Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покупка на Фотоапарат. С какви батерии е добре да бъде ? Лион или 2хАА батерий.

Featured Replies

Здравейте. От доста време се каня да си взема Фотоапаратче. Че старото е много зле... и вече е за подмяна... Та искам да ви попитам кое ще е по-добре. Да си взема фотоапарат с обикновенни батерии или с Лион батерия, която ще се зарежда. Аз мисля че с обикновенните батерии ще е по-добре. Защото ако ми свършат едната бройка( от две обикновенни батерии) то ще извадя новичките и така, и мога колкото искам бройки да слагам във Фотоапаратчето. А ако е с Лион ще испляскат много бързо. Ако пътувам 10 часа или 12 както ми се случи миналата година, със сигурност Лион батерията ще свърши на втория час. А аз обичам да снимам и хем искам да запазя това което съм видял на екскурзията си. Та ви моля за вашите мнения :cool: . Имате ли впечатления ? Кое ще е по-добре. Благодаря предварително :) .

Според мен е много по-важно да се избере апаратчето. Модел и марка. Батриите се сменят за секунди и в сравнение с апарата заемат много по-малко място ? Зависи и дали се използва светкавицата, колко време ще стои на режим дисплей и т.н. Те така ;)

• Автор

Според мен е много по-важно да се избере апаратчето. Модел и марка. Батриите се сменят за секунди и в сравнение с апарата заемат много по-малко място ? Зависи и дали се използва светкавицата, колко време ще стои на режим дисплей и т.н. Те така ;)

Благодаря а какви препоръчваш ? С обикновенни или с Лион батерия ?

Правилно си се насочил да гледаш на първо място какви са батериите. И най-вече да ги видиш дали са комплетовани с добро апаратче.

Моето апаратче е с 2 батерии АА. Нарочно го избрах така и си купих акумулаторни батерии и зарядно за тях. По този начин мога да зареждам едната двойка батерии, докато ползвам другите 2. Дано попаднеш обаче на читави акумулаторни батерии. Има някои дори без 'memory effect' според рекламите. Но поне ги вземи с максимално голям капацитет, ако се спреш на този вариант. Успех

• Автор

Ами да ви попитам още нещо... Аз имам фотоапаратче, както споменах, и батерията му е Лион и издържа 1 час и нещо... 2хАА батериите колко ще издържат ? Говорим за най-добрите :) .

Имах Samsung S630 с 2 батерии АА по 1.5 волта. Като го купих го изпробвах с обикновенни батерии /незареждащи се/ и след 10-15 снимки и около 2 мин. клип сдадоха багажа. После си купих зарядно с 4 бр. NiMH /презареждащи се/ батерии, марка Дурасел и на морето караше по 1-2 дни. Сега имам Олимпус F3500 с Li-ion батерия и при по-активно ползване кара горе-долу същото време. Разликата в двата случая е:

1. При батерии АА Ni-MH си купуваш отделно зарядното с батериите /около 20-30 лева/, но имаш 2 комплекта батерии и докато снимаш с единия другия се зарежда. Гледай батериите да са с капацитет над 2000 mAh.

2. Li-ion батерия заедно със зарядното за нея са включени в комплекта към фотоапарата. Батерията се зарежда за около 1 час. Спестяваш горните 20-30 лева, но ако евентуално сдаде багажа струва доста по-скъпо /за моя апарат е около 90 лева/. От друга страна се замисли например на нов GSM колко време е живота на батерията /около 2-3 години при ежедневно използване/. Тук ще е около 4-6 години, а може и повече. До тогава този ще остарее и ще решиш да си купиш нов /по-добър/.

Помисли над написаното и послушай kmvasilev. Още един съвет от мен. Не се залъгвай по мегапикселите, а гледай оптичното приближение да е по-голямо. Например един апарат с 10 мегапиксела и 5х оптично приближение прави по-добри /качествени/ снимки от апарат с 12 мегапиксела и 3х оптично приближение.

Редактирано от andreygg (преглед на промените)

Още един съвет от мен. Не се залъгвай по мегапикселите, а гледай оптичното приближение да е по-голямо. Например един апарат с 10 мегапиксела и 5х оптично приближение прави по-добри /качествени/ снимки от апарат с 12 мегапиксела и 3х оптично приближение.

