Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгоряла видео карта на лаптоп

Featured Replies

Значи вчера изведнъж, докато си ровех в нета, екрана ми стана на зелени и бели точки.После се рестарт и няма картина повече. Сигурен съм, че е картата,защото на монитора мога да му меня яркоста и се забелязва, че свети. Ако е видео картата значи нов лаптоп, нали? Или подозирам, че нещо някъде се е стопило или някаква настройка се е бъгнала.

не е настройка

следващия лаптоп гледай да е с АТИ видеокарта...

nvidia bad chips просто каквато и да е марката на лаптопа, чиповете се скапват от високите температури, редувани с охлаждане при изключване на лаптопа... 8600 е g84 ядро...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Звънни в Жар, ще ти помогнат тези лаптопи те ги сглобяват и имат части!

Но следващия път не си купувай от там. Там са велики измамници.

Но следващия път не си купувай от там. Там са велики измамници.

То къде не са? :rolleyes:

не е настройка

следващия лаптоп гледай да е с АТИ видеокарта...

nvidia bad chips просто каквато и да е марката на лаптопа, чиповете се скапват от високите температури, редувани с охлаждане при изключване на лаптопа... 8600 е g84 ядро...

На ati чиповете са още по-калпави, какви разправии имах за един radeon преди година не е истина.. А по въпроса за чипа - проблем има с 86хх, но аз лично имам същата 8600M GS /но 512MB/ и работи като звяр, просто от време на време трябва да се разглоби лаптопа и да се изчисти прахта от вентилатора понеже цялото прегряване на системата идва точно от това. След едно изчистване температурата става 60-70 градуса макс при пълно натоварване. А самия проблем идва при над 90 когато блокира и почва да сече. Но май много се задълбочих :D

На ati чиповете са още по-калпави, какви разправии имах за един radeon преди година не е истина.. А по въпроса за чипа - проблем има с 86хх, но аз лично имам същата 8600M GS /но 512MB/ и работи като звяр, просто от време на време трябва да се разглоби лаптопа и да се изчисти прахта от вентилатора понеже цялото прегряване на системата идва точно от това. След едно изчистване температурата става 60-70 градуса макс при пълно натоварване. А самия проблем идва при над 90 когато блокира и почва да сече. Но май много се задълбочих :D

Добър ден на всички,

бих искал да пусна една информация която да помогне в изборът на лаптоп, на евентуално търсещите в момента.

Както се разбра от заглавието, всички карти на nvidia от сериите 8400М и 8600М са произведени с някъкав дефект.

Дефектът се състои в това, че матерялите които са използвани за чиповете не са издръжливи на продължителна смяна на температурата : Топло-студено-топло, което води до повреда на чипа.

Тъй като чиповете са запоени за дъната (въпреки че са dedicated video card) се налага смяна на дъното.

най-чести симптоми са:

#многобройни образи

#линии на екрана

#липса на видео

#произволни букви по екрана

ако се появи подобно нещо, рано или късно чипът ще издаде духът си.

неможе да се поправи софуерно, защото проблемът е физически и засяга чипът.

засегнати са абсолюно всички производители na лаптопи които имат модели с nvidia графична карта с подобни чипове (G84,G86).

DELL например предлага bios-update, който чрез често охлаждане на системата не решава проблема а само удължава живота на чипа и докато излезе от гаранция.

лоша новина за всички които са си купили ноутбук с отделно видео, с надежда за компютър който ще работи дълго и надеждно.

затова най-добрият избор за момента е ATI видео или INTEL вградено.

за "по-хитрите" от вас и за тези които се интересуват за детайли по-тази тема, давам няколко линка с цел да видите, че не говоря на изуст:

офицялен делл форум(информация и засегнати модели): http://direct2dell.com/one2one/archive/200...top-owners.aspx

http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=268277

...и мн други. просто google e пълен с информация по-лучая.

надявам се да съм помогнал на тези които им предстои подобна покупка.

• Автор

Принципно и аз съм против Нвидия. Лично за мене не струват въобше, но какво да направя лаптопа беше подарък и вършеше работа колкото да си въртя Коде блокс , визуал студио. Дота и Хон.. А относно видеото едно ново дъно ще ми излезе сиг 300лв.

Просто най-доброто на лаптопчето БЕШЕ, че имаше 4мб кеш 2.2 коре 2 дуо.

ПС: Пиша от настолен комп на един приятел, защото съм далече от вкъщи и ако може трябва ми някакъв съвет какво да го правя сега тоя лаптоп. Мина ми през акъла да го разглоба и на части да го продам или нещо от сорта... а трябва да мисля и за нов лаптоп, но всички са някакви мега ментаци.

Редактирано от Alexxx888 (преглед на промените)

300лв. абсурд освен ако не го намериш 2ра ръка,ново най-малко 500-600.

Няма ли гаранция??Може би да може да се оправи без да се сменя дъно за това ти трябва специализирана помощ и професионално мнение,тук във форума няма как да ти го дадем без допълнителна информация за състоянието на продукта.

Редактирано от bssd (преглед на промените)

Принципно и аз съм против Нвидия. Лично за мене не струват въобше, но какво да направя лаптопа беше подарък и вършеше работа колкото да си въртя Коде блокс , визуал студио. Дота и Хон.. А относно видеото едно ново дъно ще ми излезе сиг 300лв.

