Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

АМD представя на пазара шест нови процесора.

Featured Replies

Наскоро се заговори за това, че AMD са понижили продажбите си, за сметка на повишаването при конкурентните Intel продукти. С цел промяна на тези данни, от AMD анонсираха шест нови процесора, които допълват продуктовата линия на бюджетните Athlon II процесори.

Флагмана на новите продукти е четириядреният Athlon II X4 640. Базиран на архитектурата Propus, изработен по 45нм технология, 640 е с тактова честота от 3,00GHz и разполага с 4х512к кеш от второ ниво и TDP от 95W. Цената на този процесор процесор по предварителни данни се очаква да бъде 122$. Редом с него, Х4 серията се допълва от модела Athlon II X4 610e. Както някои потребители ще се досетят, това е процесор с ниско енергопотребление. Той е с идентични характеристики, с изключение на честотата от 2,40GHz (12x200) и TDP от едва 45W. Цената му се очаква около 145$.

Следващите попълнения са в 3-ядренатасерия. Аthlon II X3 445 e въоражен с 3,10GHz (15,5х200) такова честота, 3х512к кеш памет от второ ниво и е базиран на 45нм производствен процес отново с архитектура Propus, но с едно деактивирано ядро с TDP от 95W. Цената му ще бъде около 87$. Икономичното попълнение е с название Athlon II x3 415e. Toй разполага с 2.50GHz тактова честота и 45W TDP. Цената му се очаква около 102$.

Попълнения има и в двуядрените Athlon II процесори. Athlon II X2 260 е с честота 3,20GHz и е базиран на Regor архитектурата. TDP ще бъде 65W, a цената - 76$. Икономичното предложение е Athlon II X2 245e разполага с 2,90GHz честота, 45W TDP и цена от 77$.

Ето я и лошата новина - цените са на едро за 1000 броя.

От както се помня използвам AMD и съм много доволен. Препоръчвам го на всички.

Браво за темата ;) Със сигурност ме накара да си помечтая :wors:

От както се помня използвам AMD и съм много доволен. Препоръчвам го на всички.

Браво за темата ;) Със сигурност ме накара да си помечтая :wors:

AMD FTW for the mid-range PC!

Може въпросът ми да е малко тъп,но ще излизат ли 6-ядрени athlon-и? ;)

Според мен едва ли.

Според мен едва ли.

Ясно.Лятото ще се взима athlon 640,но ми се искаше модел с 6 ядра.Както и да е-нали пак ще е добро процесорче.

Може въпросът ми да е малко тъп,но ще излизат ли 6-ядрени athlon-и? :angry:

То че ще излизезе - ще излезе. Но каквото и да си вземем, след 2-4 месеца е вече остаряло. Въпреки че е добре, е малко дразнещо :down:

Но защо да се ограничаваме с 6-ядрени прицесори, като можем да си развиваме най-добрите суперкомпютри- нашите умове!

То че ще излизезе - ще излезе. Но каквото и да си вземем, след 2-4 месеца е вече остаряло. Въпреки че е добре, е малко дразнещо :angry:

Но защо да се ограничаваме с 6-ядрени прицесори, като можем да си развиваме най-добрите суперкомпютри- нашите умове!

В нета не намирам информация...Може ли source?

В нета не намирам информация...Може ли source?

Говоря ти общо... просто казвам че 6 ядреният процесор не е кой знае колко далеч :angry:

• Автор

Надявам се знаеш, че по обща производителност тоя процесор е на нивото, че даже малко под нивото на Phenom II X4 965, а е малко по-скъп...

Надявам се знаеш, че по обща производителност тоя процесор е на нивото, че даже малко под нивото на Phenom II X4 965, а е малко по-скъп...

Phenom 965 не беше ли клокнат 955?

Ако е така,е по-добре 955 който е с 120 лева по-евтин.

А да те питам-понеже не мога да се поразровя в гугъл,има ли информация кога ще излезнат 4-ядрените процесори на които ще има вероятност да се отключат още 2 ядра,и съответно на каква цена ще са?

