Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

17-та лятна школа по когнитивна наука - НБУ, София

Featured Replies

17th International Summer School in Cognitive Science NBU, Sofia, July 5-17, 2010 Courses Shimon Ullman (Weizmann Institute of Science, Israel, David Rumelhart Prize winner) –High-Level Vision: Recognizing Objects and Natural Categories Arthur Markman (University of Texas, Austin, USA) – Decision Making Jesse Bering (Queen’s University, Belfast, UK) – Cognitive Science and Religious Intuitions: A Developmental Perspective Boicho Kokinov (New Bulgarian University) – Analogy and Cognition Maurice Grinberg (New Bulgarian University) – Dynamic Systems Approach to Cognition Rick Altman (Brandeis University, USA) – Cognitive Engineering: Technology in the Middle Participant Symposium In addition to the courses, the participants can present their own doctoral projects and or results from their research. Submit a two page abstract. Participation and Fees Organised by the New Bulgarian University Endorsed and Sponsored by: * the Cognitive Science Society and * European Society for Cognitive Psychology (ESCoP) Application: apply as soon as possible – applications will be processed on first-come-first-served basis as long as there are available positions. New Bulgarian University Central and East European Center for Cognitive Science e-mail: [email protected] Web page: http://nbu.bg/cogs/events/ss2010.html Такса за български участници: 30 лева за цялата школа! Благодаря на организатора и вдъхновителя на лятната школа и ръководителя на българската програма по когнитивна наука Бойчо Кокинов за символичната такса за българи! Една реална такса за участие в международна двуседмична школа, представяща топ рисърч в областта на човешкото познание, е в размер на няколко хиляди евро...Благодаря за предоставянето на свободен достъп до върха на научното познание в областта на човешката когниция!

• 7 месеца по-късно...

Смятам, че това са пълни глупости и дано да не са донесли лоши последи за участниците в тази инициатива, ако е имало такива.

• 1 месец по-късно...

Смятам, че това са пълни глупости и дано да не са донесли лоши последи за участниците в тази инициатива, ако е имало такива.

Аз също съм ПРОТИВ да се дават пари за изследвания на съзнанието, което се приема натуралистично като МОЗЪК със съответните рефлекси. Извинете ме всички в НБУ, но това си е плагиатство от ЛЕнин и Тодор Павлов ... цялата ви измислена когнитивна наука ...

Аз също съм ПРОТИВ да се дават пари за изследвания на съзнанието, което се приема натуралистично като МОЗЪК със съответните рефлекси.

Съвременната когнитивна наука е доста по-напреднала. :)

В смисъл?

В смисъл, че не приема съзнанието натуралистично като мозък със съответните рефлекси - мозъкът (нервната система) е среда, в която се осъществяват когнитивните процеси. :baby:

В смисъл, че не приема съзнанието натуралистично като мозък със съответните рефлекси - мозъкът (нервната система) е среда, в която се осъществяват когнитивните процеси. :blink:

Не мисля, че Сис има предвид, че съвременната когнитивна наука споделя възгледа на Ламетри за "човека-машина".

Аз си признавам, че съм лаик в тази област... но и си живея със старите стереотипи, че 'модерните' науки понякога са само модерни имена, а всъщност са напълно несериозни и объркани дисциплини ... знам, че когнитивните науки имат 'хляб' в себе си ... но и научният марксизъм също е имал 'хляб' в себе си, но премина в 'науката' политология (поне в СУ)... така че ...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.