Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на автомобил

Featured Replies

Имам голямо затруднение в избора чудя се между

Toyota Celica 2000 16v - 156кс. - бензин

Toyota Celica 1,6 но 115 кс. - бензин

Mazda MX-3 1.8 v6-24-v - 136кс - бензин

VW Golf 2000 16v - 150кс гас/бензин

Всички са ми ги предложили на 2.600

Коя бихте ми препоръчали и скъпи ли са частите на другите.Голфа най-лесно се подържа но е гас/бензин по скоро клоня към маздата но все пак вие кажете.Приемам и други предложения на към 150к.с до 3 хиляди лв

Не си споменал годините и километрите на колите все пак при избор 2ра употребва трябва да се гледа най вече това. Иначе казваш че търсиш кола около 150 к.с би трябвало да отпадне Тойотата 1.6 защото е 115.Кажи за какво ти трябва - бегачка или комфорт.Японските коли са много добри от към комфорт/представяне/издържливост но проблема е по-скъпата подръжка така че ти трябва да решиш с какви пари разполагаш.Също така дали ще караш на газ или бензин? Лично аз бих избрал Маздака :P Успех.

При тази информация определено бих избрал Маздата.Не ти пречи да се огледаш още ако прецениш :P Успех,колега

ами взимаш я караш поне 30-40 км, вдигаш 100км да видиш дали не бие нанякъде, пробваш спирачките и се услушваш за нетипични шумове, то е ясно че на 20 годишна кола половината пластмаси тропат и това 20 годишна кола на 100 000 км няма, тя е по на 300 ако не и повече, но това не е от такова значение, закачаш я някъде да видят как е компресията, ако и тя е добре и всички предавки влизат без проблем то това е твоята кола.

Това са пълни трошляци и само селските 16 годишни момичета по кафетата можеш да зарибяваш със 150-те коня. Съжалявам, но от изброените коли е просто престъпление да ти предложим коя да е. Евентуално можеш да намериш някое десетгодишно пежо 306, което да не е издишало.

Това са пълни трошляци и само селските 16 годишни момичета по кафетата можеш да зарибяваш със 150-те коня. Съжалявам, но от изброените коли е просто престъпление да ти предложим коя да е. Евентуално можеш да намериш някое десетгодишно пежо 306, което да не е издишало.

Голям разбирач се извади. Като си толкова отворен дай му на чавека 5 000 и неговите 3 000 да станат 8 000 да си купи хубава кола, за да сваля градските 16 годишни момичета. Това са му възможностите на човека, според тях се простира.

Голям разбирач се извади. Като си толкова отворен дай му на чавека 5 000 и неговите 3 000 да станат 8 000 да си купи хубава кола, за да сваля градските 16 годишни момичета. Това са му възможностите на човека, според тях се простира.

За тия възможности - това което му казах. 20 годишни коли на по реални минимум 250 000 не са оправдани за покупка по никакъв критерий.

офтопик: Отделно споменатите от теб 8 000 - ако това е сумата, която означава оправдана покупка на добър автомобил, пак не съм съгласен, защото имайки тази сума в кеш е най-конструктивно да се вложи в лизинг за нов автомобил. Но това е лично мнение.

Редактирано от prwvu (преглед на промените)

Напълно съгласен. А и има една приказка "половината коне са измрели".... Така че тея стогодишни коли 150 коня на 100 000 км ги забравете. В момента разхождам една Омега 1998, на 190 000км е и пак не се доверявам много много на километража, въпреки че сметката горе-долу излиза.

1)- 1993 180.000

2)- 1986 незнам

3)- 1993 171,000

4)- 1994 230,000 но не е сигурно

Голф 3, 1994 година не е толкова добър избор като цяло. Това е най-неуспешният модел на концерна VAG за всички времена. Неуспехът се дължи на икономиите, наложени от тогавашният шеф на концерна.Аз клоня към, номер едно и три - Селика и MX3. Километрите със сигурност не са верни и са поне 100 000 отгоре. При тия километри, рядко ще попаднеш на читава кола. Все пак, ако държиш на евтинийката, вземай Голфа - части много по моргите. Останалото е хазарт.

