Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с датата и времето на Windows XP

Featured Replies

Привет. От известно време ме тормози един проблем - понякога системното време и датата произволно си се местят насам-натам, като това се случва както при включен компютър, така и при "събуждане" от Sleep Mode. Разминаванията са понякога от 5-10 минути, друг път - до няколко години, но винаги в посока минало време (назад). Инсталацията е с вграден SP3 и засега няма други ъпдейти. Услугата Windows Time работи и се синхронизирам с 2.bg.pool.ntp.org. Конфигурацията е старичка, но все още се движи - ECS nForce3-A, Sempron 2800+ (2.0GHz), 1GB A-Data DDR400 3-3-3-8, EPoX Radeon 9550. От какво може да бъде? Дайте някакви предложения, за да се стесни кръга на възможните проблеми. Вече опитах да сменя батерийката на дъното с нова, но резултат няма. Другите настройки в BIOS си се пазят. Като че ли съм чист от вируси и други гадинки, но пък може и да е точно това, дали да не се обърна към HJT Team? Имам пуснат ESS със стена в Interactive Mode, така че си следя всичко що влиза и излиза. Чакам предложения, предварително благодаря.

А сигурен ли си, че батерийката контактува добре? При старичка машина имам съмнения, че батерията периодично изключва.

Да, от батерията на дъното ще е.

По качествените модели дъна почти нямат такъв проблем съм забелязъл.

Значи в биос също има дата и час...при стартиране ако се промени в биос променя се и в windows.

Редактирано от Burkoff (преглед на промените)

Точно преди години имах същия проблем и се посъветвах тук. Както си казаха съфорумците беше от батерията. Тръгнах да обикалям Бургас да си купя и влязах в Мултирама и нямаха, казаха от интернет. След това отидох при един познат, който има сервиз и ми я смени безплатно. Думите му бяха, че не се продават чисто нови батерии(само батерия), просто взимат от дъната на старите компютри и те таксуват за промяна :help: Иначе като цяло няма да ти излезе по-скъпо от 10 лева. Освен ако проблема не ти е в нещо друго. Дано да не е!

Като видях темата се сетих за един мой случай с лаптопа ми. Имам инсталирани Windows XP Pro и Ubuntu 10.04. Забелязах, че Прозорците когато стартират показват времето точно, но след известно време часовника закъснява и за няколко часа работа може да закъснее с 10-20 минути. Убунтуто пък въобще няма такъв проблем. На какво може да се дължи това? Явно не е от хардуер (батерията).

• 3 седмици по-късно...
  • Автор

Батерийката, както вече казах, я смених с нова, специално я премерих преди това, също така зачистих контактите на гнездото с дезодорант (понеже нямах чист спирт под ръка), но ефект няма - преди малко пак ми се случи датата да скочи с десет години назад. Проблемът е страшно досаден, особено когато говоря по IM, не е истина как се омазва историята. Дъното е на доизживяване вече (мисля, че проблемът може да е от него), понеже са му заминали и USB контролера, и звука, но засега съм с него.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Проблемът ми все още си го има - инсталацията е все същата, но сега ми хрумна дали не може при пускане/събуждане (а и по прицнип) да си синхронизирам времето и датата с друг компютър от локалната мрежа, или пък с модема (Comtrend CT-5367) или рутера след него (Linksys WRT54GS). Някакви идеи, или пък да взема най-накрая да се обърна към HJT (макар и да ме съмнява всичко това да е причинено от гадинка)?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.