Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Вижда ли се краят на антивирусните програми?

141 гласували потребители

1. 1. Вижда ли се краят на антивирусните програми?

• Да
      14%
    • Не
      73%
    • Не мога да преценя
      12%

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

GeSWall е приложение за защита от по-ново поколение с минимално количество въпроси към потребителя. Програмата изолира приложенията, които служат за входни точки на различин заплахи като браузъри, месинджъри, чат клиенти, download мениджъри, P2P програми и др. Програмата следи всички файлове, създадени от въпросните приложения, и ги изолира и тях. Изолираните приложения и файлове не могат да причинят щети на системата. По подразбиране програмата изолира програмите, които фигурират в базата й от данни, и го прави по указаните там начини. Потребителят обаче е в свободата си да добавя, премахва и променя тези настройки по свой вкус. Програмата се предлага в две версии: безплатна и платена (с 15 дневен пробен период). В платената версия има възможност за автоматично обновяване на предварително настроените приложения, съветник за създаване на правила за дадено приложение, възможност прекратяване на зловредния код веднага и повече предварително кофнигурирани програми. След изтичане на пробния период платената версия се превръща в безплатната. Поддържани операционни системи: 2000/2003 Server/XP/Vista/2008 Server/7 DefenseWall Personal Firewall е от т.нар. policy based HIPS програми, заедно с GeSWall. Тя разделя приложенията на доверени и недоверени и изолира вторите, като не им позволява да причинят каквито и да било щети на системата, без да пречи обаче на нормалната работа на легитимните приложения. Програмата предлага възможност и за защита от кражба на лични данни и интерфейсът й е много опростен, което я прави много лесна за ползване, дори и от начинаещи потребители. Във версия 3 програмата предлага и защитна стена, за да контролира входящите и изходящите пакети с цел още по-високо ниво на сигурност и защита. За капак на всичко е лека и не се усеща на системата. Malware Defender е класическа HIPS (Host Intrusion Prevention System) програма с вградена защитна стена. Програмата е сравнително сложна за работа, но затова път е изключително лека, стабилна и предоставя на потребителя отлично ниво на защита. Освен стандартните за HIPS защитни методи, които включват следене на стартиращите се процеси, стартиращите се процеси от други такива, инжектиране на код в даден процес, промяна на даден процес в паметта, инсталиране/зареждане на драйвери, системни захващания (hooks) и др., програмата разполага и с възможност за засичане на скрити процеси, драйвери и стойности в регистратурата, пълнофункционален редактор на регистратурата, възможност за изтриване на заключени файлове и доста други. Има и още други програми като Shadow Defender,Sandboxie -та се чудя къде отиват антивирусните ? Какво мислите? Не е зле и да се аргументирате ... :cool: Аз гласувах и знам ,че ще ме обвините в пристрастност заради DefenseWall ,но за мен истината е в по модерните програми които нямат дефиниции и FP . Така те не изостават :cheers: Ето клипче за една модерна програма как се справя

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 95
  • Прегледи 13,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Гласувах - НЕ макар,че съм съгласен,че бъдещето в системите за защита е в програмите базирани на HIPS и Sanboxie. Антивирусната защита все още е необходима,дори бих казал съществено необходима. Бил

• Няма такъв филм да се вижда края,щом се споменава Windows. Това че определен кръг от вас знаят как да се предпазят и реагират не означава, че болшинството знаят и могат!HIPS-а е нож с две остриета.