За тия възможности - това което му казах. 20 годишни коли на по реални минимум 250 000 не са оправдани за покупка по никакъв критерий.

офтопик: Отделно споменатите от теб 8 000 - ако това е сумата, която означава оправдана покупка на добър автомобил, пак не съм съгласен, защото имайки тази сума в кеш е най-конструктивно да се вложи в лизинг за нов автомобил. Но това е лично мнение.

Съгласен съм с теб. В момента има много изгодни оферти за нови коли. Примерно Фабия за около 13 000. Е, моторът е малък, но пък новото си е ново. Ако все пак някой е готов да се разделя с около 350 лева на месец в продължение на 5 години, може да попадне на много неустоими предложения.

И още нещо към пусналия темата. Поразрови се в Мобиле. Там има доста оферти до 2600 лева. Лично за мен е изненада ниската цена на BMW 3-та серия. Е, ще трябва да се вложат още доста пари по ходовата част, но това е неизбежно при +15 годишните автомобили.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

в диапазона на 200 000 бензиновия двигател отпада, търси дизели, конските сили няма да са такива, но ще върви и няма да лапа масло. вземай няко турбодизел като искаш да е по мощна... (пежо 405 или 605, пък ако имаш късмет 406 - не е толкова здраво като първите, но пък е красиво...)

Вчера писах в подобна тема за едни беемвета - такива коли, на тези години и километри НЯМА! Нормалният пробег е около 20 000 км. на година. 15000 е луд късмет. Вярно е - по-старите коли са по-здрави ама всяка кола си има ресурс. Всичко опира до поддръжката която никой не може да ти каже как е правена. И вчера написах: "Мерака е болест и се лекува с пари."

• Автор

Значи за другите незнам но мога да кажа само за Маздата.Защото тези дни се видях с собсвеника на оглед.Показа ми документ,че е била наскоро в сервиза на Мазда са основен ремонт: Добавка на турбина смяна на масла и спирачки и още основни неща.На 02,06,10 е била в сервиза пишеше по документите.А за Голфа на оглед ще ида на 11-ти

Вчера писах в подобна тема за едни беемвета - такива коли, на тези години и километри НЯМА! Нормалният пробег е около 20 000 км. на година. 15000 е луд късмет. Вярно е - по-старите коли са по-здрави ама всяка кола си има ресурс. Всичко опира до поддръжката която никой не може да ти каже как е правена. И вчера написах: "Мерака е болест и се лекува с пари."

Средният годишен пробег на частните автомобили в Грермания е 13600 км. Друг е въпросът, какви автомобили се внасят тук. http://www.bm-businessmagazine.bg/bg/articles/We-travel-together/638/index.html

• Автор

Добре бе пичове защо всеки си мисли че е такъв голям пробега.Има хора които карат много по малко.Толкова ли сте богати,че да правите по 13,000 на година.Има хора който карат колата си само от тях до работата и това им е към 1-2 километра отиване и прибиране

Добре бе пичове защо всеки си мисли че е такъв голям пробега.Има хора които карат много по малко.Толкова ли сте богати,че да правите по 13,000 на година.Има хора който карат колата си само от тях до работата и това им е към 1-2 километра отиване и прибиране

Ами пич, аз карам до работа и обратно 30 километра всеки Божи ден. Такива като мен има много в моя град, а той не е чак толкова голям. А тук аз говорех за Германия, където щеш нещеш, караш! Аз за 4 години имам 56000 км със сегашната си кола, което прави по 14 000 км средно на година. Имай и нещо друго предвид. Който си купува нова кола си прави сметка, че ще навърта достатъчно километри, за да оправдае разходите. Такива, дето минават по 5-6000 годишно е абсурд да се сдобият с нов автомобил.

Редактирано от ImpossibleMan (преглед на промените)

Прав си! Голяма част от населението особено в чужбина са така. Също така масово се внасят коли карани от баби само в неделя, до църквата!

