Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

как да променя големината на C

Featured Replies

здравейте!

срещнах проблем със смаляването на системния дял , на машина с предварително инсталиран уин7.

явно дялът е защитен , защото не ми позволява да го намалям , а е 100 GB ...множко за системен дял.

предполагам има повече от един начин , ще се радвам ако е под уиндоус.

здравейте!

срещнах проблем със смаляването на системния дял , на машина с предварително инсталиран уин7.

явно дялът е защитен , защото не ми позволява да го намалям , а е 100 GB ...множко за системен дял.

предполагам има повече от един начин , ще се радвам ако е под уиндоус.

И азсъм с толкова около 14 гигабайта еинсталиран виндовс, ти си преценявай колко искаш ето една програмка partition magic но предлагам да си го оставиш толкова

• Автор

partition magic не работи с уин 7 ( или поне така ми се струва на мен )

повече от 50 ГБ за системен дял ...ми се свиди :)

пробвал съм с Acronis и не се получи ( може само да увеличава , не и да намаля )

Tака и не разбрах каква е причината за намаляване на този системен дял. Какво пречи да го използваш активно и да записваш на него каквото пожелаеш? Защо при теб непременно трябва да има други дялове?

• Автор

Tака и не разбрах каква е причината за намаляване на този системен дял. Какво пречи да го използваш активно и да записваш на него каквото пожелаеш? Защо при теб непременно трябва да има други дялове?

първо има два дяла така или иначе :P

няма да спорим "за" и "против" деленето на диска ...аз съм твърдо за

неискам да го използвам активно по (основно ) две причини ... неискам да го фрагментирам и омазвам излишно , неискам също да преравям дяла преди формат...

Опита ли с вградената в 7 програма за разделяне на хард диск:P

• Автор

Опита ли с вградената в 7 програма за разделяне на хард диск:P

не , даже незнам къде да я търся :)

monos, aз също нямам никакво намерение да споря. Когато имаш време си направи каквото си искаш разделение на дяловете. Но само ако ще правиш чиста инсталация на Windows 7. Не препоръчвам преоразмеряване на системен дял. Освен това прекаленото намаляване на размера на системния дял е ограничено от доста неща. Например по една или друга причина Windows 7 винаги има нужда от 15 GВ свободно пространство на системния дял. Така че си прави сметката добре...

• Автор

monos, aз също нямам никакво намерение да споря. Когато имаш време си направи каквото си искаш разделение на дяловете. Но само ако ще правиш чиста инсталация на Windows 7. Не препоръчвам преоразмеряване на системен дял. Освен това прекаленото намаляване на размера на системния дял е ограничено от доста неща. Например по една или друга причина Windows 7 винаги има нужда от 15 GВ свободно пространство на системния дял. Така че си прави сметката добре...

абе време имам , но не ми се преинсталира ... тъкмо се зарадвах че този път "някой" го е направил вместо мен и ето ти на...

виж nologo , преди години с XP беше нормално да имаш около 5-7...до 10 ГБ системен дял ...после на старата си машина сложих уин 7 , и се наложи да увелича дяла защото му дойде тесен , направих го 30 ГБ....после върнах XP и го смалих отново на 10 ГБ...

правил съм това много пъти ( смаляване и увеличаване ) в движение ...след инстал...но ТОЗИ дял сега неиска и смятам че има някакъв тънък момент .

ако някой може , нека помогне.

не , даже незнам къде да я търся :)

Control Panel --> Administrative Tools --> Computer Management --> Storage --> Disc Management . Десен бутон върху въпросния дял, и Shrink Volume .

Препоръчва се преди това да го дефрагментираш.

абе време имам , но не ми се преинсталира ... тъкмо се зарадвах че този път "някой" го е направил вместо мен и ето ти на...

виж nologo , преди години с XP беше нормално да имаш около 5-7...до 10 ГБ системен дял ...после на старата си машина сложих уин 7 , и се наложи да увелича дяла защото му дойде тесен , направих го 30 ГБ....после върнах XP и го смалих отново на 10 ГБ...

правил съм това много пъти ( смаляване и увеличаване ) в движение ...след инстал...но ТОЗИ дял сега неиска и смятам че има някакъв тънък момент .

ако някой може , нека помогне.

тънки моменти с оразмеряване на дялове (били те системни или не) при работещ Windows има - и всичките са неприятни

както те посъветва nologo използвай дяла така както е, или направи чиста инсталация и оразмери дяловете по време на самия процес

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Автор

предполагам е така!

благодаря на Suggs , уина позволява смаляване до 60 ГБ , което ме устройва ще направя един дефрагмент и го пускам да смалява

интересно ми е защо уина не позволява на външни програми да го правят .

предполагам е така!

благодаря на Suggs , уина позволява смаляване до 60 ГБ , което ме устройва ще направя един дефрагмент и го пускам да смалява

интересно ми е защо уина не позволява на външни програми да го правят .

направо го смали без дефраг, утилитито на вина е супер тъпо - сваля до мястото на което физически е записан последния файл (ако ще едни субтири да има в края на диска) - по принцип дефрага трябва премести файловете в началото на дяла, но на практика няма работещ дефраг от времето на win95... особенно на зареден windows... акронис 10 не разваля партишън на vista/7 патришън меджик (тоя боклук никога не го ползвай - той разваля всякакви дялове) и парагон обаче ги развалят...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Има една програмка пробвана под работещ уиндоус 7 и преоразмери без загуби на информация и е много простичка и безплатна.

http://www.kaldata.com/comments.php?catid=1&id=46315

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.