали да го взема, заслужава ли си ?

Англичаните казват: не съм толкова богат че да купувам евтини неща. В София имам Linksys WRT54GL, който работи без да спира повече от 3 години, държи зад себе си 5-7 машини и 40 мегабита

Linksys WRT54GL имаме такъв но в момента го ползва сестра ми.

Идеален е но няма пари за втори такъв sad.gif пък ми писна да опъвам 10 метра кабели из вкъщи.

До скоро ползвах "но нейм" рутер от доставчика, ама падна и спря да работи и сега му търся евтин замесник. Та някои с въпросното творение на TP-link да сподели впечатления? Или подобен евтин вариант?

п.п Те англичаните хубаво са го казали обаче в момента предпочитам някакъв рутер отколкото никакъв. Това ми е най-ама най-безпаричния месец, през годината. Всички който разчитат на туризма знаят че точно преди началото на сезона пари нема за нищо.

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Linksys WRT54GL имаме такъв но в момента го ползва сестра ми.

Идеален е но няма пари за втори такъв sad.gif пък ми писна да опъвам 10 метра кабели из вкъщи.

До скоро ползвах "но нейм" рутер от доставчика, ама падна и спря да работи и сега му търся евтин замесник. Та някои с въпросното творение на TP-link да сподели впечатления? Или подобен евтин вариант?

п.п Те англичаните хубаво са го казали обаче в момента предпочитам някакъв рутер отколкото никакъв. Това ми е най-ама най-безпаричния месец, през годината. Всички който разчитат на туризма знаят че точно преди началото на сезона пари нема за нищо.

Аз имам TPLink, макар моят да е по-"стар" модел... ;)

TPLink TL-WR340G.

Не е същият, като твоят, но от марката имам добри впечатления. Няма кой знае колко голям

обхват, но през 3 стени имам интернет(дебели, в къща живея)

Работи, та се къса. Само веднъж му обнових фърмуъра и това беше.

Никакви проблеми, макар да го взех за 50-тина лева(август миналата година)

Сега е някъде 38 и той...

За евтинко е доста добро. :)

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Аз имам TPLink, макар моят да е по-"стар" модел... ;)

TPLink TL-WR340G.

Не е същият, като твоят, но от марката имам добри впечатления. Няма кой знае колко голям

обхват, но през 3 стени имам интернет(дебели, в къща живея)

Работи, та се къса. Само веднъж му обнових фърмуъра и това беше.

Никакви проблеми, макар да го взех за 50-тина лева(август миналата година)

Сега е някъде 38 и той...

За евтинко е доста добро. :)

TPLink TL-WR340G го намерих за 34лв в един онлайн магазин,обаче днес видях TP-LINK TL-WR740N и сега се чудя да ли дане го пробвам.

Гледах по разни онлайн магазини върви над 40лв.Комбинацията Метро и техника нещо не ми харесва.

Имам тп-линк 741....държи здраво....сложих последния фирмуеър и лети нета...само не знам какъв е процесора му и колко е рама му...за този модел няма информация...иначе 941 модела е с 400мхц процесор, и три антени ....китайците правят все по качествени неща...така че не робувам на марки вече...важното е да е на добра цена...и да върши работа.

Аз съм с тоя тп линк купен от метро за 36 лева. минават около 7МБ/с през него при хубави условия, като цяло съм доволен. Ако нямаш парички за по-шукарен, скачай на този. :cool:

Аз съм с тоя тп линк купен от метро за 36 лева. минават около 7МБ/с през него при хубави условия, като цяло съм доволен. Ако нямаш парички за по-шукарен, скачай на този. :speak:

Купен е вече, силата на сигнала в целия апартамент (панелка) е 100%.

Само дето са ми спряли нета в понеделник-вторник като го платя ще му видим възможтите.

Аз вчера си взех TL-WR740N за 40 кинта и съм супер доволен.Ползвам го само за псп-то,но просто ми върши перфектна работа.Просто за парите си е много добър-с хубав дизайн,евтин :brick wall: (но не и по качество :computer8: ).Който иска рутер за такива пари TL-WR740N е избора.

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Аз вчера си взех TL-WR740N за 40 кинта и съм супер доволен.Ползвам го само за псп-то,но просто ми върши перфектна работа.Просто за парите си е много добър-с хубав дизайн,евтин :rolleyes: (но не и по качество :ph34r: ).Който иска рутер за такива пари TL-WR740N е избора.

Веско я кажи как се слага парола, че комшиите сега ще се навържат към мен.

