Премини към съдържанието
От 1-ви септември 2021 г., вход във форумите ще е възможен само с имейл адрес вместо потребителско име. Ако не помните имейла с който сте се регистрирали, вижте го в настройките на профила си. ×
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Инсталация на mac os x 10.5.x на ПЦ с дуалбуут


Анинфид

Препоръчан отговор


Преди да започнем

Има доста релийзи на OSX86. Част от най-използваните са:

iPC, iATKOS, Kalyway, iDeneb ...

Нито един от тези е перфектен, но с времето се доближават до перфектното.

iPC е най-добрият който можете да намерите, защото те подържат най-много хардуеър, следвани от Kalyway, iDeneb и други. Най-важното е да проверите за подръжката на хардуерът Ви наOSX86 wiki.

1. Свалете OSx86 10.5.x

Свалете го от любимия Ви торент сайт, последната версия на леопарда е 10.5.8, като изберете един от по-горе споменатите релийзи.След това запишете *.iso файла на DVD диск със PowerIso MagickISO или подобна записваща програма.

2. Направете дял за ОС, подготвяне на диска:

В windows 7 и vista, десен бутон на My computer > Manage, кликнете Disk Management. Направете "primary partition" със минимум 8GB място, за предпочитене е да са около 15GB. Не е нужно да го форматирате ако е FAT32.След като направите дяла кликнете десен бутон върху него> Mark Partition as Active.

Запишете OSX86 ISO който сте свалили от торнет сайт на DVD диск и рестартирайте като бутвате от DVD-то.Сега трябва да видите зареждащия екран на DARWIN.

3. Буутване и стартиране не инсталацията

Когато с епояви отброяване от 10 секунди, кликнете бутонът F8 и ще можете да напишете команди.Сега напишете -v за да влезнете в VERBOSE, това ще ви позволи да видите грешките ако те се случат.Ако нещо не се зареди за повече от 10 минути потърсете помощ като споменете последните няколко реда.Във случай че всичко мине както трябва всичко трябва да се е заредило за 15-30 минути.

Ако искате да подминете тези грешки напишете:

-cpus=1, -cpus=2.

4. Конфигурация на инсталацията

След като всичко се зареди трябва да влезнете в графичния интерфейс.Трябва да виждате меню в горната част на екрана.От него изберете Utilities > Disk Utility.

Тук избираме дяла в които искаме да инсталираме Mac OSX,това е същият дял които направихме по-рано.

Сега погледнете към бутонът ERASE и около него има избор за фаиловата система в която ще го форматирате изберете"MAC OSX Journaled Extended" вече можете да кликнете на еrase.Затворете Disk utility и изберете току-що форматираният дял.

5. Костумизация

Това е най-важната стъпка.Сега изберете внимателно хардуерните компоненти на вашата конфигурация за да работи правилно.Отидете в http://wiki.osx86pro...x.php/Main_Page отидете в секцията HARDWARE и изберете вашата версия(10.5.x)и дали компютърът Ви е настолен или лаптоп.Тази страница показва примери с тествани компоненти и кой модул трябва да бъде избран.

За повечето INTEL базирани конфигураций Vanilla кернел върви правилно, а за AMD използвайте Voodoo кернелът. Препоръчително е да махнете всички ненужни езици тъй като заемеат около 2 GB.Също така не избирайте ненужни драйвъри(.KEXT) които биха могли да направят конфликти помежду си. например:Имате NVIDIA geforce на лаптопът Ви, в такъв случай избирате само NVDarwin от секцията "Graphics".

Когато сте готови кликнете ОК.

6. Инсталация

Сега DVD дискът Ви ще бъде проверен след което инсталацията ще запоане.Тя е от 20 до 45 минути.След като инсталацията свърши ще помоли за рестарт.Преманхете дискът след като се рестартира.

Би трябвало автоматично да буутнете OS X.

7. Настройване на Boot loader-ът

След като OS X работи трпбва да поправим инсталацията на windows 7/vista.За това ще използваме boot loader-ът на windows и не chameleon който си е със OS X.

Сложете инсталационния диск наwindows 7/Vista и буутнете от него.Когато инсталацията стартира то ви пита за "Recovery". Изберете опцията "recovery".Ще ви се покаже екранът за поправка.Селектирайте "command-line" и напишете:

DISKPART> list disk //Показва хард дисковете

DISKPART> select disk n // Селектира дискът с windows инсталация

DISKPART> list partition //Показва дяловете на хард диска

DISKPART> select partition n //Изберете номера на дяла където е инсталиран windows

DISKPART> active //направете дялъ активен

DISKPART> exit

REBOOT.

Сега вашият vista/7 трбва да стартира, ако не може опитайте това:

Буутнете със инсталациония диск на windows и отново изберете recovery, и изберете "automated recovery of boot area".Това би трябвало да го оправи.

