Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Mога ли да форматирам флашка в NTFS формат?

Featured Replies

Да става въпрос за инсталиране ОТ флашка да се яви,като 2 инсталационни диска(XP и 7)и затова искам да я разделя на 3,за да може да си събера инсталационните файлове на разни програми,а от другите 2 дяла да може да буутва,защото като добавя файлове там дето за копирани инсталационните файлове на уиндоуса и спира да буутва.

Редактирано от kapeto (преглед на промените)

Прочети внимателно ето тази тема, там пише ilko, създателя на програмата WinSetupFromUSB. Не обичам 7, затова и не я държа на моите флашки, но за XP мога да кажа, че няма проблем всичко да е на един дял на флашката - инсталацията на XP и програми, дори при мен са няколко linux дистрибуции, Acronis и т.н. Правят се два дяла, да, но единия е добре да е няколко мб., не повече и на него не се слага нищо, но аз лично не ползвам този метод, при мен всичко е на един дял, FAT32.

За момента и на мен ми е на един дял XP и още неща на него,но го направих NTFS дали ще буутва на всеки комп.

Не би трябвало да има проблеми, дори ilko препоръчва флашката да е на NTFS - инсталацията протичала по-бързо. Аз не ползвам NTFS заради linux дистрибуциите. Дори на много стари компютри може да се бутне с флашка с помощта на Plop Boot Manager.

Ако са искали това, то въриантът минава, но със забележка: инсталация от флашка не е надеждна. В инсталираната ОС ще има развалени байтове. Не може да се предскаже, кога ще започнат проблемите.

+1 ти е заслужено, извинявай! :rolleyes:

Приятен уикенд!

NavNav във другите раздели пишеш много верни и хубави неща, но хардуера явно не ти е стихията.

Инсталацията ОТ флашка става много по-бързо и лесно.Дори Майкрософт пуснаха програма която прави бутваща флашка за уиндолс 7.

Аз имам една 4GB флашка със Седмицата и една 2GB със 6-7 различни версии на XP.

Досега съм направил доста инсталации от тях и не е имало проблеми, стига дъното да поддържа буване от USB.

Други неща ина ли на флашката?

Ето как е на една моя флашка:

Публикувано изображение

NavNav във другите раздели пишеш много верни и хубави неща, но хардуера явно не ти е стихията.

Инсталацията ОТ флашка става много по-бързо и лесно.Дори Майкрософт пуснаха програма която прави бутваща флашка за уиндолс 7.

Досега съм направил доста инсталации от тях и не е имало проблеми, стига дъното да поддържа буване от USB.

Тази флашка дето има различни версии на XP предполагам не може да се направи всички да са буутващи едновременно и да си избираш от коя да бутнеш а само isо файловете са записани или бъркам?

Тази флапка дето има различни версии на XP предполагам не може да се направи всички да са буутващи едновременно и да си избираш от коя да бутнеш а само isо файловете са записани или бъркам?

Бъркаш. Избираш от коя да бутнеш през grub.

Не си имал ядове с флашки.

Значи си късметлия. Не всички са като теб.

----------------

:cool:

Постовете на еди и кареtо бяха достатъчно неясни и двусмислени, за да реша, че се опитват да инсталират две операционни системи върху една флашка. После се разбра, че искат да инсталират от флашката. Когато не можеш ясно да формулираш желанията си, можеш да получиш какви ли не съвети. :biggrin:

----------------

Сигурно си чувал вица:

Гарабед хванал златната рибка. Тя му изпълнила две желания, а последното му било "Искам да ми стига до земята". Моментално краката му станали около 5 см дълги.

Та така... ;) End of :offtopic_s:

----------------

Има възможност и за по-бързо инсталиране на ОС, отколкото от флашка, ама кой с каквото разполага... ;)

Постовете на еди и кареtо бяха достатъчно неясни и двусмислени, за да реша, че се опитват да инсталират две операционни системи върху една флашка. После се разбра, че искат да инсталират от флашката. Когато не можеш ясно да формулираш желанията си, можеш да получиш какви ли не съвети. :help:

----------------

Сигурно си чувал вица:

Гарабед хванал златната рибка. Тя му изпълнила две желания, а последното му било "Искам да ми стига до земята". Моментално краката му станали около 5 см дълги.

Та така... ;) End of :)

----------------

Има възможност и за по-бързо инсталиране на ОС, отколкото от флашка, ама кой с каквото разполага... :cool:

Тука категорично не съм съгласен с теб! Това че може би ти си се заблудил е едно, но да казваш че са неясни и заблюждаващи е съвсем друго. Още в пост №15 си се заблудил и продължаваше да се самозаблюждаваш, за което аз не съм виновен! Прочети внимателно отново цялата тема и особено пост №14 и още по-специално софтуера който е използван! За какво ли служи той?