Уиндолс сложи някакъв ключ за достъп.Това ли е паролата?

Настройките ги направих за 3 минути точно. Интернета тръгна скороста е перфекна, няма разлика дали съм с рутера или кабел.

Настройките ги направих за 3 минути точно. Интернета тръгна скороста е перфекна, няма разлика дали съм с рутера или кабел.

Значи както си го настроил от интернет-експорър-а кликни на system tools,и след това на password,и вече оттам си променяш името на рутера,добавяш или променя паролаи така.

capturedz.jpg

А ако ти иска някаква парола за интернет експорър-а,освен ако не си я променил паролата е "admin"(без кавичките).

Редактирано от VESSSKO95 ™ (преглед на промените)

Значи както си го настроил от интернет-експорър-а кликни на system tools,и след това на password,и вече оттам си променяш името на рутера,добавяш или променя паролаи така.

capturedz.jpg

А ако ти иска някаква парола за интернет експорър-а,освен ако не си я променил паролата е "admin"(без кавичките).

Благодаря, аз това го бях направил. Реших че ще има и някаква друга парола някъде :blink:

А този ключ за достъп за какво ми е? Лаптопа се свързва автоматично.

Настройките са супер лесни чак се удидих на стария рутер въвеждах ръчно едни IP адреси едни чудесии.

:speak: Прекъсна нета преди малко, и тъкмо взех да псувам рутера и се оказа че проблема е в доставчика. :blink:

Каква парола искаш по-точно, за достъп до администраторската част на рутера или ключ на Wi-Fi мрежата? Двете са коренно различни!

По думите ти съдя, че не искаш комшиите да използват безжичната мрежа, следователно ти трябва ключ за Wi-Fi. Провери в менюто на рутера под Wireless какви настройки има. По конкретно търси WPA/WPA2. Там трябва да си създадеш ключ, чрез който да имаш достъп до безжичната мрежа. Също така може да прочетеш и ръководството на рутера, там не може да не е описано как се заключва wireless-a.

Успех!

Редактирано от troi4o (преглед на промените)

Каква парола искаш по-точно, за достъп до администраторската част на рутера или ключ на Wi-Fi мрежата? Двете са коренно различни!

По думите ти съдя, че не искаш комшиите да използват безжичната мрежа, следователно ти трябва ключ за Wi-Fi. Провери в менюто на рутера под Wireless какви настройки има. По конкретно търси WPA/WPA2. Там трябва да си създадеш ключ, чрез който да имаш достъп до безжичната мрежа. Също така може да прочетеш и ръководството на рутера, там не може да не е описано как се заключва wireless-a.

Успех!

Здравей, ръководството е на Ингилииски, който аз не владея добре.

Отделно ми дадоха принтирани 3 листа с инструкции на Български, ама така са замацани листите че нищо не се чете.

При самото инсталиране ми поиска пин кода на рутера и после автоматично се генерира ключ за достъп.Пише че мрежата ми е защитена и предполагам че този "ключ за достъп" ще е паролата, на мен не ми иска парола влизам автоматично.

:blink: Покрай мен има десетина безжични мрежи и щом вече два часа никой не се е закачил, явно съм се справил с настройките.Пък и да се закачи не е проблем стига да не прекалява.

gallery_67643_1191_239994.jpg

Това ли е паролата? Замацаното с червено. :blink:

Здравей, ръководството е на Ингилииски, който аз не владея добре.

Отделно ми дадоха принтирани 3 листа с инструкции на Български, ама така са замацани листите че нищо не се чете.

При самото инсталиране ми поиска пин кода на рутера и после автоматично се генерира ключ за достъп.Пише че мрежата ми е защитена и предполагам че този "ключ за достъп" ще е паролата, на мен не ми иска парола влизам автоматично.

:yanim: Покрай мен има десетина безжични мрежи и щом вече два часа никой не се е закачил, явно съм се справил с настройките.Пък и да се закачи не е проблем стига да не прекалява.

gallery_67643_1191_239994.jpg

Това ли е паролата? Замацаното с червено. :yanim:

Да,това.В предишния пост съм сбъркал,но там дето си го надраскал пишеш каква искаш да е паролата.

Благодаря много и се извинявам че го обърнах на чат :yanim:

За проба пуснах десетина торента, рутера се държи перфекно :wors: за сега.

Нямам никаква разлика в скороста с рутер или без рутер свалям с една и съща скорост.

Препоръчвам го на всеки който не разполага с много пари, и си търси евтино рутерче.В панелен апартамен през две стени съгнала е на 100% :yanim:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.