Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Явор Колев: Ще затворим "Арена" и "Замунда"

Featured Replies

"Q-tech" айде замълчи вече ,че ми се повдига от тебе вече.Аман от моралисти и всякакви малки човечета.Като не ти харесва изчезвай от България и бягай да доиш кравите на хората.Що седиш тука и мрънкаш като някоя незгодена булка за нещо ,от което нямаш никакъв келепир а пък раздаваш само мозъци.Един от пишещите хубаво го е казал на държава ,която е напечатала 600милиарда и изкуствено поддържа този си стандарт малко и това дето и го правим.Пък ако чакат и от нас нещо от глад ще умрат.Затова я се потапяй в малкото си офисче и мечтай си за твоите глупости.

Ей, аман от хейтъри :down:

Изразявам лично мнение, като човек от този бранш. И го изказвам, защото компютрите и пиратството навлезнаха до такава степен в ежедневието ни, че българина вече няма никакво уважение към нашия труд. Съвсем естествено - след като не плащате за нищо софтуерно - защо да ви пука и за хората, които го правят и труда им? Защо изобщо да зачитате индустрията ни? Това се пренася от дома в бизнеса и фирмаджиите (т.е. пишман бизнесмените) гледат на нас по същия начин - все едно ни идва даром и не заслужаваме дори заплати. Аз не си защитавам хляба (за щастие не ми се налага) - ами се опитвам да посоча факта, че пиратството у нас не е толкова въпрос на финанси, ами предимно на манталитет, независимо от строя, икономическата ситуация, цените и дали дори е българска продукция или не. Колкото и да превъртам лентата с компютърната ни история назад (а тя е доста дълга) - винаги сме искали най-новото, най-хубавото и да не плащаме нищо.

Иначе на такива, като теб (поздрави и на djagi) мога само да им пожелая да станат свидетели на подобно ограбване/пропадане в бранша им и тогава да ги видя, колко ще им е весело да седят и да гледат отстрани безучастно. :hush:

На мен лично ми е ясно, че никой няма да ни резне кранчето (пак повтарям: не поради невъзможност, а заради нежелание), че няма да придобиеме морал и отговорност, че няма спреме да ревем колко ни е зле живота и да се самосъжаляваме (вместо да спрем да си трупаме сами калта един на друг), но от друга страна - нищо не ми пречи да изтъквам факта, че щом другите могат да не пиратстват абсолютно всичко (и да в цяла Европа има хора с ниски доходи) - значи не е невъзможно и за нас.

Ясно ми е, че навсякъде по света се краде музика, софтуер, игри и филми, но в по-цивилизованите държави хората имат мярка и не са го превърнали в национален спорт...

• Отговори 183
  • Прегледи 21,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• kaldataforumuser
    kaldataforumuser

Вярвам, че ъплоудърите са достатъчно защитени от хищните лапи на тези гладни за слава и мръсни пари политици.. А колкото до мен като потребител: 1. Аз виждам филм в торрент тракер.. Нищо не разбирам о

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

Брее,тези мръсни гадни и долни свине скоро ще се наложат. А тази долна мижетурка Явор Колев,да не се прави на големие пе***аст,че като гледам и преди 3 години е правил опит за некви мизерщини,ама б

• VESSSKO95 ™
    VESSSKO95 ™

.

...

Дай пари, а не ми дрънкай глупости, ПСЕВДОМОРАЛИСТ такъв.

Като ми кажеш КЪДЕ в България мога да получа 2000британски лири на месец(една британска лира е 2,27лв!), тогава ще ми раздваш поучителен морал.

Аз печеля, като пиратствам, да не мислиш, че някой ще поиска от мен да му преинсталирам Windows за 300лв?(лизенз на Windows) и ще си купи лиценз за MS Office?

Ама въобще НЕ МЕ интересува бизнеса в който работиш, софтуерните компании печелят от договори с други големи компании, не от дребният потребител. Печелят от фирмите, които не могат да си позволят да имат нелегален софтуер.

Въобще не ми минавай с тъпият номер "колко загуби сме имали, щото не си купувате нещата".

Тъпият псевдоморал ала Колев го раздавай другаде.

Ти ми дай парици, аз ще си купя софта, и хубава кола ще си взема, и ремонт в къщи ще направя...

В САЩ един метач получава 8долара на час!!!А тук средната надница е 15лв на ДЕН.

Въобще НЕ ПРАВИ СРАВНЕНИЯ с други държави.

И както казах, дай ми парици, да си купя. Аз работя, но пак НЯМАМ.

Въобще не ми минавай с тъпият номер "колко загуби сме имали, щото не си купувате нещата".

