Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на видео карта и процесор

Featured Replies

Здравейте.Дъното на компютъра ми е http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=T ... templete=2 (Asus M2N4-sli), а захранването ми е CASE PSU FORTRON ATX-350PNR/350W .Ще може ли това захранване и дъно да поддържат видеокарта http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=538612 и процесор http://sky.bg/Details.aspx?ID=10110 . Благодаря предварително.

Здравейте.Дъното на компютъра ми е http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=T ... templete=2 (Asus M2N4-sli), а захранването ми е CASE PSU FORTRON ATX-350PNR/350W .Ще може ли това захранване и дъно да поддържат видеокарта http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=538612 и процесор http://sky.bg/Details.aspx?ID=10110 . Благодаря предварително.

Я кажи какъв е процесора,че бъгавия сайт на sky скапа.

Също така дънната ти платка поддъра само athlon 64 процесори.

И кажи още нещо-с колко пари разполагаш.

Явно и захранване ще трябва да купуваш. 350 W е от миналия век :) 9800GT консумира около 245 W при натоварване и то без клок. Процесорът и при мен не се показва, но общият сбор би минал 300 W. Ако е за пробата, може би ще стане, но само толкова според мен.

450 W със сигурност стига дори за клок. Аз вече над две години съм с клокнати 8800GT и Е6750.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

* A minimum 400W or greater system power supply (with 12V current rating of 26A)

Това пише в характеристиките на видеото.По-добре 4670,и ако автора ни каже с каква пара разполага ще е добре.

* A minimum 400W or greater system power supply (with 12V current rating of 26A)

Това пише в характеристиките на видеото.По-добре 4670,и ако автора ни каже с каква пара разполага ще е добре.

Не ми се спори, но HD4670 въобще не е от класата на 9800GT. Пусналият темата задава конкретен въпрос, който засега не е много ясен. 9800GT е с около 50 % по-добра производителност от HD4670.

Явно и захранване ще трябва да купуваш. 350 W е от миналия век :) 9800GT консумира около 245 W при натоварване и то без клок. Процесорът и при мен не се показва, но общият сбор би минал 300 W. Ако е за пробата, може би ще стане, но само толкова според мен.

450 W със сигурност стига дори за клок. Аз вече над две години съм с клокнати 8800GT и Е6750.

Ами на видеокартата(9800GT) и дават максимум TDP - 225 вата(с 512МБ ГДДР3) има и варианти с понижена консумация. Посочената стойност е максимална, не е задължително постижима при нормално използуване на картата и далеч не всеки асембъл е в състояние да го достигне, поради ред причини.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Ами на видеокартата(9800GT) и дават максимум TDP - 225 вата(с 512МБ ГДДР3) има и варианти с понижена консумация. Посочената стойност е максимална, не е задължително постижима при нормално използуване на картата и далеч не всеки асембъл е в състояние да го достигне, поради ред причини.

Така да е. Просто гледах тестове на тая карта, затова написах "около 245". Може и да не са точни. Значи какво казваш? 350 вата стигат или просто се заяждаш с мен?

Така да е. Просто гледах тестове на тая карта, затова написах "около 245". Може и да не са точни. Значи какво казваш? 350 вата стигат или просто се заяждаш с мен?

Посто се заяждам с теб, обаче съм на същото мнение. Нвидиа имат навика да правят печки. Все пак във варианта на ядрото използуван в ГТС 250, по-финният производствен процес си казва думата.

Каде ги видяхте тия ватове не знам TDP/Max. Board-Power (Watt)-110W.Колегата няма да има проблеми със 350W Fortron ако вземе 9800GT.

Каде ги видяхте тия ватове не знам TDP/Max. Board-Power (Watt)-110W.Колегата няма да има проблеми със 350W Fortron ако вземе 9800GT.

Прав си, що се отнася до референтите честоти, но Невъзможният и аз също не грешим, при определени условия.

Тук, (стойността разбира се е теоретично максималната, но фабрично оверклокнатите версии с допълнителен оверклок от потребителя се доближават до тази стойност, под пълно натоварване - разбира се).

Лично аз ги видях тук или в подобна статия, което е без значение.

А ето ти и калкулатор. Според него, 350 W би трябвало да са достатъчни без OC. При овърклок на процесора ми, се добавят още 45 вата и реално се получават 351 вместо 306 при 90 % натоварване, като не включвам овърклока на видеокартата. Затова казах, че 350 вата може и да стигнат за проба, но не и за постоянна работа.

