Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем - "Welcome to Windows" logon screen не се появява

Featured Replies

Проблема е следният - вместо welcome screen с бутоните на потребителите, се появява диалогов прозорец както при класическия уиндоус. Настройките в Control panel са с отметка да се появява welcome screen-a.

Намерих на страницата на microsoft support следната тема http://support.microsoft.com/kb/817142 но решенията предложени там не ми вършат работа защото нямам инсталиран Symantec pcAnywhere нито pcAnywhere Graphical Identification and Authorization (GINA) filter, няма го и този Awgina.dll файл в C:\WINDOWS\system32\ директорията. Дефолтния Windows GINA file, Msgina.dll, не е заместен. Защо welcome screen-a не ми се появява?

Възможно ли е това да се е получило в следствие на windows updates?

Значи пробвайте така

Отворете контролният панел изберете, ако сте с калсическото меню така става: User Accouns - Change the users log on or off - и слагате отметки пред двата реда прикачвам снимка да видите. :);)

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

• Автор

Мда това е отметнато и промени не са правени там - още в първия пост уточних че в User Accounts от Control Panel не е пипано нищо и не е променян the way users log on or off. И двете кутийки са отметнати.

Проблема се появи внезапно - след изключване по нормален начин, следващото включване на РС-то беше с диалогов прозорец вместо Welcome screen.

Да уточня - използвам Windows XP Version 2002 Service pack 3

Предлагам алтернативно решение. Не знам дали ще сработи със сигурност, но си спомням, че на мен ми е вършило работа.

1. Отвори Start->Run, напиши regedit и натисни ОК

2. Отиди до HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\WinLogon

3. Намери стойността LogonType (в десния панел на прозореца), щракни двукратно върху нея и напиши цифрата 1 (предполага се, че сега трябва да пише 0).

0 - изключен Welcome Screen

1 - включен Welcome Screen

4. Рестартирай компютъра

Надявам се да свърши работа :)

Редактирано от Bfaf (преглед на промените)

• Автор

Предлагам алтернативно решение. Не знам дали ще сработи със сигурност, но си спомням, че на мен ми е вършило работа.

1. Отвори Start->Run, напиши regedit и натисни ОК

2. Отиди до HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\Current Version\WinLogon

3. Намери стойността LogonType (в десния панел на прозореца), щракни двукратно върху нея и напиши цифрата 1 (предполага се, че сега трябва да пише 0).

0 - изключен Welcome Screen

1 - включен Welcome Screen

4. Рестартирай компютъра

Надявам се да свърши работа ;)

Благодаря, за съжаление не се получи... И без това си беше на 1. Още едно уточнение - при изключване се появяват бутоните stand by, turn off, restart. Направих проба с позиция 0 - за изключване се появи вместо тях диалогов прозорец с падащо меню. При връщане на позиция 1 при включването нямаше промяна, за изключване отново бяха трите бутона.

На картинката е включване с позиция 1 в LogonType

post-91447-036086900 1276757166_thumb.jp

parker можеш ли да правиш промени в скиина който ти е дал moka333 ? Пробвай дали ти позволява ... и ако не пиши ... имам една идея защо !

А този уиндоус самоделка ли е?Че съм попадал на самодлеки део нямат ''добре дошли'' екрана и пак не може да им се включи.Като теглите уин на торент,поне теглете чисто MSDN копие бе хора...

• Автор

@be_with_me_274 Значи... до преди около 2 седмици си имаше welcome screen. Откакто ми е инсталиран уиндоуса (около 2 години) си беше наред. Признавам че не е оригинален, но не е теглен от торенти

@Hanibal_Lektar - мисля че вече писах че нямам проблем да правя и махам отметките в Control panel/user accounts/change the way users log on or off

но това не променя нищо, то е същото като да променям стойността в регистрите... Каква идея имаш за проблема - възможно ли е от някакви ъпдейти на уин-а или на антивирусната ли знам ли...

Как е възможно само аз да имам такъв проблем... честно казано очаквах че поне още 5ма ще пишат тук за същото... Е, каръшка работа кво да се прави

Благодаря за идеите поне... ;)

Редактирано от parker (преглед на промените)

Един от протоколите който се навира в опциите на мрежовата карта правеше проблем ... ама той не ти разрешава да правиш промени ... затова те попитах ? Я дай ми кепчър на свойствата на мрежовата ти карта ... да видя ще се сетя ли кой беше и дали го има !

Един от протоколите който се навира в опциите на мрежовата карта правеше проблем ... ама той не ти разрешава да правиш промени ... затова те попитах ? Я дай ми кепчър на свойствата на мрежовата ти карта ... да видя ще се сетя ли кой беше и дали го има !

Протокола май беше Clien for NetWare. Като се деинсталира и се оправяше "Добре дошли"/Welcome/.

Протокола май беше Clien for NetWare. Като се деинсталира и се оправяше "Добре дошли"/Welcome/.

При този протокол не изкарваше ли съобщение, че не може да бъде сменен логон скрийна, при опит за промяна в контрол панела?

При този протокол не изкарваше ли съобщение, че не може да бъде сменен логон скрийна, при опит за промяна в контрол панела?

Да, и за това трябва да се премахне.

• Автор

ок ето свойствата на Network adapter-a предполагам за него ставаше дума

post-91447-043027700 1276862080_thumb.jp

post-91447-071225900 1276862086_thumb.jp

ок ето свойствата на Network adapter-a предполагам за него ставаше дума

Не е за това като влезнеш в контрол панел

И отидеш на свързване натисни върху локал кънкшън десен пропъртайс и дай шот

Редактирано от Webtut-Bg SupporT® (преглед на промените)

:)Точно !

parker дай скриншот на това което ти е казал moka333 да видим има ли го този протокол !

jonov , нека parker ни даде скриншот дали го има този протокол ... останалото е лесно !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.