Просто най-доброто на лаптопчето БЕШЕ, че имаше 4мб кеш 2.2 коре 2 дуо.

ПС: Пиша от настолен комп на един приятел, защото съм далече от вкъщи и ако може трябва ми някакъв съвет какво да го правя сега тоя лаптоп. Мина ми през акъла да го разглоба и на части да го продам или нещо от сорта... а трябва да мисля и за нов лаптоп, но всички са някакви мега ментаци.

Продаването на части е бавен и мъчителен процес пробвай да го продадеш така с този проблем,но първо се консултирай със сервиз дали найстина му заминало дъното,ако е така вече можеш да го пуснеш за продажба в интернет,като пример калдата обяви и другите по-известни форуми.За цени можеш да питаш гугъл,слагай цени който сега са актуални.

Както каза НОВ лаптоп,ако искаш това да не се повтори дори на изплащане да е,нов да е и с гаранция поне 3год.

При избора се консултирай с познати или тук във форума защото от лаптоп до лаптоп има голяма разлика.

Редактирано от bssd (преглед на промените)

кеша нищо не значи (ако е повече от 1мб е все тая колко е). http://hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=104386

търси си шаси с дъно на гигабайт - стандартно си се продава отделно, но тука аргус и вали сглобяват лаптопи с шасито и го продават... ако си намериш шаси ще минеш доста евтино - ще си ползваш диска, процесора, паметта, оптичното, wi-fi и blue tooth-a... колкото до търсенето на дъно - трябва да намериш точно същото за да може да влезе в твоето шаси, а другото е, че всички шасита почти са пластмасови боклуци и смяната на дъното почти винаги води до счупени щипки и разпърцани панти... (в тоя случай най големи боклуци са тошиба и acer и фуджицу...)

и на ати видеокартите са по добри - не се прецакват от температура, но пък там програмистите са м$ гъзолизци и некадърници - линукс - това е забранена територия, opengl - кво пък е туй чудо?

друг производител на шасита е компал (прави за всички известни марки, те само си слагат лепенките) преди няколко години се внасяше от асбис, сега никой не внася...

http://comexgroup.com/forums/index.php?showtopic=33320&pid=289935&st=0&#entry289935 още един лаптоп с изгоряло видео на невидия - просто охлаждането в лаптоп идва слабо за чипове на нвидия, пък на ати чиповете държат без проблем тия температури...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

....не се прецакват от температура....

Няма такова нещо. Скапват се и то още по-лошо. Докато при нВидиа се отлепя видеото от дъното и може да се залепи, то при АТИ картите се разлепя самият чип от печатната платка, т.е. няма оправяне. Не че и двата дефекта са приятни, но все повече производители ги залагат при самото сглобяване, за да може след изтичането на гаранцията да се скапе и човекът да си вземе нова машина. Затова единственият вариант е да се удължи гаранцията възможно най-много.

• Автор

Значи водих го на сервиз, но аз бях наясно, че точно това е станало. На всичко друго му няма нищо, а чипа на видеото се е стопил... Евала на Нвидия още повече ме карата да се смея на техните произведения на изкуството. И наистина АТИ+Линукс=мъгла, което е най- лошото, но повярвайте ми на тоя лаптоп са качвани Bсички операционни системи ( даже няколко месеца преди да изгори бях на Уин. 98- най-яката ОС на Уин) и Нвидия не са по назад в Линукс=На мъгла, защото успях да си кача дривер, ама направо даже стана по лошо. И така... Ако има нещо ново ще пиша.

ПС: Пиша през ПСП то и е малко трудно, ама иначе поне имам връзка с нета.

Редактирано от Alexxx888 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Хора значи залепихме видеото обаче забива страшно, преди време си вървеше добре обаче напоследък нищо не става от него.. Имам чъвството, че температурите на видеото и процесора са много високи, когато е оставен без да прави нищо

1. Цпу- 55граддуса

2. Видеото 62-64 градуса.

Ако стайната температура е над 28 градуса вероятноста да изгори видеокартата е голяма а и като си отворил много приложения вероятноста да изгори става огромна понеже тези проложения загряват видеокартата и процесора а и 28 градуса стайна температура е доста висока, затова аз на моят лаптоп http://www.bomba.bg/kompiutri/laptopi/dell-inspiron-1564-core-i3-330m-dell00396.html държа само 2 отворени приложения, скайп и антивирусна другите ги отварям само когато ми трябват. А и не играя много игри понеже лаптопите не са предназначени за това и батерията пада бързо и се нагряват много процесора и видеокартата. Когато процесорът се нагрее над 60 градуса е вероятно да изгори ако го държиж на 60 градуса доста време, за видеокартата се отнася същото, ползвай програмата Everest за да следиш температурата и да знаеш когато премине 60 градуса.

Редактирано от joniop (преглед на промените)

• Автор

Ти луд ли си 28 градуса аз съм от Банско тука повече от 22 градуса няма, оня ден като беше облачно беше 14градуса навънка. Аз говоря за тия градуси като спокойна температура, следя ги с HWMonitor и температурата, която излезе след като пуснах HoN, която иска средна хубост видео 512мб и максимум на сичко ми излезе 78 градуса видео.. И разбира се аз веднага го изключих...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.