Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Bios Update MSI K9A2 Platinum

Featured Replies

Мaлко помощ отностно ъпдейт на биос за тази д. платка С MSI Live Update изтеглих последната версия на биоса и до там. Не съм сигурен как да процедирам и се ровя от час и нищо ненамирам. На по старите платки се флашваше с дискета до колкото помня в моя случай какво да направя. Ще съм благодарен за малко инфо за да флашна дъното

Проблема ми е оправен под Windows

Редактирано от Andrian Ivanov (преглед на промените)

• Автор

Просто така - имаше мн обновления на дъното в сайта. Оправих се но ми се налага да преинсталирам Windows понеже не го открива.

Просто така - имаше мн обновления на дъното в сайта

За просто така не се прави флаш на биос.Когато има някакъв проблем или е наложително тогава , но ако всичко си е наред , няма смисъл.Нищо дано да няма проблеми :yanim:

За просто така не се прави флаш на биос.Когато има някакъв проблем или е наложително тогава , но ако всичко си е наред , няма смисъл.Нищо дано да няма проблеми :ph34r:

да колега прав си за причина,когато се налага ъпдейт на BIOS.за мен тоя процес е като разходка по острието на ножа :)

• Автор

Това дъно е висок клас. Има 10 актоализации на биоса направих го предимно това че при няколко USB устройства ми сигнализира грешка при включване когато ги махна не ми сигнализира такава Въпреки всичко със или без USB хардуер по него вече втора година не се е повредело нещо

Проблема след флаша е Windows 7 който не ми зареди добре че сетих да му дам repear, но сега ако диска го няма в оптиката не се включва Утре ще го преинсталирам поне спасих даните си. От всичко до тук гадното е че ми се отвори работа за седмица с инсталиране на драйвери програми и т.н.

Какъвто и клас да е дъното,мигне ли тока-ще тичаш при Бачо Киро за програматор...:)Флаша на биос си е фасулска работа,а и сега чиповете на биосите са на цокъл...Но е вярно,че биос е редно да се сменя само при нужда.Така и не разбрах-оправи ли си проблема или си създаде нов след флаша?

• Автор

Какъвто и клас да е дъното,мигне ли тока-ще тичаш при Бачо Киро за програматор...:)Флаша на биос си е фасулска работа,а и сега чиповете на биосите са на цокъл...Но е вярно,че биос е редно да се сменя само при нужда.Така и не разбрах-оправи ли си проблема или си създаде нов след флаша?

а отностно проблема ми не е оправен пак си пищи както преди. Нормалното е веднъж

А защо реши,че се налага флаш на биоса на дъното?

Какъвто и клас да е дъното,мигне ли тока-ще тичаш при Бачо Киро за програматор...:rolleyes:Флаша на биос си е фасулска работа,а и сега чиповете на биосите са на цокъл...Но е вярно,че биос е редно да се сменя само при нужда.Така и не разбрах-оправи ли си проблема или си създаде нов след флаша?

1.A дали BIOS на лаптопите е на цокъл?

2.Извинявам се много, но вече за 4-ти път ще напиша за процедура наречена "RECOVERY", която може да се ползва в случай, че нещо се обърка при флашването на BIOS-а. За повече информация-Книжката с инструкции на дъното.

Не е задължително ако нещо се обърка да вадиш програматора веднага...

На мнение съм, че BIOS трябва да се сменя/обновява САМО при необходимост..

Аз съм за златното правило- "Не поправяй нещо, което работи.."

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

А защо реши,че се налага флаш на биоса на дъното?

Първо поради тази причина с USB портовете и да съм в крак с нещата Не е грешно, но ако незнаеш какво правиш, а ако не по добре да не захващаш с него. Хайде ток и др неща са 1 на 1000 да се случат по време на флашването, като оставим това на страна пример с моята Motorola mpx 200, която на 3 месеца я флашвам и ток по време на процедурата не ми е спирал. Все пак е добре да се прави вечер по малко вероятно е да се случи

Преди малко прочетох промените по изданията с BIOS а ми и се оказва че разлика от предишния в следващите по нови версии е - Update CPU module.

1.A дали BIOS на лаптопите е на цокъл?

2.Извинявам се много, но вече за 4-ти път ще напиша за процедура наречена "RECOVERY", която може да се ползва в случай, че нещо се обърка при флашването на BIOS-а. За повече информация-Книжката с инструкции на дъното.

Не е задължително ако нещо се обърка да вадиш програматора веднага...

На мнение съм, че BIOS трябва да се сменя/обновява САМО при необходимост..