Вижте този подпис на един юзер:

| Asus P5QL PRO | Core2Duo E5200 @3800Mhz 304*12.5 v1.496 load Titan NK34TZ AS5 | 2x1GB SuperTalent T8UB1GC5 @972Mhz 4-5-5-6 PL5 v2.20 |

| Asus HD4890 1024M @950/4700Mhz v1.312 AC S1 | Samsung SpinPoint F3 500GB | Creative Inspire T6100 5.1 76W + Audigy SE | Fortron PNF350W | Philips 170C6 |

Обърнете внимание на захранването.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Вижте този подпис на един юзер:

| Asus P5QL PRO | Core2Duo E5200 @3800Mhz 304*12.5 v1.496 load Titan NK34TZ AS5 | 2x1GB SuperTalent T8UB1GC5 @972Mhz 4-5-5-6 PL5 v2.20 |

| Asus HD4890 1024M @950/4700Mhz v1.312 AC S1 | Samsung SpinPoint F3 500GB | Creative Inspire T6100 5.1 76W + Audigy SE | Fortron PNF350W | Philips 170C6 |

Обърнете внимание на захранването.

Това гълта направо от контакта.

Процесора, едва ли е чак толкова лаком като високият клас от поколението, даже и с оверклока.

Видеото не е ясно дали работи 24/7 с тези честоти, пък и едва ли човека играе игри, които да го натоварят сериозно и със съответните настройки на MAX ; разделителна способност, филтрации, заглаждане и т.н., (предвид резолюцията на монитора, е безмислено).

Ами на видеокартата(9800GT) и дават максимум TDP - 225 вата(с 512МБ ГДДР3)леле майко мила.Слагай няма да имаш проблеми.

Ами на видеокартата(9800GT) и дават максимум TDP - 225 вата(с 512МБ ГДДР3)леле майко мила.Слагай няма да имаш проблеми.

Автора няма да има проблеми със захранването.На моето видео му дават TPD 305W и на проца 180W и ги храня с 400W захранване.

Редактирано от Plomba7a (преглед на промените)

Автора няма да има проблеми със захранването.На моето видео му дават TPD 305W и на проца 180W и ги храня с 400W захранване.

Значи според теб да не се безпокоя за евентуална GTX 470 и 450 W Chieftec ? Благодаря за съвета, но какъв е рискът, ако не сработи комбинацията?

По твоята логика, да не сменяме захранванията. Чудя се тогава, как в разни сайтчета отчитат консумираната мощност? Всъщност, и в домакинската ел.мрежа е възможно това, но какво става на практика? Да, позна. Крушките ти светят слабо, понеже не им пука колко волта напрежение им подаваш. Те си светят и светят.

А и още нещо. Играеш ниво на някоя игра 5 часа, мъчиш се да го преодолееш и си готов да счупиш клавиатурата и накрая почти успяваш, но... скапаното PC рестартира. Не, благодаря!

Не говорим за новите 'трифазни' Fermi,а за 9800ГТ.Аз и по 12 часа съм играл и ПЦ-то никога не се е ресвало.

Не говорим за новите 'трифазни' Fermi,а за 9800ГТ.Аз и по 12 часа съм играл и ПЦ-то никога не се е ресвало.

Това е нещо ново за мен и ще го имам в предвид ;)Малко противоречи на мнозинството мнения и препоръки за 600-700 ватови захранвания, но това което казваш е само в полза на потребителите. Дано да си прав и да не грешиш някъде.

Момчета, правете разлика между греенето и консумацията. Това, че грее много не значи изобщо, че консумира много ток. Те и първите бройки HD4850 стигаха 90+ градуса, ама пък не харчат кой знае колко ток. Ето - http://www.tweaktown.com/articles/3203/nvidia_geforce_gtx_470_video_card_tested/index18.html

397W измерено на цялата система, която хич не е икономична - http://images.tweaktown.com/content/3/2/3203_99.png Та едно 550W захранване ще се справи идеално без да е натоварено на ръба на възможностите си. Няма как да се измери точно колко консумира само видеокартата. За 9800GT в система с двуядрен 5000+ процесор 350W Фортрон, па макар и PNR ще е достатъчно за стабилна и безпроблемна работа, че дори и овърклок.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.