Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защита на Windows Server 2008 R2

Featured Replies

Отговора на въпраса кои програми да използвам за защита на тази операционна система, се оказа по-сложен от колкото си мислех!

AVIRA и KASPERSKY не се инсталират на 2008 R2!

Outpost Firewall би трябвало да стане, поне така пише на сайта му.

Ако някой ползва Windows Server 2008 R2 моля да сподели кои програми ползва за защита!

тоя вин има собствен FW, освен това е сървър - 100% е направен да ползва собствения си, който би трябвало да много по добър от вградените в ХР, виста/7

http://www.windowsnetworking.com/articles_tutorials/configure-Windows-Server-2008-advanced-firewall-MMC-snap-in.html

а ти за какво се мъчиш да ползваш тоя windows - той не е предназначен за домашни потребители?

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Трябват ти СЪРВЪРНИ версии на антивирусните, които са ПЛАТЕНИ.

Изключение правят ClamAV и може би базираната на нея MoonAV

За защитната стена-Има си.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ето линк към сървърна версия на Касперски: Kaspersky Anti-virus for File server

• Автор

Компютъра може и да е вкъщи, но аз не съм там. Поне не винаги! Настройките на тоя Windows са променени, но иначе върви отлично.

Пробвам 2008, защото 2003 не ми върши работа, проблем с драйвери.

Знам, че Windows-а има собствена стена и в началото бях с нея. До колко мога да разчитам на нея?

За AVIRA, кое издание точно трябва да ползвам? Явно няма да е Desktop!

Виждам , че и тук има версия за файлов сървър. Нея ли да пробвам?

Редактирано от supervas (преглед на промените)

Forticlient би трябвало да бачка на Server 2008 R2.Виж и този списък:

http://www.win2008workstation.com/win2008/security-software

п.п.

..би трябвало да много по добър от вградените в ХР, виста/7
От XP със сигурност, но R2 е базиран на Windows 7 и ''стената'' е една и съща и в двете ОС.Ползвал съм го, не говоря наизуст.Това, което е показано на снимката горе е Windows Firewall with Advanced Security, демек това-> ac851601d0a5d48b.png

Ето как може да се превърне в ОС за домашно ползване-> http://www.win2008r2workstation.com/

Редактирано от clonnning (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Отговора на въпраса кои програми да използвам за защита на тази операционна система, се оказа по-сложен от колкото си мислех!

AVIRA и KASPERSKY не се инсталират на 2008 R2!

Outpost Firewall би трябвало да стане, поне така пише на сайта му.

Ако някой ползва Windows Server 2008 R2 моля да сподели кои програми ползва за защита!

Eset Nod32 Antivirus Business Edition 4.0.437 работи в момента съм с нея.

Ако Windows-a е регистриран използвай Microsoft Security Essentails аз я предпоръчвам понеже е направена от Microsoft :speak:

Знам и на мен ми харесва обаче не става казва че е само за Vista, Windows 7 и Windows XP

Много ми е интересно за какво му е на сървър антивирус!?!?! Освен ако не е пуснат пощенски.

Много ми е интересно за какво му е на сървър антивирус!?!?! Освен ако не е пуснат пощенски.

Много ми е интересно, ако ти се лепне вирус от някой crack или от каквото и да е кво правим ? Все пак е Windows !!!

Редактирано от ILoVeHouse (преглед на промените)

Думата крак и уиндоус сървър не могат да бъдат в едно изречение!

Думата крак и уиндоус сървър не могат да бъдат в едно изречение!

Дори да не е крак, преди 20-ина минути два вируса online...connection terminated... явно има нужда от антивирусна!!!

Ама ти го ползваш за десктоп?!?

Аз просто спирам да коментирам ако е така.

Ползването на сървъри локално се прави изключително и само за администрирането им и деплоймънт.

Ама ти го ползваш за десктоп?!?

Аз просто спирам да коментирам ако е така.

Ползването на сървъри локално се прави изключително и само за администрирането им и деплоймънт.

Не знам какво странно виждаш в това.Мой приятел ползваше Windows server 2003, около 5-6 години, едва го навих преди седмица да мине на Win 7.Server 2003 е може би най-стабилната ОС, правена от Microsoft.

Мой приятел ползваше Windows server 2003, около 5-6 години, едва го навих преди седмица да мине на Win 7.Server 2003 е може би най-стабилната ОС, правена от Microsoft.

..което е една голяма заблуда. Някаква логика имаше преди години, когато ХП си дъртееше, а имаше по-ново ядро, това на 2003. В момента е абсолютно лишено от всякаква логика.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.