С последния ти съвет категорично няма да се съглася. Оптичното приближение също е вид залъгалка, и изобщо няма връзка с качеството на снимките. Според твоя съвет канона ще прави по-добри снимки, ама дали е така?

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp

С последния ти съвет категорично няма да се съглася. Оптичното приближение също е вид залъгалка, и изобщо няма връзка с качеството на снимките. Според твоя съвет канона ще прави по-добри снимки, ама дали е така?

http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp

Отиди в някое фото студио и погледни с какви марки фотоапарати работят /предимно канон/ и после ще спорим. Не съм посочил конкретна марка. Какъв канон, какви 5 лева имаш предвид. Да не би Vivitar 12 мегапиксела без оптично приближение /струва около 100-120 лева/ да направи по-добра снимка от Канон 10 мегапиксела и 3х или 5х оптично приближение /струва 200-300 лева/? Помисли малко!

П.П. Линка не ти се отваря.

• Автор

Хора благодаря ви много :D . Все пак ще взема на предвид вашите мнения. АндрейГГ естествено че мегапикселите не означават нищо. Имах преди много време един фотоапарат с 3.3 мегапиксела но с уникален обектив който се среща само в студията. Полупрофесионален беше и за снимки беше много добър. И правеше снимки в пъти по-добри от сегашния ми които е с 6 мегапиксела. Аз просто искам да си взема някои свястен за видеоклипове. За камеря нямам толкова пари. Намерил съм си едно апаратче на прилична цена с ХД резолюция. А ако искам ХД камера ще се изръся поне 500,600 лв. Които нямам от къде да взема :go ahead: .

Избери си апаратчето, а ако е с Li-ion батерия, ще си купиш резервна за 25-30 лв. и пак ще бъдеш подсигурен. Като тръгваш някъде ще ги зареждаш и двете.

Отиди в някое фото студио и погледни с какви марки фотоапарати работят /предимно канон/ и после ще спорим. Не съм посочил конкретна марка. Какъв канон, какви 5 лева имаш предвид. Да не би Vivitar 12 мегапиксела без оптично приближение /струва около 100-120 лева/ да направи по-добра снимка от Канон 10 мегапиксела и 3х или 5х оптично приближение /струва 200-300 лева/? Помисли малко!

П.П. Линка не ти се отваря.

Не виждам общо м/у оптичното увеличение и качеството на снимките... Имам предвид сравнение м/у снимки, правени без увеличение, било то оптично или дигитално, а не м/у снимки, при едната от които е било използвано дигитално увеличение и правена с оптично, където е близко до акъла, че тази с оптично увеличение ще е много по-качествена.

Има значение размера на матрицата, до колкото знам, пикселите също, разбира се и други неща, за които не съм компетентен да давам мнение и затова и няма да давам, но има сайтове, където много ясно е показана разликата м/у различните модели апарати във вид на таблици с данни, статии и т.н.

Лично аз предпочитам две AA батерии, поради по-ниската им цена, достъпност, удобство при замяна. До колкото знам, вече не страдат от недостатъците на предишните поколения - мемори ефект и бърз разряд. Ползвам на Energizer с това зарядно (+адаптер за контакт), а самите батерии са с 2450 mAh., като има и по-мощни, с 2700 mAh.

• Автор

Ами, благодаря на всички за съветите... ще помисля какво да правя :lock: . Но вии ми бяхте от полза.

Да се включа и аз.

От 8 години снимам с един стар (вече) Sony H-2 който е с 2 батерии АА. Запасил съм се с 2 презареждащи се батерии по 2700 мА/ч и едни обикновени алкални. Когато зарядните паднат, слагам обикновените и снимам максимум половин един ден и после слагам заредените вече батерии. С комплекта карам адски много време. За осем години съм си купил само 2 комплекта презареждащи батерии и 3-4 обикновени. Става въпрос за близо 15 хил снимки и инвестиция от около 50-60 лева за батерии и зарядно.

Брат ми е с литиево-йонна батерия. Когато ходим някъде двамата, неговата батерия пада и аз доснимвам каквото трябва с моя фотоапарат. Батерия за неговия има, но струва колкото половин нов фотоапарат. Е, има и китайски, но те падат още докато ги изключиш от зарядното.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.