• Автор

955 и 965 са дефакто да, почти еднакви процесори... 955 е Black Edition, така че влазяш в БИОС и всигаш множителя, получаваш 965...

За тея феноми - нямам идея. Ако не беше дявола нямаше и да знам, че се замислят такива... Не знам от де я е добарал тая новина, но аз нямам информация нито кога нито за клоко пари ще са...

Относно феномчетата AMD Phenom II X4 960T нормалната честота на работа е 3.0гхц, а в турбо режим 3.4гхц . Официално ще се появят на пазара през втората четвърт на годината, цена не е спомената

Phenom 965 не беше ли клокнат 955?

Ако е така,е по-добре 955 който е с 120 лева по-евтин.

А да те питам-понеже не мога да се поразровя в гугъл,има ли информация кога ще излезнат 4-ядрените процесори на които ще има вероятност да се отключат още 2 ядра,и съответно на каква цена ще са?

Процесорите бяха представени преди окколо 15-20 дена и вече са стара новина, тук там из нета има и снимки и тестове на успешно отключени броики. Незнам обаче на коя дата ще се пуснат офицялно в продажба.

Шест ядра на цената на четири – първи опит за разблокиране на Phenom II X4 960T

Вече сме свикнали, че процесорите с архитектура AMD K10.5 (Phenom II, Athlon II, Sempron 140 и Athlon X2 5000+) могат да зарадват своя притежател с допълнителни ядра и кеш памет. При съответен късмет и правилен подход, от процесор за $45 може да се получи пълноценен Phenom II Х4. Феновете на AMD знаят това, затова с надежда гледат към четириядрените Thuban, които получиха обозначение Zosma.

Изветно е, че Phenom II X6 1055T ще се предлагат от края на този месец на цена от $200, затова може да се предположи колко ще струва Phenom II X4 960T. Най-вероятно цената на тези 4-ядрени модели няма да надвишава $150. За тези пари могат да се получат четири изчислителни ядра, работещи на честота 3 GHz и поддържащи технологията MD Turbo. Даже в номинален режим този чип ще си струва парите, а с овърклокинг и разблокиране той ще успее да покрие изчислителните способности даже на Phenom II X6 1090T.

Именно с разблокиране – грешка няма. Редакторите на сайта Hexus.net са успели от Phenom II X4 960T да получат Phenom II X6. За целта те са използвали дънна платка M4A89GTD Pro/USB3, базирана на чипсета MD 890GX. В качеството на инструмент за разблокиране е използвана технологията ASUS Core Unlocker.

http://pcworld.bg/14883_shest_yadra_na_cenata_na_chetiri_parvi_opit_za_razblokirane_na_phenom_ii_x4_960t

След няколко седмици AMD ще пуска своите нови шест-ядрени Phenom II X6 процесори. Те са базирани на Thuban ядро, което е сокет AM3 имплементация на архитектурата Istanbul.

Както знаем, винаги при производството на процесорните чипове се получават грешки, които правят чипа неизползваем. Всъщност почти неизползваем, понеже отдавна производителите просто заключват повредените ядра и правят от чипа по-евтин модел с по-малко ядра. Същото ще се случи и със повредените Phenom II X6 чипове. Така се раждат четириядрените Phenom II X4 T процесори. Някои от първите модели ще са Phenom II X4 960T и Phenom II X4 940T.

Phenom II X4 960T работи на 3.30 GHz, а 940T на 3.00 GHz. Кодовото наименование на тези процесори ще е Zosma. Нова характеристика на не само Zosma, но и като цяло за Thuban, е представянето на технология на име „Turbo Core“. Turbo core се състои в това че може да овърклоква част от ядрата, като в замяна изключи други, които не правят нищо (да, знам че e като технологията на Intel – Turbo Boost).

Има вероятност да може да се отключат останалите две заключени ядра и процесора да се превърне във шест-ядрен, но ако това е така то ще работи само при някои бройки и също може да кара процесора да дава грешки (все пак те са заключени с причина).

