Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за експириънса при уиндоус 7

Featured Replies

Здравейте! Наскоро сменях рам памет и някакси ми стана интересно... Параметрите на системата са ми в подписа. Въпроса ми е относно работата на системата с различните видове рам.Доскоро бях с 2GB ddr2 на 800мгхц, Експириънса на уин-а ми показваше 5.5 точки за работата на рамта. С 2 дима рам 2GB на 800мгхц точките за рамта се вдигнаха на 7,3,колкото е и на процесора. Странно ми стана,когато с кит 2x2 GB na 1333 мгхц ,нямаше никаква разлика в системата според експириънса на уиндоус. Интересно ми е на какво се дължи това това,дали въпреки по-бързата рам ,някой от другите компоненти спъва производителността. А иначе ето точките от експириънса ми към момента:

Процесор - 7.3 т.

Рам - 7.3 т.

Поддръжка на уиндоус аеро - 6.8 т.

Поддръжка на игри - 6.8 т.

Трансфер от диска - 5.9 т.

Съжалявам за малко фриволния превод на експириънса ,но не знам как да го покажа чрез снимка.

Предварително благодаря!

Редактирано от vvch (преглед на промените)

Съжалявам за малко фриволния превод на експириънса ,но не знам как да го покажа чрез снимка.

Човек се учи докато е жив :)

Това, което искаш да хванеш на десктопа натискаш Print Screen след F12 копчето, отваряш Paint Ctrl + V и записваш .jpg

Здравейте! Наскоро сменях рам памет и някакси ми стана интересно... Параметрите на системата са ми в подписа. Въпроса ми е относно работата на системата с различните видове рам.Доскоро бях с 2GB ddr2 на 800мгхц, Експириънса на уин-а ми показваше 5.5 точки за работата на рамта. С 2 дима рам 2GB на 800мгхц точките за рамта се вдигнаха на 7,3,колкото е и на процесора. Странно ми стана,когато с кит 2x2 GB na 1333 мгхц ,нямаше никаква разлика в системата според експириънса на уиндоус. Интересно ми е на какво се дължи това това,дали въпреки по-бързата рам ,някой от другите компоненти спъва производителността. А иначе ето точките от експириънса ми към момента:

Процесор - 7.3 т.

Рам - 7.3 т.

Предварително благодаря!

Не е особено чудно, ако ДДР2 паметта е работела с латенции 4-4-4-12 1Т при 800МХц(ефективни), а ST се е изложила с някаква мизерна супербюджетна серия ДДР3 със стойности 9-9-9-27 2Т при 1333МХц(ефективни).

Процесор - 7.3 т.

Рам - 7.3 т.

Предварително благодаря!

Оценката при Win 7 става на базата на най-ниския междинен резултат. В случая при теб най-нисък резултат ти дава харда и следователно другите ти компоненти дори и да са на макс, оценката ти ще е 5.9 - толкова е и при мен. cool.gif

В нета има тестове DDR2 vs DDR3 като 2-ката води с малка преднина при възпроизвеждането на видео,при останалите приложения води 3-ката.

А за оценката е отговорил някои преди мен. т.е. бърза DDR2 има еднаква оценка с бавна DDR3 като латенци говоря (време за реакция и достъп до паметта). Ако клокнеш процесора така ще покачиш честотата на рам-а и латенцито съответно става по-малко ето ти при мен тест на Дефоулт и с клок 10% и оценката ми на Уин 7 стана от 7.3 на 7.4 2214253Q.png

2214254e.png

Редактирано от KoiAzLiWe (преглед на промените)

• Автор

Благодаря за отговорите! Тестовете после ще ги огледам подробно и ще се помъча да разбера нещо. Иначе скоростите ми според Еверест-а са 8-8-8-24 ,но биос-а ми няма такива стойности и настройките са на авто като единствено първата (сега незнам как точно се казваше) има възможността да се настрои до девет. Странното е,че при зададена стойност на осем на тази първата и всички други на авто се почваха едни сини екрани,не е работа. За да заработи стабилно системата сега настройката ми е на девет ,а другите са на авто. Бос съм по темата ,не разбирам много ,но ми е странно че памет на 800 мгхц и памет на 1333 работят еднакво. При това двата дима на 800 не бяха кит,а тези сега са.А и доколкото знам ддр2 и ддр3 паметите имат разлика в производителността дори и само заради това ,че ддр3-ките все пак са по-ново поколение... За скоростите въобще не съм наясно какво означават ,но ще се поинтересувам. Явно като всичко и тук не трябва много да се вярва на написаното с големи букви по етикетите...както и за всяко друго нещо.Поздрави на всички и пак Благодаря!

Редактирано от vvch (преглед на промените)

Благодаря за отговорите! Тестовете после ще ги огледам подробно и ще се помъча да разбера нещо. Иначе скоростите ми според Еверест-а са 8-8-8-24 ,но биос-а ми няма такива стойности и настройките са на авто като единствено първата (сега незнам как точно се казваше) има възможността да се настрои до девет. Странното е,че при зададена стойност на осем на тази първата и всички други на авто се почваха едни сини екрани,не е работа. За да заработи стабилно системата сега настройката ми е на девет ,а другите са на авто. Бос съм по темата ,не разбирам много ,но ми е странно че памет на 800 мгхц и памет на 1333 работят еднакво. При това двата дима на 800 не бяха кит,а тези сега са.А и доколкото знам ддр2 и ддр3 паметите имат разлика в производителността дори и само заради това ,че ддр3-ките все пак са по-ново поколение... За скоростите въобще не съм наясно какво означават ,но ще се поинтересувам. Явно като всичко и тук не трябва много да се вярва на написаното с големи букви по етикетите...както и за всяко друго нещо.Поздрави на всички и пак Благодаря!

За да работи по-бързо паметта трябва да търсиш по-малки латенции, при запазване на работната честота или дори нейното повишаване(оверклок)!

• 2 седмици по-късно...

По принцип този Windows 7 Experience Index е доста приблизителен, гледай си го, но имай това предвид.

Аз съм със конфигурацията в подписа и рамта ми е точките ми са на рам:6.7 има разлика между ддр2 и ддр3 и на харда 5.9 и това се гледа на малкия резултат

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.