• Дадох отрицателен отговор по простата причина, че като че ли не си вижда краят на зловредния код. Ако последният изчезне, то тогава сигурно ще се гледа по друг начин и на защитата на компютъра. Но от

Гласувах - НЕ макар,че съм съгласен,че бъдещето в системите за защита е в програмите базирани на HIPS и Sanboxie. Антивирусната защита все още е необходима,дори бих казал съществено необходима. Бил съм свидетел на много моменти,чужди и лични когато програми от типа на DW са бивали пробити. Това естествено може да се случи със всяка програма,злонамереният код непрекъснато се развива и защитните програми винаги са в догонваща позиция. Ползването на HIPS/Sandboxie базирани системи за защита увеличава шансовете многократно. Ако сме достатъчно внимателни шанса да се заразим ползвайки ги e доста нисък. Но със добавена антивирусна защита сме още по защитени. Един добър антивирус плюс една добра защитна стена като Comodo,OA,Outpost или интегрирана защита като KIS 2010 е напълно достатъчно. При правилни настройки,няма товарене,няма и притеснения.

При KIS 2011 пък виждам има доста добри нововъведения,като ГЕО филтъра например. При посещаването на даден сайт и активиран гео филтър получаваме предупреждение при пренасочваща връзка - например посещаваме сайт в БГ пък връзката се пренасочва в Украйна например. В този случай може да блокираме това пренасочване без да се блокира конкретно самият сайт.

Въпросът е може ли масовият потребител да се справи само и единствено с HIPS след като дори и антивирус не ползва? Има и двете крайности но май повечето мислят так: " Какво като се заразя? Ще преинсталирам и готово" Да ама не е точно тъй - готово няма никъде.

Според мен бъдещето е в елементарните, но и ефективни неща. Относно защита от зловреден софтуер - за мен лично напълно ненужно (от доста време насам) Не за друго, ами защото exe-тата ги взимам от сигурни места, от което по-голяма гаранция няма.

Няма такъв филм да се вижда края,щом се споменава Windows.

Това че определен кръг от вас знаят как да се предпазят и реагират не означава, че болшинството знаят и могат!HIPS-а е нож с две остриета. Ако става въпрос на мен и HIPS не ми е нужен,но т"ва е друга бира.

URIEL,знам,че не ти допада много моето мнение,но така мисля аз и за това гласувах НЕ :rolleyes:

Посочените програми имат бъдеще , но антивирусните в никакъв случай не си отиват и затова отговорът ми е НЕ !

Гласувах с да въпреки че времето на антивирусните програми никога не е идвало за да му дойде края. Много добре го е обяснил и шефа ми MELIH ABDULHAYOGLU в неговия блог :

http://www.melih.com...security-world/

Ако бяхте си купили  тефлонов спрей като превантивен инструмент, щях да разбера как може да ви помогне да запазите дрехите си чисти ... но да купувате прах за пране и да мислите че ще запазите дрехите си чисти ... .... Лудост ! Товае лудост за няколко милиарда долара $ $ лудост !

Време за иновации ... времето за ползване на тефлонов спрей за вашия компютър,за да може ако е чист  да остане чист ! Време за почистванена Anti Virus индустрия ! Може би тя е заразена ? Може би тя е заразена със зловреден софтуер, наречен "Troj.False.marketing.32" ?

Мелих

Няма такъв филм да се вижда края,щом се споменава Windows.

Това че определен кръг от вас знаят как да се предпазят и реагират не означава, че болшинството знаят и могат!HIPS-а е нож с две остриета. Ако става въпрос на мен и HIPS не ми е нужен,но т"ва е друга бира.

URIEL,знам,че не ти допада много моето мнение,но така мисля аз и за това гласувах НЕ :rolleyes:

Михнев ще те черпя с топла бира през лятото, но ако си изтриеш вота и гласуваш с ДА ще бъде ледено студена -почвам с подкупите :rolleyes:

Всъщност истината е в така наречената многослойна сигурност (multilayer security). Това с успех се прилага отдавна в големите корпорации, навлезе силно и в средния сектор, сега е време и за SOHO. Представете си го като няколко защитни стени една зад друга (от различни производители), няколко антивирусни и антимауер решения едно след друго (пак от различни производители). Знам че звучи странно и скъпо, но не е точно така. В края на крайщата цената на защитата е почти линейна функция от цената на информацията, която ще се защитава

Едно ме радва че не спорим а просто си казваме мнението за което ви благодаря :rolleyes:nikssi градски сме защо и ти ме предаде ? :rolleyes:

Едно ме радва че не спорим а просто си казваме мнението за което ви благодаря :rolleyes:

Всъщност спорим, но това е културен спор, всеки представя мнението си и аргументи в защита :rolleyes:

Отговорът ми е "не".

