Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Дъно с или без вградена видеокарта?

69 гласували потребители

1. 1. Дъно с или без вградена видеокарта?

• С вградена видеокарта
      11%
    • Без вградена видеокарта
      26%
    • С вградена и отделна видеокарта
      18%
    • Според зависи от нуждите
      43%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Нека видим кой какво мисли по този въпрос.Той често се задава от много хора и ще бъде хубаво всеки да изкаже мнението си по него , като разбирасе това мнение трябва да бъде с обосновка.Аз ще гласувам за дъно без вградена видеокарта , защото тези видеокарти са с ниска производителност , в повечето случаи тя няма собствена памет и черпи от рам паметта на копютъра ви , което е доста неудобно особено , ако сте с малко по обем памет.Друг минус е , че чипсета грее повече и има нужда от по-добро охаждане , а също съм срещал по форуми , че дъна с вградена видеокарта се представят по-зле при овърклок в сравнение с такива , които нямат вградено видео.Може би като единствен плюс за мен е ниската и цена.

Според нуждите. Има хора, които нямат нужда от мега хипер турбо яка видео карта и вградената ще се окаже доста по-евтин вариант за тях. Хората, на които им трябва графична карта пък нямат нужда от такава на дъното, защото така или иначе ще сложат външна и ще disable-нат вградената. Общо взето ще платят за нещо, което никога няма да използват

Гласувах за Според зависи от нуждите.. Аз например имам вградена и отделна... Ако някой ден ми изгори (да чукна на дърво ;) ) ATi-то което съм боцнал ще ползвам вграденото. Това е по-добър вариант за мен отколкото да чакам (далече съм от града)) и да събирам пари за нова отделна...

По възможност винаги предлагам външно видео, дори и най-голямата мършичка като външно устройство работи доста по-бързо и по-добре, Това на първо място. А след това и както е и написал вече дарадевил - отделянето на топлината от другите чаркалъци по дъното. Плюс леко предимство при клок. Е, когато клиентът се "запече" за 30 долара примерно превишение на цената - вградено Публикувано изображение

По възможност винаги предлагам външно видео, дори и най-голямата мършичка като външно устройство работи доста по-бързо и по-добре, Това на първо място. А след това и както е и написал вече дарадевил - отделянето на топлината от другите чаркалъци по дъното. Плюс леко предимство при клок. Е, когато клиентът се "запече" за 30 долара примерно превишение на цената - вградено Публикувано изображение

Хем е така, хем не точно... Дори най-евтината външна видеокарта излиза по-скъпа в комбинация с някакво дъно от някакъв вграден видеочип в дъното. В крайна сметка ако целта е просто компютъра да изкарва картина без специални изисквания, като HD или нещо друго, един вграден чип в дъното ще върши същата работа, както 5970 например...

За това, да, изцяло зависи от нуждите на потребителя...

Разбира се, ако се изисква нещо и вграденият чип не е достатъчен винаги по-добрият вариант е външно видео, но това само потвърждава отговора - зависи от нуждите...

Редактирано от psycho_666 (преглед на промените)

До скоро бях твърдо против вградените карти. За всеки случай си пазя едно старичко вярно външно видео и ако стане издънка просто си бучвам него. Последната година ATI/AMD пуснаха дъна с много добри вградени карти със собствана памет и сега вече клоня към отговора "Според зависи от нуждите" Хибрид Кросфайър също е една много удобна функция.

Хем е така, хем не точно...

Не съм казал, че излиза по-евтино с външно видео. Но си заслужава да се дадат 30-40-50 долара повече дори, защото разликата в работата на компа е осезателна. Имах в предвид оптималната покупка. Която в моите виждания не включва вградено видео. А това за "същата работа" просто го пропускам Публикувано изображение Този минимум е нещо като това - цък

Гласувах "Според зависи от нуждите". Ако е AMD конфигурацията, определено бих предпочел дъно с вградена видеокарта, защото има много добри дъна с доста добри вградени карти и вградената най-малкото не пречи да я има, независимо, че ще има и много добра външна карта. Има по-голяма гъвкавост, например, ако се наложи да се продаде външната или поради някакви други причини, за временно ползване вградената ще върши прекрасна работа докато се вземе нова външна карта.

До скоро имах дъно с такава карта - М3А78 pro. Когато си купих дъното/поредния ъпгрейд/, смених освен него и процесора, и рамта и за видео не ми останаха. След няколко месеца си взех и отделната карта. Тъй като не съм геймър, тази на дъното ми вършеше добра работа, дори вървяха и някои от футболните симулатори. Удобството да имаш две карти е, когато възникне проблем с основното видео, да имаш под ръка резервен вариант. Нямам наблюдения кои дъна се клокват по-добре, но винаги, когато има опция за добро дъно с вградена карта, това не е за пренебрегване.

Според зависи от нуждите. Налагало ми се е да ползвам вградената видео карта при дефект на външната, но ако е за екстремен клок без вградена!

С вградена видео карта. Ако стане нещо с основната, поне ще мога да "вадя картина" на монитора.Хубаво е да имаш и вградена, за резерва просто. А и това, че имаш вградена по никакъв начин не ти пречи да сложиш отделна такава.

зависи от нуждата. ако някой иска просто да изкара картина без да играе игри, без ХД филми си му стига евтиният вариант с вградена. за по-серизони нужди си е ясно - външна

Гласувах с вградена и оделна,при мен така се получи 1 си взех това дъно http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ProductID=3342 и докато си взема видео бях с него и реших да го пробвам как ще върви call of duty modern warfare 2 никакви ядове врътнах си играта без никаква сеч :whist: . Сега съм с ати 5770 1гб която леко съм е клокнал 950/1350мх

Според нуждите. Винаги и задължително. Това се отнася за избора на каквото и да е.

• 4 месеца по-късно...

Гласувах според зависи от нуждите. Евтино дъно с евтин процесор си има своето приложение и не бива да бъде пренебрегвано като голям потребителски интерес. Аз лично избягвам дъната с вградена карта, знам че по-високия клас ще ми свърши по-добра работа, а външната видеокарта е неизбежна.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.