Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

overclock с дъно "ASRock G31m-s"

Featured Replies

Опитвам се да правя клок с това калпаво дъно :blink: ......

процесора,който се опитвам да клокна е (Intel E5200 2.5GHz - Bus Speed 200,Multiplier 12.5)

oбаче стигнах до (225 Bus Speed) и на повече от това компа не пали........

видях в книжката на дъното,че един джъмпер трябва да се мести.......

та да го преместя ли за да мога да продължа нататък с клока...

ето Manual ---- http://europe.asrock.com/manual/G31M-S.pdf

Това ще ти свърши перфектна работа .. Мерак да ти е .. :blink:

Ако не се бъркам .. перфектен ще ти е .. мода от FSB800 към FSB1066.. При това положение BusSpeed-a ще ти стане 266, което значи, че процесора ще ти бачка на 266х12.5=3325Mhz на ядро. Според мен, по-голям клок не е нужен .. при този процесор и това дъно ..

Редактирано от kaldataforumuser (преглед на промените)

Опитвам се да правя клок с това калпаво дъно :blink: ......

процесора,който се опитвам да клокна е (Intel E5200 2.5GHz - Bus Speed 200,Multiplier 12.5)

oбаче стигнах до (225 Bus Speed) и на повече от това компа не пали........

видях в книжката на дъното,че един джъмпер трябва да се мести.......

та да го преместя ли за да мога да продължа нататък с клока...

ето Manual ---- http://europe.asrock...nual/G31M-S.pdf

Изключи ли вграденото видео?

Между другото .. имам подобно дъно .. и меко казано силно ти препоръчвам да използваш този мод, който ти дадох за овърклок, защото чрез него няма да ти се наложи да вдигаш PCI честотата.., без чието вдигане е невъзможен (поне на моето дъно) стабилен овърклок на процесора .. Ако направиш клока чрез мод-а, PCI ще ти остане на 100.., което ще благоприятства за дълголетието на САТА харддиска ти (въпреки, че моя PCI в момента е на 110 и дано да не стане някоя беля .. :super: ) :(

• Автор

за вграденото видео мисля,че съм го изключил

PCIe си седи на 100...... :(

като разместя джъмпера,не съм сигурен,че системата ще запали на 3.3GHz sad.gif

благодаря за съветите :wors: .....тръгна на 3.3GHz и вече (1:30 ORTHOS)без проблеми... :super:

а температурата не може да превиши 40градуса под товар

Редактирано от blackarcher (преглед на промените)

• Автор

гледам в биоса има някакви волтажи :rolleyes:

"NB Voltage"

"VTT Voltage"

може ли някой да ми каже кое за кой компонент е......... :whist:

гледам в биоса има някакви волтажи :)

"NB Voltage"

"VTT Voltage"

може ли някой да ми каже кое за кой компонент е......... :cool:

North Bridge(манипулира напрежението на северният мост[chipset settings])

VTT Voltage манипулира се напрежението на тактовият генератор по предната магистрала(между процесора и северният мост)

370px-Motherboard_diagram.svg.png

и спомага с повишаването достигането на по-висока FSB честота. В масовият случай и в определени граници изменението на напрежението става автоматично, има възможност и за "ръчно"(manual) управление. Ограниченичава се от достигане и превишаване на нормалните работни температури на MOSFET -та, който в клокерските(а и въобще във високият клас) дънни платки е допълнително охлаждан, най-често пасивно, но и активно в отделни супермодели, както и от достигане прага на възможностите на процесора и др. компоненти свързани пряко с работата на тази система. Дано не набедят поста ми за бисер на века.

При претоварване именно VTT схемата терминира(прекъсва подаване на ток), което води до син екран или рестарт в зависимост от настройките на ОС.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Абе пичове,понеже не ми се прави нова тема искам да питам дали с горепосочения мод ще стане клока на конфигурацията от подписа,и ако може дали има риск да се прецака нещо?

Абе пичове,понеже не ми се прави нова тема искам да питам дали с горепосочения мод ще стане клока на конфигурацията от подписа,и ако може дали има риск да се прецака нещо?

Да, при това риска е голям, понеже става на въпрос именно за заобикаляне защитната система в схемата.

• Автор

Да, при това риска е голям, понеже става на въпрос именно за заобикаляне защитната система в схемата.

леле как стрескаш ме човек и за моя комп ли има "голям риск",да не изпуши нещо sad.gif

а и мерси за пояснението относно ("NB Voltage" "VTT Voltage") :wors:

леле как стрескаш ме човек и за моя комп ли има "голям риск",да не изпуши нещо sad.gif

а и мерси за пояснението относно ("NB Voltage" "VTT Voltage") :wors:

По принцип при предпазливи изменения на волтажа и честотите съответно на оверклок с постоянно следене за температурата на компонентите и възможността да се изпълняват правилно тестовите програми рискът е минимален, но за човек който не е в час наистина е опасно. Скъпите дънни платки имат допълнителни защитни механизми, но в твоят случай едва ли.

• Автор

По принцип при предпазливи изменения на волтажа и честотите съответно на оверклок с постоянно следене за температурата на компонентите и възможността да се изпълняват правилно тестовите програми рискът е минимален, но за човек който не е в час наистина е опасно. Скъпите дънни платки имат допълнителни защитни механизми, но в твоят случай едва ли.

аз волтажите не съм ги пипал(не че имам възможност с това дъно),само преместих джъмпера и процесора заспа на 3.3GHz

днес цял ден се въртя Prime95,и няма грешка температурата е супер....

дано се държи така занапред :wors:

аз волтажите не съм ги пипал(не че имам възможност с това дъно),само преместих джъмпера и процесора заспа на 3.3GHz

днес цял ден се въртя Prime95,и няма грешка температурата е супер....

дано се държи така занапред :wors:

А ти с боксово охлаждане ли си?

Аз съм вече половин година с този мод .. Един съфорумец "МИКИ МАУС" ме надъха с няколко изказвания, иначе и аз се притеснявах преди това.. Зора е да окъсиш правилно пинчетата и при поставянето на процесора в сокета да не се разместят връзките .. (трябва да се постави много "нежно" :wors: ) Аз лично направих окъсяването чрез станиол от шоколад, а за закрепване към процесора използвах канцеларско сухо лепило :cool: Гледам в статията, че процесора ти е годен за този мод, така че не виждам някакви пречки .. Може да попиташ чичката гугъл .. дали няма да ти направи проблем дъното .. Между другото конфигурациите са ни почти 1:1, с разликата, че моето дъно е АсРок .., а процесора ми е Е2160. Държа го на 2.8 в момента, защото на тази карта повече и не и трябва .., а за програмите, които ползвам също е достатъчно бърз ..

• Автор

А ти с боксово охлаждане ли си?

да с боксовия охладител съм,а температурата не минава 41-42 градуса :wors:

Значи може да се пробва.Мен ме притеснява това че когато fsb-то на процесора го нагласа на повече от 959,рамта скача на 812 мегахерца,а е нагласена на 600 и като пусна някоя съвсем лека игри на екрана се изписват едни чертии компа забива,а когато настроя рама примерно на 790 мегахерца от fox one,този проблем изчезва,само че винаги със зареждането на операционната система трябва да го налгасям и е малко досадно,а пък наще няма да се справят с това.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.