Хората винаги ще се нуждаят от илюзията, че са защитени от нерегламентиран достъп до техния компютър през Интернет. Комбинацията от няколко защитни средства, едно от които е антивирусната програма, осигурява на потребителите необходимото душевно равновесие, но само толкова.

Изолиращите програми, дискутирани преди мен, са удобни инструменти и използването им позволява да се намали риска от "омазване" на ОС. Жалко, че вероятността от зараза при използването им винаги ще клони към 0%, но никога няма да е толкова.

По-горе думата "илюзия" е подчертана, защото нищо не може да спре някой знаещ и можещ да "влезе" в друг компютър, ако това "посещение" е икономически обосновано. Колкото по-слабо защитена е дадена информация, която ви интересува, толкова по-ниска е цената, срещу която можете да я получите.

...

Изолиращите програми, дискутирани преди мен, са удобни инструменти и използването им позволява да се намали риска от "омазване" на ОС. Жалко, че вероятността от зараза при използването им винаги ще клони към 0%, но никога няма да е толкова.

...

Абсолютна защита няма, това всеки разумен човек го разбира, идеята е да се намали риска до подходящо ниво (за повече информация търсете Risk Management).

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

еееееееее сега па ново 10 ...вчера си качих DW и съм доволен от нея тази по добра ли е от DW ,а като гледам май принципа е един и същ!!!! а и да питам също по лека ли е от DW .

Редактирано от kramany (преглед на промените)

еееееееее сега па ново 10 ...вчера си качих DW и съм доволен от нея тази по добра ли е от DW ,а като гледам май принципа е един и същ!!!!

Да принципа е еднакъв направил си верния избор с DW :rolleyes:

Всяка една програма,си има своите достойнства и недостатъци,въпрос на избор на потребителите. А,вижда ли се края на антивирусните,според мен не.Поздрави.

Михнев ще те черпя с топла бира през лятото, но ако си изтриеш вота и гласуваш с ДА ще бъде ледено студена -почвам с подкупите :wink12:

Ако беше предложил първо студена ,а после ледена можеше да се навия Публикувано изображение

Гласувах с ''не'', но отговорът би трябвало да е ''зависи''.:wink12:Някои антивирусни програми и сега са си гола вода.За тях краят е дошъл още преди да е дошло началото, така да се каже.:P

Гласувах, че не мога да преценя, защото не ползвам стандартни антивирусни програми.

По-скоро идва краят на Платените антивирусни програми ! Обикновеният потребител няма нужда от тях,стига малко да е по-навътре в нещата. В същото време все по-често се практикува интернет банкиране,пазаруване,залози,така че и тази теза може да се обори !

Михнев ще те черпя с топла бира през лятото, но ако си изтриеш вота и гласуваш с ДА ще бъде ледено студена -почвам с подкупите ;)

Малее топла "Загорка" :whist:

Едно ме радва че не спорим а просто си казваме мнението за което ви благодаря :speak:nikssi градски сме защо и ти ме предаде ? :cool:

Бира пия само пролет и есен та нямам страх от топла :P

Малее топла "Загорка" :whist:

И ти си на топла бира :cool: Щом вярваш на антивирусните компании :speak:

И ти си на топла бира ;) Щом вярваш на антивирусните компании :cool:

:whist: Няма ли мента с кола :P Една рецепта от мене за горещите дни.

- Голяма халба пълна с лед до половината + 100 гр.мента + остатъка PEPSI и си си жив,жив :speak:

ПП. Мале разсънихте ме

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.