Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво охлаждане да сложа на видеокартата?

Featured Replies

Чудя се какво охлаждане мога да сложа на 5770,тъй като моето вече не върши същатата работа като преди.Като взех нов процесор и рам,явно видеокартата е взела да работи на реалната си възможност и взе да прегрява,когато смених пастата положението стана още по-зле. Препоръчайте ми някое охлаждане - няма значение какво - просто да върши работа ако ще и да е водно.

ПС: Ще се радвам на потребители които имат същата карта да напишат и своята температура при 100% натоварване :)

http://www.dekada.com/catalog/accelero-l2-pro-vga-cooler-p-615.html Ето едно предложение и от мен. По пронцип харесвам продуктите на Arctic Cooling много балансирани - не много висока цена, съчетана с качество. Смятам че това ще ти свърши добра работа. :) Ако няма радиаторчета на рамта сложи и оптимизирай изцяло въздушния поток в кутията, че сега е лято.
  • Автор

http://www.dekada.com/catalog/accelero-l2-pro-vga-cooler-p-615.html Ето едно предложение и от мен. По пронцип харесвам продуктите на Arctic Cooling много балансирани - не много висока цена, съчетана с качество. Смятам че това ще ти свърши добра работа. :) Ако няма радиаторчета на рамта сложи и оптимизирай изцяло въздушния поток в кутията, че сега е лято.

Не е лоша идеята за паметта,но за това охладителче... не ми се струва че ще върши работа,много е малко.

Снимка: http://dox.abv.bg/files/fdw?eid=57328710

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

подкрепям Accelero L2 Pro-то

на NV 8600 с пасивно монтирахме такова последва 20 в престой и 43 в адски мъки  като преди това температурите бяха Х3

Чудя се какво охлаждане мога да сложа на 5770,тъй като моето вече не върши същатата работа като преди.Като взех нов процесор и рам,явно видеокартата е взела да работи на реалната си възможност и взе да прегрява,когато смених пастата положението стана още по-зле. Препоръчайте ми някое охлаждане - няма значение какво - просто да върши работа ако ще и да е водно.

ПС: Ще се радвам на потребители които имат същата карта да напишат и своята температура при 100% натоварване :angry:

5770 е много студена карта и проблемът определено не е във фабричното и охлаждане. Може да е малко шумно, но в никакъв случай недостатъчно, иначе нямаше да продават картата с него. Огледай внимателно като си сменил пастата да не би да не си монтирал добре охладителя. Възможно е и да е хардуерен проблем - ако е така възползвай се от гаранцията и си спести парите.

• Автор

5770 е много студена карта и проблемът определено не е във фабричното и охлаждане. Може да е малко шумно, но в никакъв случай недостатъчно, иначе нямаше да продават картата с него. Огледай внимателно като си сменил пастата да не би да не си монтирал добре охладителя. Възможно е и да е хардуерен проблем - ако е така възползвай се от гаранцията и си спести парите.

Виж снимката по-горе.Температурите са адски големи и ми сече в игрите.Едно хиляда пъти смених пастата и всичките пъти без особен резултат.Просто взе много бързо да подгрява откакто я смених за първи път.По време на старт на компютъра вентилатора на картата се включва на 100% и за 3 секунди става над 100 градуса.Явно проблема е хардуерен вече.Ще поразпитам за гаранцията,незнам сега дали ще ми я признаят след това монтиране и демонтиране на охладителя.

Най-добре бягай в сервиза. Нека тестват картата там на техен компютър и ще преценят какво да правят. Ще има проблем ако си счупил нещо при демонтирането на охладителя.

Няма да признаят гаранцията, почти съм сигурен. :angry: Всичко е в твой ръце и еветуално, ако я дадеш на сервиз ще трябва да си заплатиш.

• Автор

Най-добре бягай в сервиза. Нека тестват картата там на техен компютър и ще преценят какво да правят. Ще има проблем ако си счупил нещо при демонтирането на охладителя.

Aз веднъж ходих,ми казаха че картата си била напълно наред,показваха ми 2900ХТ на 70 градуса (десктоп),но сега като ми каза че е студена карта се уплаших.Винаги съм внимателен в тези неща,не съм чупил нищо при смяна на пасти,но знам ли какво е станало... мерси за съвета.

Aз веднъж ходих,ми казаха че картата си била напълно наред,показваха ми 2900ХТ на 70 градуса (десктоп),но сега като ми каза че е студена карта се уплаших.Винаги съм внимателен в тези неща,не съм чупил нищо при смяна на пасти,но знам ли какво е станало... мерси за съвета.