Аз съм за златното правило- "Не поправяй нещо, което работи.."

Колега,току що разбрах,че MSI K9A2 Platinum се поставя на лаптопи...Хайде прибави и "горещата подмяна",пък аз ще помисля,за още опции,за да обхванем всички варианти-щом първият дошъл на езика ми за илюстриране на мисълта не се приема...Към нуждите от смяна на биос,лично аз прибавям и флашването с по-добър за клок биос,също и моднат за такава цел и флашването с биос от по-старши клас от серията за повече опции-разни хора,разни идеи...

Колега,току що разбрах,че MSI K9A2 Platinum се поставя на ЛАПтопи...Хайде прибави и "горещата подмяна",пък аз ще помисля,за още опции,за да обхванем всички варианти-щом първият дошъл на езика ми за илюстриране на мисълта не се приема...Към нуждите от смяна на биос,лично аз прибавям и флашването с по-добър за клок биос,също и моднат за такава цел и флашването с биос от по-старши клас от серията за повече опции-разни хора,разни идеи...

Той(jjjjjk) е напълно прав за ЛАПнишараните, там се слага това дъно:

msi_k9a2_platinum.jpg

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Колега,току що разбрах,че MSI K9A2 Platinum се поставя на лаптопи...Хайде прибави и "горещата подмяна",пък аз ще помисля,за още опции,за да обхванем всички варианти-щом първият дошъл на езика ми за илюстриране на мисълта не се приема...Към нуждите от смяна на биос,лично аз прибавям и флашването с по-добър за клок биос,също и моднат за такава цел и флашването с биос от по-старши клас от серията за повече опции-разни хора,разни идеи...

Дадох пример.За лаптопите не обсъждаме в момента, просто беше за пример, че не всички BIOS чипове са на цокъл.Виждал съм Desktop дъна, където не само че BIOS не е на цокъл, че и процесора и почти всичко е интегрирано, запоено и неподлежи на смяна.Същите вървят и с много малко разширителни слотове.

Тогава какво правим с тоя програматор? :cool:

Мога и да ти покажа дъно, чиито BIOS не е в стандартният DIP корпус.

Да напомня и че програматорите хич не са евтини, Recovery става за броени минути, а в сервизите ще те забавят поне ден.

И да, това че не знаеш за процедурата Recovery, а директно почваш с историята с програматора, показва знанията ти в областта, без да се обиждаш.

Трябва да отбележа че:

BIOS Update е безсмислен при условие, че с текущият BIOS няма никакви проблеми.

Мястото в BIOS чипа с константа.При сменяне на BIOS, в който са добавени нови функции, някои от старите може да са орязани, защото просто може да няма място.

BIOS Update е необходим при:

Проблеми с текущата версия на BIOS, които водят до нестабилност на системата или некоректната работа на някои от функциите й.

Желание за смяна на процесор с по-нов, излязъл след излизането на дъното на пазара.

В такъв случай, за да може да се разпознава коректно новият процесор ще се изисква Up-date на BIOS.

П.П Не се занимавам с клок на клиентски системи. Но да, Patch-натите BIOS дават повече опции за клок. Полезно при куц BIOS на дъното.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Автор

какво се оказва нали бях писал за тази преинсталация която ми се налага след ъпдейта. Проблема не е в това а че флаш памета ми е включена в компютъра и трябва да се извади за да се стартира системата От както взех това дъно имам подобен проблем Преди това биос пищеше за грешка а сега не се вклчюва операционата система И при двата случая не е болка за умиране но си нямам на идея на какво се дължи Компютъра аз го сглобявах подбирах части и прочие Сигурен съм че грешка не съм допуснал в конфигурацията

:yanim:Уточнихме,че съм ЛАПнишаран и имам слаби познания в областта,дотук добре...:clap:Сега вече може някой от корифеите да обърне вниманието си към проблема на колегата автор на темата...

какво се оказва нали бях писал за тази преинсталация която ми се налага след ъпдейта. Проблема не е в това а че флаш памета ми е включена в компютъра и трябва да се извади за да се стартира системата От както взех това дъно имам подобен проблем Преди това биос пищеше за грешка а сега не се вклчюва операционата система И при двата случая не е болка за умиране но си нямам на идея на какво се дължи Компютъра аз го сглобявах подбирах части и прочие Сигурен съм че грешка не съм допуснал в конфигурацията

Постави харда - първо стартиращо устройство

• 1 месец по-късно...
  • Автор

Проблема ми се оправи снощи Бяха изкарали нова версия и флашнах дъното Предната явно не е била, както трябва

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.