Имам флаш 8гб тошиба направих я под XP NTFS . След това искам да я направя да буутвам от нея един windows 7 и едно XP и същевременно да имам и още информация на нея? Разделях я на 3 дяла,но не се получава да буутва и двата windowsa ползвах програми,като WinToFlash,но с нея става буутването на XP,но ми връща флашката на FAT32.С WinSetupFromUSB пък като добавя още файлове спира да буутва и с Acronis Disk пробвах разделяне на дялове ама той най много омаза нещата как може да стане това,което искам най лесно?

kapeto, цитирам поста ти, за да обясня на еди нещо дребно.

Еди, за да може kapeto "да буутва windows 7 и едно XP" от флашката, той първо трябва да ги инсталира върху нея. Освен това става дума за разделяне на дялове, което е обичайно при инсталиране на повече от една ОС върху един носител, но не и при използването му за съхранение на инсталационните пакети.

"Да буутвам" на български означава "да зареждам", а не "да инсталирам". "Да буутвам", "да зареждам" най-грубо означава "от дадения носител да се качи в паметта ОС, с която да се работи по-нататък". "Да инсталирам" е ясно за всички. Това, че и при инсталацията има буут процес, който качва помощни инсталационни програми в паметта, позволяващи разполагането на ОС върху подходящ носител, не би трябвало да обърква начинаещите, но очевидно го прави.

Тука категорично не съм съгласен с теб! Това че може би ти си се заблудил е едно, но да казваш че са неясни и заблюждаващи е съвсем друго. Още в пост №15 си се заблудил и продължаваше да се самозаблюждаваш, за което аз не съм виновен! Прочети внимателно отново цялата тема и особено пост №14 и още по-специално софтуера който е използван! За какво ли служи той?

Та, еди, ако осмислиш казаното от мен малко по-горе, сигурно ще стигнеш до правилния извод. Изборът си е твой. :ph34r:

Направих флашката да ИНСТАЛИРАМ от нея WIN7 И XP с последната версия на програмата на Илко WinSetupFromUSB 1.0 beta6.На моят комп. тръгваха инсталациите той е с дъно Asus P5ND2 SE и от буут менюто ставаше,но на друг комп не искаше да зареди от флаша при него променях в биоса FIRST BOOT DEVICE да е на usb-cdrom и другите опции пробвах,но не ставаше иначе от инсталационен диск зареждаше инсталацията,а въпросният комп.е:

Тип централен процесор AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2800+

Дънна платка Foxconn 755A01/K8S755A Series (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN, IEEE-1394)

Чипсет на дънната платка SiS 755, AMD Hammer

Звуков адаптер Realtek ALC655 @ SiS 7012 Audio Device

Дисплей:

Видеокарта NVIDIA GeForce FX 5500 (Microsoft Corporation) (128 MB)

Кои от ТЕЗИ драйвъри са за него?

Ето снимки на биоса:

post-163741-038874700 1288104968_thumb.j

post-163741-092332500 1288105011_thumb.j

post-163741-052974900 1288105031_thumb.j

post-163741-073046100 1288105082_thumb.j

Та, еди, ако осмислиш казаното от мен малко по-горе, сигурно ще стигнеш до правилния извод. Изборът си е твой. :)

Та аз е видно, че съм го осмислил преди тебе. Тези неща дето си ги писъл ги знам, но явно ти не знаеш за какво се ползва програмата „WinSetupFromUSB“! Ако беше го прочел това и знаеш за какво се ползва, нямаше да пишеш (в случая) глупости! Ако не знаеш с просто съхранение на инсталационните файлове няма да се буутне инсталацията от флашката! Същото като със СД дисковете - буутнат или не.

П.П. Нищо лично! Просто ти се самозаблуди, но не от моите постове!

Редактирано от еди (преглед на промените)

Та аз е видно, че съм го осмислил преди тебе. Тези неща дето си ги писъл ги знам, но явно ти не знаеш за какво се ползва програмата „WinSetupFromUSB“! Ако беше го прочел това и знаеш за какво се ползва, нямаше да пишеш (в случая) глупости! Ако не знаеш с просто съхранение на инсталационните файлове няма да се буутне инсталацията от флашката! Същото като със СД дисковете - буутнат или не.

П.П. Нищо лично! Просто ти се самозаблуди, но не от моите постове!

:ph34r:

В това, че се заблудих няма нищо лошо. Признавам, не обърнах внимание на експлицитното заглавие "WinSetupFromUSB", поради достатъчното количество предхождащи го заблуждаващи фактори. То много трудно да разбереш какво значи "УинИнсталиранеОтЮЕсБи", ама сам съм си виновен.

Радвам се, че си от хората, които знаят, осмислят и разбират безпогрешно всичко.

Езиковите ти умения надеждно ще гарантират бъдещите ти успехи.

... Кои от ТЕЗИ драйвъри са за него?

...

Това което питаш, няма много общо с тази тема, но... Тъй като имаш IEEE-1394, то е една от първите две (третата няма), а м/у първите две разликата е, че първата е с GbE LAN (Realtek), а втората 10 / 100 Mbps LAN (Realtek) и с една дума, който и от драйверите да ползваш, предполагам ще са едни и същи, можеш да им сравниш MD5 сумите, ако имаш желание. Можеше да направиш едно сравнение, в сайта на FOXCONN под всяко от дъната имаш едно такова бутонче...
  • 1 година по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.