Източник: www.siliconmadness.com

gigabyte-slip-support-phenom-ii-x6-motherboards-socket-am2--1.png

gigabyte-slip-support-phenom-ii-x6-motherboards-socket-am2--2.png

http://www.overclockers.com.ua/news/cpu/105506-960T-unlock-3.jpg

За тея феноми - нямам идея. Ако не беше дявола нямаше и да знам, че се замислят такива... Не знам от де я е добарал тая новина, но аз нямам информация нито кога нито за клоко пари ще са...

:)

Редактирано от ПетьоСтоянов (преглед на промените)

Процесорите бяха представени преди окколо 15-20 дена и вече са стара новина, тук там из нета има и снимки и тестове на успешно отключени броики. Незнам обаче на коя дата ще се пуснат офицялно в продажба.

Шест ядра на цената на четири – първи опит за разблокиране на Phenom II X4 960T

Вече сме свикнали, че процесорите с архитектура AMD K10.5 (Phenom II, Athlon II, Sempron 140 и Athlon X2 5000+) могат да зарадват своя притежател с допълнителни ядра и кеш памет. При съответен късмет и правилен подход, от процесор за $45 може да се получи пълноценен Phenom II Х4. Феновете на AMD знаят това, затова с надежда гледат към четириядрените Thuban, които получиха обозначение Zosma.

Изветно е, че Phenom II X6 1055T ще се предлагат от края на този месец на цена от $200, затова може да се предположи колко ще струва Phenom II X4 960T. Най-вероятно цената на тези 4-ядрени модели няма да надвишава $150. За тези пари могат да се получат четири изчислителни ядра, работещи на честота 3 GHz и поддържащи технологията MD Turbo. Даже в номинален режим този чип ще си струва парите, а с овърклокинг и разблокиране той ще успее да покрие изчислителните способности даже на Phenom II X6 1090T.

Именно с разблокиране – грешка няма. Редакторите на сайта Hexus.net са успели от Phenom II X4 960T да получат Phenom II X6. За целта те са използвали дънна платка M4A89GTD Pro/USB3, базирана на чипсета MD 890GX. В качеството на инструмент за разблокиране е използвана технологията ASUS Core Unlocker.

http://pcworld.bg/14883_shest_yadra_na_cenata_na_chetiri_parvi_opit_za_razblokirane_na_phenom_ii_x4_960t

След няколко седмици AMD ще пуска своите нови шест-ядрени Phenom II X6 процесори. Те са базирани на Thuban ядро, което е сокет AM3 имплементация на архитектурата Istanbul.

Както знаем, винаги при производството на процесорните чипове се получават грешки, които правят чипа неизползваем. Всъщност почти неизползваем, понеже отдавна производителите просто заключват повредените ядра и правят от чипа по-евтин модел с по-малко ядра. Същото ще се случи и със повредените Phenom II X6 чипове. Така се раждат четириядрените Phenom II X4 T процесори. Някои от първите модели ще са Phenom II X4 960T и Phenom II X4 940T.

Phenom II X4 960T работи на 3.30 GHz, а 940T на 3.00 GHz. Кодовото наименование на тези процесори ще е Zosma. Нова характеристика на не само Zosma, но и като цяло за Thuban, е представянето на технология на име „Turbo Core“. Turbo core се състои в това че може да овърклоква част от ядрата, като в замяна изключи други, които не правят нищо (да, знам че e като технологията на Intel – Turbo Boost).

Има вероятност да може да се отключат останалите две заключени ядра и процесора да се превърне във шест-ядрен, но ако това е така то ще работи само при някои бройки и също може да кара процесора да дава грешки (все пак те са заключени с причина).

Източник: www.siliconmadness.com

gigabyte-slip-support-phenom-ii-x6-motherboards-socket-am2--1.png

gigabyte-slip-support-phenom-ii-x6-motherboards-socket-am2--2.png

http://www.overclockers.com.ua/news/cpu/105506-960T-unlock-3.jpg

:)

Човек,мерси за ценното инфо :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.