Живко, спокойно де. :rolleyes: Мога да ти кажа защо Англия са по-добре от нас. Естествено, че взимат повече пари, но това не е единствената причина. Ето защо: Един англичанин винаги купува своя стока, дори в страната им да е внесена чужда, по-евтина. Това не го интересува, той си купува нещата произведени в Англия. И икономиката се развива и всички са доволни. :whist: Нарича се национализъм, нещо, което ни е чуждо, за съжаление.

Същото е и за виртуалната реалност, сигурна съм, че има многоо кадърни българи, които развиват софтуер, пишат музика и т.н. Ако купуваме своите неща ще живеем по-добре, защото парите си остават у нас, икономиката расте и т.н. Една от причините да сме на този хал е точно тая, че предпочитаме чуждото, евтиното и в случая безплатното.

Всичко е свързано ...

.....

И какво реално стана? Та ние имаме ли родно производство?

Убиха земеделците, убиха животновъдите, приватизираха, разграбиха и убиха цялата индустрия, електроразпределение, всичко що можеше да се открадне, откраднато е!

Аз предпочитам да си купя български домати, а не турски или някакви вносни, но дървени.

Въпросът е, че ние вече нямаме нищо, освен хранително-вкусова и текстилна промишленост.

Това ни остана и не можаха да го убият...Все още...

Предпочитам българското, ако не е на абсурдни и нереални цени.

Обаче това не ме прави с повече пари в джоба.Цени, данъци, такси-всичко се вдигна, средната заплата-Не!

Сега оправданието им е кризата, преди друго и т.н, ама така е като бай Ганьовци ни управляват и повечето от нас гледат само как да се надцакат един другиго.

Само не мога да разбера ценообразуването.Взимаш диск за 80ст. примерно,печеш и става 300лв.,някъде и 3000лв. стават.Колко ли струва един Windows 7 да се произведе?Дали нормата на печалба е 20% като в материалната сфера.Едва ли.Работя със счетоводна програма за 2 лиценза която струва 1000лв. и според мен за нищо не струва. Софтуер за win98 все едно.

И какво реално стана? Та ние имаме ли родно производство?

Убиха земеделците, убиха животновъдите, приватизираха, разграбиха и убиха цялата индустрия, електроразпределение, всичко що можеше да се открадне, откраднато е!

Аз предпочитам да си купя български домати, а не турски или някакви вносни, но дървени.

Въпросът е, че ние вече нямаме нищо, освен хранително-вкусова и текстилна промишленост.

Това ни остана и не можаха да го убият...Все още...

Предпочитам българското, ако не е на абсурдни и нереални цени.

Обаче това не ме прави с повече пари в джоба.Цени, данъци, такси-всичко се вдигна, средната заплата-Не!

Сега оправданието им е кризата, преди друго и т.н, ама така е като бай Ганьовци ни управляват и повечето от нас гледат само как да се надцакат един другиго.

Така е, проблема се корени в манталитета ни, като цяло.

Проблема не е от вчера и от днес, ами от миналото ни, когато сме били тласнати в грепната посока. Всеки знае кои щяхме да сме ние, ако не бяхме паднали под турско робство и после не бяхме избрали Германия. Това е друга тема.

Върпосът е точно там, че няма насърчеване на родното производство( сигурно на много хора им липсва великият Ал. Малинов), няма инвестиране в България,на хората, които могат да поризвеждат, а инвестират в чужденците, които ни лъжат, че ни чака ново бъдеще, че ще се оправим. Защо се вдига толкова много шум около Шенген и Ес? Подготвят се като млада булка за сватбата си .... Защо не направят нещо, за да изпъкнат пред нас, а не пред държави, които ги интересуват само парите и износа на всичко хубаво и качествено от България, а ние консумираме боклуци? Защо е по-важно да начешат интересите на другите държави, а не на нас?! Не разбирам.... И после що сме крадци и т.н ... Те ни научиха така, за нас кучешката паница... Другите да са добре, нас кучета ни яли. Това е ... Управлението ни не защитава нас, а чуждите! Пълен позор!

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

...

Излез навън, обиколи Европа и не дрънкай глупости. В Лондон наемите, сметките и пътните разходи са ти 3 пъти по високи, данъка само два пъти. Дрехите и хардуера (компютри, телефони и т.н.) ти излизат по-евтино, защото валутата е по-силна от долара/еврото, но ако сметнеш какво ти остава накрая - с 2000 лв в София ще можеш да си позволиш повече отколкото с 2000 паунда в Лондон. И там има бая народ, които живеят с доста по-малко от 2000 паунда...

Няма как да затворят "Замунда" защото бях чел някъде , че сървъра и е в Холандия или незнам къде а й незнам къде в торент тракерите се зимат парите на хората чрез "СМС-и" нали това е целта на торент тракерите всичко да е "пиратско" безплатно .....

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.