8. Слагане на MAC OS в буутващото меню през Windows:

Стартирайте windows нормално и свалете EasyBCD(потърси в гугъл).Отворете го и изберете "Add/Remove entries" изберете "Mac". Изберете "Generic x86 Pc" от менюто и напишете някакво име .Това ще е името което ще се появява на буут екрана Ви. Запазете когато сте готовои и рестартирайте.

Редакция:Мислех че последната версия на леопарда е 10.5.7, все пак е правено по спомени и малко гугъл :cool:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 месеца по-късно...
:angry: радвам се , само така !Ако имаш проблеми пиши тука :cool: !
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 седмици по-късно...

ФодоР можеш ли да ме посъветваш коя операционна система да ползвам на компютъра си който ми служи само за аудио/видео/изображения обработка. Главно на него ползвам Адоб продуктите и сони вегас, в доста от чуждестранните форуми казват че MAC операционни системи са най-добри и тъй като гледам че си запознат с инсталиране и конфигуриране на MAC мисля че можеш да ми дадеш правилен съвет. Компютъра е със следните параметри : Процесор : Intel Core 2 Quad Q6600 2, 4 GHz Дъно : ASUS P5Q PRO /P45/LGA775 РАМ : Kingston hyperX 4x4gb DDR2 1066 Видео : XFX GF 9800GX2 1GB DDR3 DUAL DVI, HDMI BLACK Edition Замислихме професионално да се занимаваме с видео анимация затова е тази конфигурация да не си помислиш нещо друго :cool: и не главно аз, но това е за друга тема :lol6:


Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ФодоР можеш ли да ме посъветваш коя операционна система да ползвам на компютъра си който ми служи само за аудио/видео/изображения обработка.

Главно на него ползвам Адоб продуктите и сони вегас, в доста от чуждестранните форуми казват че MAC операционни системи са най-добри и тъй като гледам че си запознат с инсталиране и конфигуриране на MAC мисля че можеш да ми дадеш правилен съвет.

Компютъра е със следните параметри :

Процесор : Intel Core 2 Quad Q6600 2, 4 GHz

Дъно : ASUS P5Q PRO /P45/LGA775

РАМ : Kingston hyperX 4x4gb DDR2 1066

Видео : XFX GF 9800GX2 1GB DDR3 DUAL DVI, HDMI BLACK Edition

Замислихме професионално да се занимаваме с видео анимация затова е тази конфигурация да не си помислиш нещо друго :ph34r: и не главно аз, но това е за друга тема :)

Много добра конфигурация ( даже малко завиждам благородно ) , добре е че сте се ориентирали за толкова РАМ , защото , сам си доказах , че когато ти е нужна за нещо което я гълта на истина е добре да имаш повече от 4 ГБ ...А вие със 16 :P .

По принцип , да на мак добре си вървят на адоуб нещата.Стига да го накарате да проработи правилно , може инсталацията да протече по вода и после да не става за нищо , може да е обратното.Не е невъзможно да инсталираш МАК ос на пц , повечето пъти е почти невъзможно да го накараш да работи както трябва. Ето какво намерих за дъното , http://www.hackint0sh.org/f200/56536.htm , сега видеото http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=110366 ето малко да прочетеш :). Пожелавам ти късмет!

ПС. А да , после да си потърсиш кекстове ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 2 месеца по-късно...
Добра работа, колега! :) Благодаря за оправянето ми с проблема на Boot loader-а! Търсих да видя от какво е, търсих но пак не можах! И ето, че ти тук гордо си представил всичко подробно. Няма да има човек, който да не те разбере! Браво! Оценявам го! Мерси! :):clap::rolleyes::cool:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 3 седмици по-късно...

На тази от подписа със малко трудности да , но на това което спомена... не :wors: .Пиши поне 1 ГБ рам , и естествено , процесора трябва да подържа SSE 2 / SSE3 :wors: .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Hibernate Интелската ти машина е по добра за Хакинтош. Видео,звук,чипсет,процесор са ти съвместими. Хубаво е записвачката да ти е SATA и периферията на USB2.

Евентуално с ланката може да имаш малко зор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дали ще имам някакви проблеми с интернета при инсталация на Мас с дуал бута. Имам рутер, единия ми компютър (този на който ще инстална мас) е свързан с ЛАН кабел от Switch-а на рутера, а другия ми е с WLAN карта. Другото което искам да попитам е за кои части трябва да избера драйвери? Видео карта Саунд карта Чипсет Лан карта Процесор Някви USB контролери или нещо друго И последен въпрос: ще върви ли mac-a на Intel Pentinum Dual Core E5300 2,60Ghz 2GB A-DATA 800Mhz Ram Palit 9500GT 1GB DDR2