Е добре де ,като е ходиш от вкъщи до работа,защо търсиш кола 150к.с?Или ще се правиш на расер по сфетофарите? ;) Въпреки ,че съм закърмен с мазда ще подкрепя професора и ще ти кажа щом не навърташ 50000+км като таксиджия да избиваш от газ си вземи дизел.Вече въпрос на избор е дали ще е японски,френски или немски.

Освен това не вярвай на километража дори да ти е свалят от автовоз пред очите.Джамбазите ги превъртат още там.Пък и бях чел че хората там(Германия,Австрия) си връщат километражите ,защото според това колко на година навъртали им се изчислявала ГО.

Редактирано от coolmeen (преглед на промените)

Колко успява да им загрее колата? За 1-2 километра е по-добре с велосипед да се придвижваш.

• Автор

Прав си! Голяма част от населението особено в чужбина са така. Също така масово се внасят коли карани от баби само в неделя, до църквата!

Мани не ми напомняи,стари бабички с вечни коли.Бабе на 80-90 кара Жигулка или Москвич и вобще не и пука братче ;)

Ако кола се кара по 2 километра, износването за толкова години би било огромно. Търговския трик "дядо я е карал" е много изтъркан, а що се отнася до този тип автомобили е просто смешно. Истината е, че се кара яко и се изнася по бедните държави на изток.

не само че на запад баби карат всички коли, че даже доста често си забравят и бастуните в багажника :)

колко карана е една кола може да се разбере най лесно по дисковете на спирачките (ако не са сменяни ще има голям ръб, то си зависи от карането де... на мойта ги смених на 200 000 (според километража и аз му вярвам) а следващите никога, освен ако не я кара друг, същото важи и за накладките - просто я карам като камион - само на скорост и спирачка много рядко... всеки кара различно - баща ми прави по 10000 на година, аз между 3000 и 7000, служебната кола е на 91 000 пък е купена 2006 година...

Колко успява да им загрее колата? За 1-2 километра е по-добре с велосипед да се придвижваш.

Не само за 1-2 километра няма смисъл, а и за 10, ако е през зимата. Долу горе толкова е необходимо на една кола, за да влезе в режим. Когато една кола се кара постоянно, се разваля по-малко от такава, която стои на едно място през седмицата, а само в почивните дни се ползва за нещо. Сещам се, как навремето таксиметровите автомобили не спираха моторите денонощно и жигулитата издържаха много. Така износването на мотора е много малко. Това с бабите и дядовците е смешно. Дори да е така, ходейки само до магазина, износваш колата си в пъти повече от нормалното.

не само че на запад баби карат всички коли, че даже доста често си забравят и бастуните в багажника :)

колко карана е една кола може да се разбере най лесно по дисковете на спирачките (ако не са сменяни ще има голям ръб, то си зависи от карането де... на мойта ги смених на 200 000 (според километража и аз му вярвам) а следващите никога, освен ако не я кара друг, същото важи и за накладките - просто я карам като камион - само на скорост и спирачка много рядко... всеки кара различно - баща ми прави по 10000 на година, аз между 3000 и 7000, служебната кола е на 91 000 пък е купена 2006 година...

Накладки заминават на едно 50 хиляди при 50% градско. Голямо значение за цифрата има и самия автомобил и колко е тежък. Дискове на всяка втора или трета смяна на накладки. Виж сервизната книжка на служебната и ще установиш, че предни са сменяни как и да е карана. Задните изкарват много повече, там спирачното усилие е около 20%.

Накладки заминават на едно 50 хиляди при 50% градско. Голямо значение за цифрата има и самия автомобил и колко е тежък. Дискове на всяка втора или трета смяна на накладки. Виж сервизната книжка на служебната и ще установиш, че предни са сменяни как и да е карана. Задните изкарват много повече, там спирачното усилие е около 20%.

Не винаги е така със задните спирачки по простата причина, че на конструкторите им е ясно, какво е натоварването там. Примерно за моя модел по-податливи на износване са задните, барабанни спирачки, докато предните изкарват доста. Вече съм на 56000, а има още доста хляб в предните.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.