Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с резолюцията на Windows 7!

Featured Replies

Здравейте!Имам следния проблем : Инсталирах си Windows 7 Ultimate (преди бях с Windows XP proffesional SP 3)и се появи проблем с резолуцията т.е. настройките - немога да си настоя резолуция , а вмомента е на 800х600 и неможе да се смени.Монитора ми е NEC ,стандартно поддържа резолуция 1280 1024. Видео картата ми е NVIDIA . Ако някой може да помогне да пише. ;p Благодаря предварително!

Здравейте!Имам следния проблем : Инсталирах си Windows 7 Ultimate (преди бях с Windows XP proffesional SP 3)и се появи проблем с резолуцията т.е. настройките - немога да си настоя резолуция , а вмомента е на 800х600 и неможе да се смени.Монитора ми е NEC ,стандартно поддържа резолуция 1280 1024. Видео картата ми е NVIDIA . Ако някой може да помогне да пише. ;p Благодаря предварително!

Добре Дошъл във форума на Калдата!

Предполагам не си инсталирал драйвър за видеото.

Свали си го от официалният сайт:

http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us

Трябва да избереш модела на видеокартата и съответно версията на ОС система която използваш за да свалиш драйвъра.

Ако няма за 7, за твоята карта си свали за Vista.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

Инсталирай драйвъри за твоята видеокарта,които са за Windows 7 :) От сайта на NVidia можеш да си пуснеш автоматично сканиране и то ще ти посочи кои драйвъри да свалиш и инсталираш:)

• Автор

окей сега ще пробвам ;п . А има ли възможност да не разпознбава монитора,за6тото в диспечър на задачите на монитор пише - Generic PnP Monitor . Не трябва ли да пише LSD :?

Редактирано от pecata1 (преглед на промените)

окей сега ще пробвам ;п . А има ли възможност да не разпознбава монитора,за6тото в диспечър на задачите на монитор пише - Generic PnP Monitor . Не трябва ли да пише LSD :?

А ти драйвера за монитора сложи ли го? Ако не си виж тук

Редактирано от pavel66 (преглед на промените)

• Автор

Не. Просто инстарирах уиндоуса и четох насам натам за проблеми като моя но не намерих ни6то ..

Не. Просто инстарирах уиндоуса и четох насам натам за проблеми като моя но не намерих ни6то ..

Сложи драйвера на монитора,след това на видеото и би трябвало всичко да е ок.Ако ги нямаш на диск,(поне за Виста),дай инфо за монитора и видеото да помогнем в търсенето им.

Редактирано от pavel66 (преглед на промените)

• Автор

монитора ми е NEC AccuSync LCD73v 17" а за картата нз немога да видя вмомента пише някаква standard VGA Graphucs adapter a predi pi6e6e NVIDIA

монитора ми е NEC AccuSync LCD73v 17" а за картата нз немога да видя вмомента пише някаква standard VGA Graphucs adapter a predi pi6e6e NVIDIA

Инсталирай програмата Everest и от нея в Обща Информация/ срещу видеокарта, ще видиш какъв е модела или ако пазиш гаранционната карта на компютъра, там също може да пише.

Относно драйвъра на монитора, може да работи и без него.

П.П. защо искаш да инсталираш XP http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=155109&pid=1698292&st=0&#entry1698292 (ако имаш подходяща конфигурация за 7), първо се опитай да оправиш проблема с драйвъра, и ако не стане тогава прибягвай до това.

Редактирано от ieenso (преглед на промените)

• Автор

да точно това смятам да нправя т.е. ако не оправя 7 цата ще си инсталирам хп-то посто питах как да го оправя ,за6тото не ми тръгваше диска с уиндоуса

сега ще дръпна евереста и 6те ви кажа каква ми е картата

Погледни какво написах в горния си пост и ми кажи каква ти е видео картата от програмата Everest.

Намерих драйвър за монитора (Vista,7)- http://www13.zippyshare.com/v/76468894/file.html

Но първо оправи проблема с драйвъра на видео-то и след това инсталирай този.

• Автор

Видеокарта Standard VGA Graphics Adapter (64 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X

Монитор NEC MultiSync LCD73V [17" LCD] (72K08341NB)

Видеокарта Standard VGA Graphics Adapter (64 MB)

3D-ускорител nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X

Монитор NEC MultiSync LCD73V [17" LCD] (72K08341NB)

С тази видеокарта (много е старичка) забрави за Windows 7, премини на опцията за връщане към XP.

Това е много стара видеокарта. Няма да намериш драйвер за 7. Не вярвам и за Глиста да са пуснали драйвер. :baby:

Едит. С колегата мислим еднакво. Направо ми взе думите от устата. ;)

Редактирано от MRDari (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.