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно , ще ти трябват кекстове (не се наричат драйвъри при мак ОС) за лана и аудио картата. Иначе , да ще върви. Проблеми , винаги може да има никой не може да ти каже да ще има , или не няма да има , дори да има почти същата конфигурация . Препоръчвам ти да си запишеш мака на dvd-rw за да може да пробваш и други релиизи , ако първия който вземеш на стане . Късмет :whist: !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Потърси в интернет какви са начините за инсталиране и пускане на видео ,аудио и интернет на хаки защото начините са доста и има много тънкости при самата инсталация и след това по настройките. Инсталирането може да стане и за 20 минути а може и да трябват няколко десетки опита докато се налучка правилния начин за твоята с-ма.Има и хубав български сайт с доста инфо по темата. От въпросите ти усещам,че неси много наясно и това ще ти е пречка за гладката инсталация.Потърси си предварително информация за собствения си хардуер,кое,как и защо така се инсталира.Без сериозно четене по темата не очаквай гладка инсталация и след това безпроблемна работа на самата система.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

би ли ми казал този бг сайт как да премахна мака, при прецакване на инсталацията и вобще ако искам да го изтрия? просто форматирам дяла ли или и там има нещо тънко?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 4 седмици по-късно...

Motherboard:Mobile Intel® GL40 Express Chipset

CPU:Intel Pentium Dual Core T3200 (2.00 GHz 1 MB L2 667 MHz

VGA:GMA 4500 Integrated 3D graphics, featuring Intel® Graphics Media

HDD Bootable:250GB SATA Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection)

HDD Others:

Много се извинявам,аз исталирах хакинтош XxX Mac OS X x86 10.5.6 Install Disc Universal Final

Всичко мина ок ,но не може да бутне,стига до ябълката,върти,върти и ми излиза един знак

забранено.Моля ,ако знаете нещо по въпроса да ми кажете?Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

здравеите, опитвам се да кача Mac OS X - Kayay на лаптоп acer aspire 7720 cpu: intel 2Ghz dual core RAM: 2x2Gb Video: Nvidia Gforce 9500 M GT 512mb MB - е това неможах да го намеря wifi Intel 4936 agn HDD SATA имам инсталиран Бозица 7-ма версия и се опитвам да ги подкарам и двете. Подкарах дуал буут-а. нямам никаква мрежа това е въпрос на софтуер, но се появи друг пробле, а аз нямам никаква идея как се оправя това. всички падащи менюта са бели, не пише нищо. и като кликна се появяват буквите за част от секундата. Моля помагайте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • 3 седмици по-късно...

Здравейте Съфорумци ! Та въпрост ми е простичък: Как да се оправя с това чудо? . 1. Дъно Gigabyte Technology Co., Ltd. - EP35-DS3L 2. Процесор Pentium® Dual-Core CPU E5200 @ 2.50GHz, 2500 Mhz 3. Биос BIOS Version/Date Award Software International, Inc. F6, 19.6.2009 г.,SMBIOS Version 2.4 4. Рам Installed Physical Memory (RAM) 3,00 GB 5. Видео NVIDIA GeForce 9800 GT 6. Звук Realtek High Definition Audio 7. Интернет Realtek RTL8168B/8111B Family PCI-e Gigabit Enthernet 8. Мишка/Клавиатура Logitech Deluxe 650 Cordless Desktop /USB/ Казвали са ми че дъното е много Mac OS Friendly , както и видеото. Изписал съм си всички компоненти за да ми се обясни какви кекстове /ако така се произнасяше (kext)/ да слагам след инсталацията. Подробно ако може да ми обясните стъпка по стъпка всичко. От настройване на дялове /в самия уиндоус/ до слагането на кекстовете kext файловете /пачове/. Благодаря предварително на хората нагърбили се да ми обясняват.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

@iKRiSK0 За 10.6.х

Инсталация - http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=180954

KEXT - Използвай последните версии на кекстовете, които ще ти препоръчат. Убеди се, че могат да бъдат компилирани за х86_64. Ако не успееш да се справиш със "заспиването" чрез ДСДТ, то използвай SleepЕnabler.kext само за съответната версия на СЛ.

DSDT.aml - ако не намериш готово ще трябва да си направиш сам:

DSDT Auto-Patcher - http://www.insanelymac.com/forum/index.php?showtopic=235523 - ако го няма точно твоят модел, опитай с DS3. Може и да проработи, ако повечето компоненти са еднакви.

Забалежка: Най-добре е да се ползва ДСДТ както от съответното дъно, така и от сътоветния БИОС. ДСДТ-о в две различни версии БИОС на едно дъно също се различават и има вероятност да се появят проблеми.

Успех !!!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Фодор чудесна тема! Браво за труда.Сега мисля и аз да го сложа на РС :nono: Може ли да споделиш няколко снимки от ОСто , да видя горе-долу как излежда прословутата iPC OS :) Мерси предварително.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Моля , при въпроси питай , ще опитам да ти помогна :nono: !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
 • Добави ново...

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване