Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 64 или 32 бита

Featured Replies

Привет от мен :) та вапросът ми е следния имам Windows 7 32 бита работи си добре но пише че се ползва само 2.93 Рам от всичките ми 4

Та колебая се дали да не мина на 64 ??? Позаинтересувах се и мненията са противоречиви някои казват че 32 бита за сега е по добре други казват 64 и съм малко раздвоен ... :)

Машината ми е следната:

4gb Ram

Intel pentium dual core T4400

Geforce G103m

500 HD

Виж в MS Config да няма лимит на Max Memory.

Ако видеото е вградено и с шерната памет, то тогава то взима от RAM паметта на компютъра.

Ако не е вградено, пусни PAE и виж по-горе за Max memory-Трябва да ти разпознава почти всичката.

Можеш да минеш на 64bit операционна система, разглеждали сме предимствата и недостатъците тук, потърси.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Виж в MS Config да няма лимит на Max Memory.

Ако видеото е вградено и с шерната памет, то тогава то взима от RAM паметта на компютъра.

Ако не е вградено, пусни PAE и виж по-горе за Max memory-Трябва да ти разпознава почти всичката.

Можеш да минеш на 64bit операционна система, разглеждали сме предимствата и недостатъците тук, потърси.

Не не видеото не е вградено с 512 мб собствена памет си е

Снощи търсих тема за 64 битовата седмица но не успях да намеря ако можеш да дадеш линк ще ти бъда много благодарен :)

Не ми се търси, за това направо ти ги пиша

64Bit-Native Поддръжка на 4 и повече гигабайти RAM памет.

Малко по-висока производителност в опитимизирани приложения.

Недостатъци-Несъвместимост с 32bit драйвери-трябват ти драйвери съвместими с 64Bit OS, които не винаги ги има(стар хардуер например)

32bit-За системи с по-малко памет.Може да поддържа 4 и повече гигабайти RAM, ползвайки PAE,

Най-разпространена. Има много драйвери аа нея.

Недостатъци-PAE може да създаде проблеми. Често не поддържат по никакъв начин повече от 4GB RAM памет, защото така са написани.

Това са на кратко.

64bit Windows няма да е лош избор за лаптопчето, но не очаквай драматично подобрение в производителността, ако се абстрахираме от факта, че ще познава цялата RAM без да правиш нищо от твоя страна.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

Недостатъци-Несъвместимост с 32bit драйвери-трябват ти драйвери съвместими с 64Bit OS, които не винаги ги има(стар хардуер например)

32bit-За системи с по-малко памет.Може да поддържа 4 и повече гигабайти RAM, ползвайки PAE.

Недостатъци-PAE може да създаде проблеми. Често не поддържат по никакъв начин повече от 4GB RAM памет

Това са на кратко.

Благодаря много :]]] Ще мина на 64 битовата да я пробвам :]

32bit-За системи с по-малко памет.Може да поддържа 4 и повече гигабайти RAM, ползвайки PAE,

Недостатъци-PAE може да създаде проблеми. Често не поддържат по никакъв начин повече от 4GB RAM памет, защото така са написани.

Това са на кратко.

64bit Windows няма да е лош избор за лаптопчето, но не очаквай драматично подобрение в производителността, ако се абстрахираме от факта, че ще познава цялата RAM без да правиш нищо от твоя страна.

А това PAE как се включва или инсталира,защото един приятел има лаптоп с 4 кила рам,но на него не може да му се инсталира 64 битова и използва само 3,9 и не е с вградено видео.

Търсих и в гугъл,но не намерих абсолютно нищо.

чрез команда

само че ефекта ще е никакъв

а и той вижда 3.9 - за има няма 150МВ рам не си заслужава, дори и РАЕ да работеше както трябва

чрез команда

а и той вижда 3.9 - за има няма 150МВ рам не си заслужава, дори и РАЕ да работеше както трябва

с коя команда

... но пише че се ползва само 2.93 Рам от всичките ми 4

...

4gb Ram

Intel pentium dual core T4400

Geforce G103m

чрез команда

Има някой, който не вижда или не си е изпил кафето.

Разбира се автора на темата не е пояснил дали просто ОС и инсталираните програми не заемат в даденият момент съответният обем памет или поради някаква причина не е възможно да се използува повече!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

sliderum в отговорът ми липсва цитат което означава че отговарям директно на поста над моя - този на VESSSKO95

stivandim

bcdedit /set pae ForceEnable

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

sliderum в отговорът ми липсва цитат което означава че отговарям директно на поста над моя - този на VESSSKO95

stivandim

Хм, така ли стана. Абе писах аз, че не е изпито кафето, ама всъщност от менwhistling.gif.

офф: спокойно случва се на всеки

и аз понякога карам през просото

понякога са полезни подобни ремарки

stivandim

Мерси,ще се пробва и ще пиша какъв е резултата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.