Ходи и им кажи на тия да се гръмнат и да ти сменят картата.100 градуса са много,при мен,че не съм с Vapor-X охлаждане и стига до 70 градуса при натоварване.А за гаранцията, ако мине :)

подкрепям Accelero L2 Pro-то

на NV 8600 с пасивно монтирахме такова последва 20 в престой и 43 в адски мъки като преди това температурите бяха Х3

сигурен ли си? мойта от подписа е 43 в idle с преходника за 7 волта, със стария боклук залман fv700-alcu държеше 48 и с фурмарка стигаше 70...

освен твойта 8600 да е била GS

Виж снимката по-горе.Температурите са адски големи и ми сече в игрите.Едно хиляда пъти смених пастата и всичките пъти без особен резултат.Просто взе много бързо да подгрява откакто я смених за първи път.По време на старт на компютъра вентилатора на картата се включва на 100% и за 3 секунди става над 100 градуса.Явно проблема е хардуерен вече.Ще поразпитам за гаранцията,незнам сега дали ще ми я признаят след това монтиране и демонтиране на охладителя.

твариш я с фурмарк и им я връщаш изгоряла... ако радиатора пари на пипане значи проблема е в кристала, ако радиатора е леко топъл или хладен проблема е в монтажа (пък ти си твърди каквото щеш)...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Провери си напреженията с мултицет и на всяка цена виж молекса за видеото дали има промяна в цвета на пластините!

• Автор

сигурен ли си? мойта от подписа е 43 в idle с преходника за 7 волта, със стария боклук залман fv700-alcu държеше 48 и с фурмарка стигаше 70...

освен твойта 8600 да е била GS

твариш я с фурмарк и им я връщаш изгоряла... ако радиатора пари на пипане значи проблема е в кристала, ако радиатора е леко топъл или хладен проблема е в монтажа (пък ти си твърди каквото щеш) писах ти го още в другата ти тема...

Ем в сервиза ми сложиха те паста,ефекта беше същият,това твърдя аз. Та с какво да измеря напреженията..? Мултиметър? Какво да измеря по точно ? Допълнителният захранващ кабел? Какви трябва да са токовете... дай малко повече инфо androns.

Ем в сервиза ми сложиха те паста,ефекта беше същият,това твърдя аз. Та с какво да измеря напреженията..? Мултиметър? Какво да измеря по точно ? Допълнителният захранващ кабел? Какви трябва да са токовете... дай малко повече инфо androns.

няма какво да мериш - 500 вата фротрон сага... не е китайски боклук за 30-50лв...

п.п. така и не написа на пипане горещ ли става радиатора и духа ли горещо от него?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Автор

няма какво да мериш - 500 вата фротрон сага... не е китайски боклук за 30-50лв...

п.п. така и не написа на пипане горещ ли става радиатора и духа ли горещо от него?

Радиатора си е топъл,ама картата отзад е вряла,има едни малки чипчета,които не може чак да са пипат.Може да не е температурата от кристала знам ли... Говорих с момчетата от сервиза и понеделник я пращам за рекламация. Ще ме бавят сигурно месец,ама дано поне си струва...

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Само да спомена - След 2 седмици безизвестие (откакто пратих картата) разбрах днес,че са ми я сменили с нова :blink: и утре ще съм си с нея :blink: Благодаря на всички,които ме посъветваха и помогнаха в темата :speak:

така, значи накарая излезе че охлаждането не е монтирано правилно... но щеше да го разбереш доста отдавна ако беше пуснал някоя снимчица на отпечатъка от паста по радиатора и кристала...

Хм,това от къде го разбра? Защо така смяташ :cool:

на базата на опита ми и от по-предния ти пост - радиатора топъл, отзад през платката грее като за световно... а чипа реално е от страната на радиатора - нормално е ако радиатора отвежда топлината отзад да не е толкова горещо още повече, че текстолита не е особенно топлопроводящ...

• Автор

Бъркаш професоре,колко и да грее,колкото и неправилна да е тази проводимост,тя никога не може за 3 секунди и да разсее 100 и кусур градуса(че и отзад дето е горещо,което никога не е било досега).От гледна точка на законите на физиката е невъзможно(според големината на радиатора и обема на чипа + температурата)А и,защо им е на тези хора да ми сменят картата с нова,като сигурно и те са се мъчели да правят разни опити за съживяване,които явно не са били успешни? Малко на гадателство го удряме :cool:

Редактирано от Hibernate (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.